Menu
У чому користь крупи кус-кус та як її смачно приготувати – рецепти і поради

У чому користь крупи кус-кус та як її смачно приготувати – рецепти і поради

У чому користь крупи кус-кус і як її смачно приготувати – рецепти і поради

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Кус-кус – це оброблена спеціальним чином крупа. З манної крупи і злегка вологого борошна формують дрібні гранули, а потім їх просівають через сито. Ті гранули, що випали йдуть на подальшу переробку, а ті, що залишилися і є майбутня крупа кус-кус. Потім її висушують і готують до вживання.

Кус-кус містить багато корисних і поживних речовин, наприклад:

- Кус-кус багатий вітаміном В5, який зміцнює імунітет і бореться з хронічною втомою, депресією і навіть безсонням.

- У крупі міститься фосфор, калій, залізо, мідь і харчові волокна, які сприяють нормальному функціонуванню шлунково-кишкового тракту.

- Крупа запобігає передчасному старінню шкіри.

- Кус-кус підвищує рівень гемоглобіну в крові, при цьому знижуючи рівень "поганого" холестерину.

Ми підготували кілька смачних рецептів, які заберуть мінімум часу і принесуть максимум задоволення.

Кус-кус на молоці з сухофруктами – рецепт

Кус-кус на молоці з сухофруктами

Візьміть інгредієнти:

  • 1/2 склянки кус-куса
  • 1 ч. л. цукру
  • 500 мл молока

Молоко Яготинське

  • 8 г ванільного цукру
  • дрібка солі
  • вершкове масло – за смаком

Вершкове масло Славія

  • сухофрукти – за смаком

Влийте молоко в сотейник і доведіть до кипіння. Додати сіль, цукор, ванільний цукор і добре перемішайте. Зніміть молоко з плити. Додайте кус-кус і вершкове масло. Ретельно перемішайте. Накрийте кришкою і дайте настоятися крупі близько 10 хвилин.

Подавайте з улюбленими сухофруктами.

Смачного!

Кус-кус з морепродуктами – рецепт

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 1,5 склянки кус-куса
  • 2 склянки води
  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 1 стебло селери
  • 1 помідор
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 3 зубчики часнику
  • 400 г варено-морозива морського коктейлю (креветки, мідії, кальмари, восьминоги)
  • пучок петрушки
  • щіпка паприки
  • сіль і перець чилі мелений – за смаком

Кус-кус з морепродуктами

Залийте кус-кус окропом. Додайте сіль і залиште під кришкою буквально на 5 хвилин. Потім добре перемішайте вилкою.

Розігрійте оливкову олію на сковороді і додайте подрібнену цибулю, моркву, селеру. Готуйте до м'якості. Потім додайте паприку, сіль, перець, подрібнений помідор і морепродукти. Готуйте на середньому вогні близько 7 хвилин.

Перемішайте готовий кус-кус з овочами і морепродуктами. Посипте рубаною петрушкою і подавайте до столу.

Смачного!

Кус-кус з курячим філе і овочами – рецепт

Кус-кус з курячим філе і овочами

Для приготування вам знадобиться:

  • 400 г курячого філе
  • 200 г кус-куса
  • 250 г помідорів
  • 100 г моркви
  • 500 мл води
  • 1/4 пучка петрушки
  • 1 ч. л. солі
  • 1/4 ч. л. меленої кориці

Подрібніть цибулю і натріть на крупній тертці моркву. Розігрійте на сковороді олію і обсмажте цибулю протягом двох хвилин. Додайте моркву і продовжуйте обсмажувати ще 2 хвилини. Наріжте помідори на кубики і додайте в сковороду. Тушкуйте овочі на сильному вогні близько 3 хвилин.

Філе наріжте на шматочки і обсмажте на розігрітій сковороді з соняшниковою олією. Посоліть і змішайте з обсмаженими овочами та тушкуйте під кришкою ще 5 хвилин. Потім влийте воду і доведіть до кипіння. Додайте 1/2 чайної ложки солі і чверть чайної ложки кориці, яка потім повинна дати тонкий натяк на східне походження цієї страви. Проваріть ще три хвилини.

Додайте кус-кус, перемішайте і зніміть з вогню. Залиште під закритою кришкою на 5-10 хвилин.

Подрібніть петрушку і посипте нею готову страву.

Смачного!

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

 

Популярні матеріали

8140

Що таке топінамбур, у чому його користь і що з ним приготувати — 3 рецепти

Що таке топінамбур, у чому його користь і що з ним приготувати — 3 рецепти
4354

Від класичного до незвичайного — 4 рецепти смачного вінегрету

Від класичного до незвичайного — 4 рецепти смачного вінегрету
2513

Готуємо гарбузову кашу — 3 незвичайних рецепти

Готуємо гарбузову кашу — 3 незвичайних рецепти
2252

Готуємо торт без випічки — 3 незвичайних рецепти

Швидко, смачно і просто — головне кредо цих тортів.
922

Швидко і оригінально — готуємо найсмачніші торти нашвидкуруч

Пропонуємо варіанти тортів без випічки, які можна готувати навіть з дітьми.
910

Як приготувати смачний і незвичайний печінковий торт — рецепти і поради

Печінковий торт — смачна, ситна і дуже красива страва, яку дуже часто подають до…
780

Як приготувати домашній майонез — рецепти і секрети

Пропонуємо швидкі, смачні і найкорисніші варіанти домашніх майонезів, після яких у вас…
773

Що приготувати на вечерю — незвичайні і смачні страви з індички

Ці чудові рецепти допоможуть вам приготувати неймовірну вечеря.