Menu
Джерело: pexels.com

Як отримати красиве та доглянуте волосся в домашніх умовах — тільки прості рецепти

Ми зробили добірку ефективних засобів для волосся, які можна приготувати в домашніх умовах.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Сяюче, шовковисте, блискуче, слухняне та доглянуте волосся — мрія кожної жінки. Існує міф про те, для красивого волосся потрібно проводити багато часу в салонах краси, а ще витрачати на догляд багато грошей. Ми вирішили спростувати цей міф і зробили добірку ефективних засобів для волосся, які можна приготувати в домашніх умовах. Адже все геніальне просто!

Ми вже писали про те, як приготувати маски для волосся в домашніх умовах на молоці та кефірі — про це читайте більше в статтях Доступні та прості рецепти для розкішного волосся і Домашній косметолог — 10 рецептів кефірних масок для розкішного волосся. Якщо ви пробували рецепти масок для волосся, приготовлені в домашніх умовах на молоці та кефірі, то могли переконатися в їх ефективності, як і в тому, що гарне слухняне волосся — не так складно, як здається на перший погляд.

Тут ви знайдете маски для волосся на айрані, маски для волосся на турецькому йогурті, маски для волосся на сметані, маски для волосся з вершковим маслом, а також маски для волосся на ряжанці.

У цій статті ми зробили підбірку простих і надзвичайно ефективних масок для волосся, які не вимагають великих фінансових витрат і діють не гірше, ніж дорогі засоби для волосся. Почнемо!

Маска для волосся на айрані — красиве сяюче волосся за півгодини

Східні жінки, які славляться густим і блискучим волоссям, використовують для догляду за волоссям айран. Рецепт зміцнення волосся за допомогою айрану — дуже простий. Потрібно втерти айран в коріння волосся, розподілити айран по всій довжині волосся, надіти на волосся целофанову шапочку, зверху укутати голову рушником і потримати засіб не менше 30 хвилин.

Після цього айран потрібно змити і вимити волосся шампунем. Волосся обов'язково потрібно кілька разів обполоснути, щоб на ньому не залишилося часточок айрану. До речі, для таких цілей добре підійде айран ТМ «Яготинське», так як він досить густий.

маски для волосся вдома

Маска для ослабленого волосся на ряжанці і вівсяному борошні

Якщо у вас ослаблене волосся, яке січеться, то, швидше за все, ви вже перепробували безліч засобів. Пропонуємо вам дуже простий і доступний рецепт маски для ослабленого волосся: візьміть 200-300 мл ряжанки і кілька ложок вівсяної муки (щоб отримати вівсяну муку, можна подрібнити блендером вівсяні пластівці). Ряжанку потрібно перемішати з вівсяним борошном, щоб вийшла густа в'язка маса, і нанести маску на волосся на 20 хвилин. Маску добре змийте теплою водою. Після такої маски волосся стане більш живими і слухняними.

Для косметичних цілей добре підійде продукція Яготинська «З печі» (ряжанка, сметана і простокваша) — вона густіша, ніж звичайно ряжанка і сметана.

маски для волосся вдома

Маска для волосся, ослабленого фарбуванням і укладанням

Якщо ви постійно фарбуєте волосся, то ця маска для вас. Візьміть 5 ложок ряжанки, 2 яйця і 2 ложки меду. Інгредієнти добре перемішайте і нанесіть на волосся. Маску з ряжанки, яєць і меду потрібно тримати на волоссі не менш 20 хвилин, після чого можна змити. Після такої маски волосся виглядає м'яким і блискучим, а також легко тримає будь-яку укладку.

Маска для зміцнення світлого волосся

Це маска підійде тільки для світлого волосся (за рахунок вмісту лимонного соку). Візьміть 2 столові ложки оливкової олії, 1 столову ложку м'якого вершкового масла 1 столову ложку свіжовичавленого лимонного соку. Інгредієнти добре перемішайте і нанесіть на волосся. Маску потрібно втерти в шкіру голови і волосся, після чого укутати рушником на півгодини. Змивати маску потрібно теплою водою.

маски для волосся вдома

Маска для надання волоссю об'єму

Якщо хочете більш об'ємне волосся, спробуйте цю маску. Візьміть 200 мл ряжанки і додайте в неї кілька крапель оливкової і реп'яхової олії (можна додати ще кілька крапель касторової), а також чверть чайної ложки гірчиці. Маску нанесіть на волосся, потримайте 20 хвилин і добре змийте. Після цієї маски ваше волосся стане більш блискучими, а також більш об'ємними, ніж раніше.

Маска для сухого зневодненого волосся на вершковому маслі

  • 1 столова ложка сметани або турецького йогурту
  • 1 столова ложка оливкової олії (або іншої рослинної олії)
  • 1 чайна ложка вершкового масла
  • 1 чайна ложка гірчичного порошку

Інгредієнти дуже добре перемішайте, можна блендером, і нанесіть на волосся. Волосся укрийте целофановою шапочкою і добре укутайте рушником. Маску потрібно тримати на волоссі 30 хвилин, після чого можна змити. Після такої маски волосся стане більш живими, м'якими і красивими.

маски для волосся вдома

Маска для зміцнення та росту волосся

Зміцнити волосся в домашніх умовах дуже просто, і краще за все для цієї мети підходять прості засоби, такі як молочні продукти і рослинні масла.

  • Турецький йогурт або сметана
  • Ряжанка, простокваша або кефір
  • Рослинні масла за бажанням

Змішайте турецький йогурт або сметану з ряжанкою, простоквашею або густим кефіром в пропорції один до одного (турецький йогурт дуже густий, тому добре підійде для цієї маски). У маску можна додати по кілька крапель ефірних або рослинних олій оливкової, касторової, реп'яхової).

Цю маску, на відміну від інших, потрібно тримати на волоссі приблизно годину, після чого можна змивати.

А які маски для волосся робите Ви?

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття