Menu
У чому користь крупи булгур і як її приготувати – смачні рецепти і поради

У чому користь крупи булгур і як її приготувати – смачні рецепти і поради

Булгур – це популярна крупа, виготовлена ​​з пшениці твердих сортів. Зерна обробляють гарячою водою або парою, після чого добре просушують. Потім відокремлюють їх оболонку і дроблять, тому помел може бути різним.

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Булгур – це популярна крупа, виготовлена ​​з пшениці твердих сортів. Зерна обробляють гарячою водою або парою, після чого добре просушують. Потім відокремлюють їх оболонку і дроблять, тому помел може бути різним.

Крім того, булгур дуже корисний. У ньому містяться вітаміни А, Е, К і РР. Вони сприяють зміцненню стінок судин і серцевого м'яза. Також булгур знижує рівень цукру в крові, а завдяки вітамінам групи В, крупа допомагає нормальному розщепленню жирів і прискоренню метаболізму.

Приготування булгуру не займає багато часу, а результат приємно здивує.

Шоколадна каша з булгуру та бананами – рецепт

Шоколадна каша з булгуру та бананами

Для приготування вам знадобиться:

  • 1 склянка булгуру
  • 2,5 склянка води
  • 3-4 ст. л. какао-порошку
  • 2 банана
  • 1,5 ст. л. вершкового масла

Масло Яготинський

  • шоколадні краплі – за бажанням
  • цукор – за смаком

Промийте булгур, обсушіть та обсмажити на 1 столовій ложці вершкового масла близько 10 хвилин. Потім перекладіть її в киплячу воду. Варіть булгур на невеликому вогні близько 15 хвилин. Додайте какао-порошок і варіть ще кілька хвилин до готовності. В кінці покладіть шматочок масла в кашу і цукор – за смаком. Готово, подавайте з часточками бананами.

Салат з булгуром та запеченими міні-буряками і мигдалем – рецепт

Салат з булгуром та запеченими міні-буряками і мигдалем

Вам знадобиться:

  • 10 очищених міні-буряків
  • 1/4 склянки оливкової олії
  • 250 г булгуру
  • 1 зуб. подрібненого часнику
  • 1 ст. л. меду
  • 2 ст. л. кумина
  • 1 червона цибуля
  • 80 г колотого мигдалю
  • 1/2 пучка свіжої подрібненої кінзи

Застеліть деко для запікання фольгою і змастіть олією. Перекладіть буряк і запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 25 хвилин до м'якості. Потім дайте їй повністю охолонути. Відваріть булгур. Тим часом зробіть заправку: з'єднайте часник, кумин, мед і оливкову олію, що залишилася. Додайте в булгур і перемішайте. З'єднайте всі готові інгредієнти у великій салатниці і прикрасьте свіжою кінзою. Готово!

Салат із булгуру та зеленими овочами – рецепт

Салат із булгуру та зеленими овочами

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 200 г булгуру
  • 150 г свіжого гороху (можна замороженого)
  • 150 г зелених бобів
  • 3-4 стебла зеленої цибулі
  • 1 лимон
  • невеликий пучок зеленого базиліка
  • 4 ст. л. оливковоъ олії
  • 1 цукіні
  • сіль і перець – за смаком

У киплячій підсоленій воді відваріть горох і боби близько 10 хвилин. Потім промийте готовий горох і квасолю в холодній воді і збризніть лимонним соком. Відваріть булгур протягом 20 хвилин відповідно до інструкції на упаковці.

З'єднайте в салатниці булгур з лимонним соком, сіллю, перцем, оливковою олією, горохом, квасолею і подрібненими цукіні. Посипте рубаним базиліком і цибулею, а потім перемішайте. Відправте в холодильник на годину, щоб салат пропитався.

Смачного!

Булгур з гарбузом – рецепт

Булгур з гарбузом

Вам знадобиться:

  • 1/2 ст. булгуру
  • 1 склянка молока

Молоко Яготинське

  • 1 склянка води
  • 3 ст. л. вершкового масла
  • 100 г гарбуза
  • 1 яблуко
  • 50 г кураги
  • кориця мелена – на смак
  • цукор – за смаком
  • м'ята – для прикраси

Обсмажте на вершковому маслі булгур і залийте молоком та водою. Варіть протягом 15 хвилин на маленькому вогні. Наріжте кубиками очищені яблука і гарбуз. Посипте їх корицею, цукром і відправте в духовку на 10-15 хвилин до м'якості. Подрібніть курагу і додайте в булгур. Всипте цукор і доведіть до кипіння. Готову кашу перекладіть на тарілку, посипте яблуками і гарбузом, прикрасьте м'ятою. Смачного!

Читайте також: У чому користь крупи кус-кус та як її смачно приготувати – рецепти і поради

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

 

Популярні матеріали

3635

Швидко і оригінально — готуємо найсмачніші торти нашвидкуруч

Пропонуємо варіанти тортів без випічки, які можна готувати навіть з дітьми.
2012

Як приготувати смачний і незвичайний печінковий торт — рецепти і поради

Печінковий торт — смачна, ситна і дуже красива страва, яку дуже часто подають до…
1392

Готуємо улюблений святковий салат — смачні рецепти оселедця під шубою

Оселедець під шубою — це саме той салат, який додає справжнього святкового настрою.
1251

Як приготувати ідеальний торт Наполеон — секрети і рецепт

Торт Наполеон носить не тільки гучну назву, але і володіє неймовірним смаком.
972

Як приготувати домашній майонез — рецепти і секрети

Пропонуємо швидкі, смачні і найкорисніші варіанти домашніх майонезів, після яких у вас…
518

Готуємо м'які і смачні рогалики — рецепти і поради

Рогалики — це ароматна випічка у вигляді півмісяця з начинкою всередині.
509

Готуємо фалафель в домашніх умовах — смачні рецепти і поради

Фалафель — це обсмажені кульки із нуту, з додаванням різних спецій і трав.
486

Що таке бурек і як його приготувати — готуємо страви турецької кухні

Бурек — це ситний пиріг родом з Туреччини.