Menu
Як приготувати святкову і смачну буженину — рецепти і поради

Як приготувати святкову і смачну буженину — рецепти і поради

Як приготувати святкову і смачну буженину — рецепти і поради

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Святкова буженина — одна з найвідоміших страв нашої кухні, особливо гарно вона виглядає на новорічному столі.

Розповідаємо, як приготувати цю страву, щоб гості були в захваті, а рідні попросили добавки.

Класична буженина в фользі — рецепт

Класична буженина в фользі

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 1 кг свинини помірної жирності
  • 1 гол. часнику
  • 1 ч. л. сушеного чебрецю
  • 2 ч. л. готової гірчиці
  • 0,5 ч. л. меленого чорного перцю
  • 0,5 ч. л. меленої паприки
  • 1 ч. л. солі

У першу чергу добре промийте м'ясо. Потім обсушіть його за допомогою кухонних паперових рушників. Перекладіть в невелику ємність і підготуйте інші інгредієнти: наріжте часник невеликими шматочками і з'єднайте з сумішшю спецій.

У м'ясі зробіть невеликі надколи і начините його часником. Потім ретельно змастіть його спеціями. Після цього змастіть гірчицею і відправте в холодильник на 12 годин.

Далі перекладіть буженину на фольгу, добре закрийте її та відправте в духовку на маленький вогонь. Через 10 хвилин збільшіть нагрів до 180 градусів і готуйте 1-1,5 години. Після цього зменшіть температуру до 160 градусів і готуйте ще 20 хвилин. Дайте м'ясу настоятися ще дві години і можна подавати.

Готово!

Бажання з чорносливом і сиром — рецепт

Бажання з чорносливом і сиром

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 1,3 кг свинини
  • 50 г чорносливу
  • 3 зуб. часнику
  • 50 г твердого сиру

Твердий сир

  • Оливкова олія
  • Приправи — за смаком

Філе свинини слід ретельно промити і добре протерти приправами. Потім відправте м'ясо на ніч в холодильник. Тому цю страву варто готувати заздалегідь. Вранці викладіть м'ясо і дайте йому стати кімнатної температури. В цей час підготуйте інші інгредієнти: наріжте чорнослив і подрібніть часник.

В середину м'яса покладіть тертий сир і натріть все чорносливом і часником. Перекладіть філе в фольгу і добре загорніть. Перед цим не забудьте її змастити оливковою олією.

Потім відправте в розігріту до 180 градусів духовку на півтори-дві години.

Готово!

Читайте також: Готуємося до Нового Року – смачні рецепти святкових м'ясних страв

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття