Menu
Як приготувати смачні вареники – 4 види тіста і незвичайні начинки

Як приготувати смачні вареники – 4 види тіста і незвичайні начинки

Як приготувати смачні вареники – 4 види тіста і незвичайні начинки

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Напевно, не існує людини, яка б не любила вареники, особливо, якщо вони приготовлені в домашніх умовах. Вареники можна робити як солодкі, так і солоні, і в будь-якому випадку це безпрограшний варіант для смачного обіду або вечері. У цій статті ми розповімо про всі процеси приготування смачних вареників і поділимося декількома незвичайними начинками.

Тісто – найважливіша частина в процесі приготування вареників. Воно повинно бути еластичним, щоб вареники не розпалися при варінні і не порвалися при ліпленні. Для цього добре вимісіть тісто, щоб воно не прилипало до рук. Пропонуємо 4 варіанти тіста і кілька незвичайних начинок, які сподобаються всій родині.

Тісто для вареників на воді – рецепт

Тісто для вареників на воді

Вам знадобляться:

  • льодяна вода – 200 мл
  • яйце – 1 шт.
  • сіль – 1/2 ч. л.
  • борошно – 400 г

З'єднайте яйце, воду і сіль. Всипте просіяне борошно і замісіть тісто. Готово!

Тісто для вареників на молоці – рецепт

Тісто для вареників на молоці

Вам знадобляться:

  • яйця – 2 шт.
  • сіль – 1/2 ч. л.
  • трохи теплого молока – 200 мл

Молоко Яготинське

  • рослинну олію – 1 ст. л.
  • борошно – 400 г

Збийте яйця з сіллю. Додайте масло, молоко і ретельно перемішайте. Всипте борошно і замісіть тісто. Готово!

Тісто для вареників на кефірі – рецепт

Тісто для вареників на кефірі

Вам знадобляться:

  • кефір – 200 мл

Кефір Яготинський

  • яйце – 1 шт.
  • сіль – 1/2 ч. л.
  • борошно – 400 г

З'єднайте яйце, кефір, сіль і збийте до однорідної маси. Додайте просіяне борошно і замісіть тісто. Готово!

Заварне тісто для вареників без яєць – рецепт

Заварне тісто для вареників без яєць

Вам знадобляться:

  • борошно – 400 г
  • сіль – 1/2 ч. л.
  • рослинна олія – 50 мл
  • окріп – 250 мл

З'єднайте просіяне борошно і сіль. Додайте окріп, масло і замісіть тісто. Готово!

Начинка для вареників з лосося – рецепт

Начинка для вареників з лосося

Візьміть інгредієнти:

  • лосось – 400 г
  • сир рікота – 100 г
  • сир пармезан – 100 г

Парменталь  Славія

  • яйце – 1 шт.
  • сода – 1/2 ч. л.
  • зелень – 1/2 пучка

З'єднайте подрібнений кріп і тертий сир пармезан. Потім додайте яйце і сир рікота. Добре перемішайте. Додайте відварений лосось, сіль, перець і ще раз добре перемішайте до однорідної маси. Готово!

Начинка для вареників з капусти – рецепт

Начинка для вареників з капусти

Візьміть інгредієнти:

  • капуста – 500 г
  • морква – 1 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • оливкова олія для смаження
  • сіль

Подрібніть цибулю і натріть на дрібній тертці моркву. Обсмажте овочі на оливковій олії. Нашинкуйте капусту, додайте в сковороду і тушкуйте на повільному вогні до готовності, періодично помішуючи. Посоліть за смаком. Потім остудіть і можете використовувати для вареників.

Начинка для вареників з рису і зеленої цибулі - рецепт

Начинка для вареників з рису і зеленої цибулі

Візьміть інгредієнти:

  • рис – 1 стакан
  • зелена цибуля – 1 пучок
  • яйця – 3 шт.
  • сіль – 1 ч. л.
  • кефір – 1 склянка
  • часник – 4 зуб.

Добре промийте рис і залийте 1,5 склянки холодної води. Варіть на маленькому вогні, поки вся вода не випарується. Зніміть рис з вогню і додайте подрібнену цибулю і сирі яйця. Накрийте кришкою на 10 хвилин. Потім ретельно перемішайте і остудіть начинку. Готово!

Начинка для вареників з квасолі – рецепт

Начинка для вареників з квасолі

Візьміть інгредієнти:

  • біла квасоля – 400 г
  • соль – 2 ч. л.
  • рослинна олія – 1 ст. л.

Залийте квасолю 2 л холодної води і доведіть до кипіння. Злийте воду, а потім знову додайте таку ж кількість води. Посоліть і варіть півгодини після закипання на середньому вогні. Перекладіть квасолю на сито, а потім подрібніть в пюре. Додайте рослинну олію і добре перемішайте. Готово!

Про те, як приготувати вареники з сиром читайте в статті Як приготувати вареники з сиром — покрокова інструкція та 10 ідей для начинки

Як зліпити і зварити вареники

Як зліпити і зварити вареники

Присипте стіл борошном і розкатайте тісто в тонкий пласт. Виріжте кружечки за допомогою кружки або іншого пристосування. Викладіть начинку в центр кожного кружечка. Загорніть тісто з начинкою навпіл і защипніть краї.

Перекладіть готові вироби в підсолену киплячу воду. Щоб вареники не злиплися, додайте трохи рослинної олії. Проваріть 2-5 хвилин, поки вони не спливуть наверх.

Також, вареники можна приготувати на пару. Для цього закип'ятіть воду. Візьміть насадку для приготування на пару і змастіть її олією. Якщо такої немає, використовуйте марлю, міцно натягнувши її на верх каструлі. Викладіть вареники, щоб вони не торкалися одне одного. Готуйте 10 хвилин.

Смачного!

Читайте також: З чим приготувати вареники — 10 ідей для української господині

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття