Menu
Як приготувати карамель в домашніх умовах — рецепти і секрети

Як приготувати карамель в домашніх умовах — рецепти і секрети

Як приготувати карамель в домашніх умовах — рецепти і секрети

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Для приготування найніжнішої і смачної карамелі потрібно зовсім не багато інгредієнтів і кілька невеликих секретів, які зроблять карамель безпрограшним варіантів для будь-яких десертів. Незалежно від рецепта слід враховувати такі нюанси:

— сотейнік для цукру повинен бути з товстим дном і досить широкий, оскільки шар цукру не повинен бути надто високим;

— цукру слід засипати в розігрітий сотейник і не перемішувати ложкою, а поступово струшувати ємність;

— вершкове масло для приготування карамелі має бути кімнатної температури, а вершки і молоко — гарячим.

А тепер приступаємо до приготування найсмачнішої і ароматної карамелі.

М'яка вершкова карамель — рецепт

М'яка вершкова карамель

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 250 г цукру
  • 180 мл жирних вершків
  • 50-70 г вершкового масла

Вершкове масло

Насамперед дістаньте вершкове масло з холодильника, щоб воно було кімнатної температури. Тим часом нагрійте в сотейнику вершки, щоб вони були гарячими.

В окремому сотейнику розчиніть цукор. Потім додайте олію, перемішайте і поступово вливайте вершки. Перемішуйте, поки маса не загусне.

Дайте карамелі охолонути і подавайте з різними десертами.

Смачного!

Карамель на молоці — рецепт

Карамель на молоці

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 100 г цукру
  • 100 мл молока

Молоко

  • 50 г вершкового масла
  • Дрібка солі

Розтопіть цукор в сотейнику на середньому вогні. Потім поступово додайте вершкове масло кімнатної температури. Після цього влийте гаряче молоко. Перемішайте масу до однорідної консистенції. Додайте трохи солі і остудіть карамель.

Така карамель ідеально підходить для просочення коржів або в якості соуса, оскільки виходить досить рідкою.

Шоколадна карамель — рецепт

Шоколадна карамель

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 100 г цукру
  • 50 мл вершків
  • 50 г темного шоколаду
  • 50 г вершкового масла
  • Щіпка морської солі

Розтопіть шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Потім додайте вершкове масло і вершки. Після цього знову розтопіть масу.

В окремому сотейнику розтопіть цукор і поступово додайте шоколадну масу. Потім зніміть з вогню і додайте трохи солі. Дайте охолонути і подавайте з десертами.

Готово!

Читайте також: Як приготувати нуттелу в домашніх умовах — рецепти і поради

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття