Menu
Смачно і незвично – цікаві ідеї для страв із гречки

Смачно і незвично – цікаві ідеї для страв із гречки

Смачно і незвично – цікаві ідеї страв із гречки

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Ми всі звикли, що гречку використовують у приготування гарнірів для подачі з м'ясом або овочевими підливами, але потенціал цієї крупи куди більше, ніж ми думаємо.

У цій статті розповідаємо, як смачно і незвично приготувати страви з такого простого продукту, як гречка.

Гречані котлети з сиром і шпинатом – рецепт

Гречані котлети з сиром і шпинатом

Для приготування вам знадобляться:

  • 2 склянки гречки
  • 200 г тертого сиру

Твердий сир

  • 100 г свіжого шпинату
  • 2 яйця
  • 3 зуб. часнику
  • щіпка червоного перцю
  • сіль – за смаком
  • 2 ст. л. свіжого або сушеного кропу
  • борошно або панірувальні сухарі

Промийте та відваріть гречку. Остудіть. Потім з'єднайте її з яйцями, кропом, шпинатом, сіллю, перцем, сиром і подрібненим часником. Добре перемішайте і сформуйте котлети. Обваляйте їх у борошні і панірувальних сухарях.

Розігрійте рослинну олію на сковороді і обсмажте котлети на середньому вогні з обох сторін.

Готово!

Гречане різотто з томатами і базиліком – рецепт

Гречане різотто з томатами і базиліком

 

Вам знадобляться:

  • 200 г помідорів чері
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 2 зуб. часнику
  • 1 чашка гречаної крупи
  • 1 чашка томатного соусу
  • 1/2 склянки молока

Молоко

  • 1 чашка свіжого базиліку
  • 2 чашки овочевого або м'ясного бульйону
  • 300 г томатів у власному соку

Добре промийте гречку. Розкладіть помідори на деко, збризніть оливковою олією, поперчіть, посоліть і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.

Розігрійте у великій сковороді 2 столових ложки оливкової олії і обсмажте подрібнені цибулю і часник. Додайте томати у власному соку, 1/4 бульйону і ретельно промиту гречку. Добре перемішайте і варіть до тих пір, поки не вбереться вся рідина. Влийте ще частина бульйону і знову варіть, поки рідина не вбереться. Повторіть те ж саме з рештою бульйоном. Потім додайте молоко і добре перемішайте. Покладіть в сковороду запечені помідори, свіжий базилік і знову перемішайте. Посоліть і поперчіть за смаком і готово! Смачного!

Перці, фаршировані гречкою – рецепт

Перці, фаршировані гречкою

Для приготування вам знадобиться:

  • 1/4 склянки оливкової олії
  • 2 ріпчасті цибулі
  • 1,5 чашки гречки
  • З зуб. часнику
  • 1/2 чашки свіжої петрушки
  • 4 великих болгарських перцю
  • 1 л овочевого бульйону
  • 400 г томатів у власному соку
  • сіль і перець – за смаком

Зніміть з перців верхню частину (не викидаючи їх) і видаліть нутрощі.

Обсмажте подрібнену цибулю на 1 столовій ложці олії до золотистого кольору. Додайте гречку, подрібнені петрушку, часник, сіль і перець. Обсмажуйте близько 2-3 хвилин. Начините сумішшю перці на 3/4 об'єму і накрийте їх верхівкою. Потім перемістіть їх в глибоку сковороду або жаровню, додавши туди оливкову олію. Щільно притисніть один до одного, щоб під час готування вони не розпалися.

Влийте бульйон в сковороду і додайте по 2 столових ложок в кожен перець. Готуйте під накритою кришкою протягом 10 хвилин. Потім додайте по 1 столовій ложці нарізаних помідорів в кожен перець, а решта додайте в сковороду. Готуйте ще 10 хвилин під кришкою.

Готово!

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття