Menu
У чому користь брусниці і що з нею приготувати — рецепти і поради

У чому користь брусниці і що з нею приготувати — рецепти і поради

Однією з найбільш корисний ягід по праву можна вважати саме брусницю. 

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Однією з найбільш корисний ягід по праву можна вважати саме брусницю. Вона багата на вітаміни групи A, B, C, а ще корисними мікроелементами — залізо і марганець.

Щоб отримати неймовірно смачну ще й корисну страву — ділимося найкращими рецептами.

Салат з брусницею, куркою і грибами — рецепт

Салат з брусницею, куркою і грибами

Візьміть інгредієнти:

  • 300 г курки (філе)
  • 300 г грибів
  • 4 яйця
  • 2 упаковки йогурту (грецького)

Йогурт

  • 100 г брусниці

Добре промийте філе курки, відваріть і остудіть його. Тим часом відваріть яйця. Коли м'ясо охололо — розберіть на волокна і дрібно наріжте. Яйця поріжте невеликими кубиками.

Ретельно промийте гриби, наріжте шматочками і обсмажте на сковороді. Остудіть.

Візьміть велику миску і з'єднайте в ній всі підготовлені інгредієнти. Додайте брусницю і заправте йогуртом.

Розкладіть по тарілках і прикрасьте брусницею.

Смачного!

Пиріг з брусницею і яблуками — рецепт

Пиріг з брусницею і яблуками

Візьміть інгредієнти:

  • 10 ст. л. брусниці
  • 1 яблуко
  • 2 яйця
  • 2 ч. л. вершкового масла

Вершкове масло

  • 300 г листкового тіста
  • 3 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. сметани

Сметана

Добре промийте яблука, очистіть від шкірки, видаліть серцевину і наріжте невеликими кубиками.

Готуємо начинку. Візьміть сковороду, розігрійте вершкове масло і перекладіть сюди яблука і цукор. Добре перемішайте і обсмажте до м'якості. З'єднайте одне яйце і сметану. Ретельно збийте за допомогою блендера або вінчика. До отриманої маси додайте яблука і брусницю. Добре перемішайте.

Візьміть форму для випічки і змастіть маслом. Візьміть дві третини листкового тіста і розкатайте в широке коло. Перекладіть у форму і рівномірно розподіліть начинку. Краї змастіть злегка збитим яйцем. Тісто, що залишилося теж розкатайте і накрийте пиріг. Защипніть краю і відставте в тепле місце на пів години. Тим часом розігрійте духовку до 200 градусів. Злегка змастіть пиріг збитим яйцем і відправте в духовку на 25-30 хвилин.

Готово!

Брусничний соус до м'яса — рецепт

Брусничний соус до м'яса

Візьміть інгредієнти:

  • 200 г брусниці
  • 100 г цукру
  • 1 лимон
  • 7 см кореня імбиру
  • 1 ч. л. кориці
  • 1 ч. л. трав

Добре промийте брусницю і перекладіть в каструлю. Корінь імбиру натріть на тертці і додайте до брусниці в каструлю. Поставте на середній вогонь. Всипте трави (добре підійдуть прованські) і протушкувати суміш протягом 10 хвилин.

Тим часом натріть цедру лимона. Можна використовувати й апельсин — за бажанням. Вичавіть сік.

Добре проварену брусницю подрібніть за допомогою блендера, додайте цедру і лимонний сік. Потім додайте корицю, цукор і продовжуйте варити на слабкому вогні протягом 20 хвилин, постійно помішуючи. За бажанням, можна ще додати розведений у воді крохмаль. У такому випадку слід довести соус тільки до кипіння. Готово!

Готуйте м'ясо і подавайте до столу.

Про те, як приготувати смачне м'ясо - у статті Готуємо м'ясо як шеф-кухар: курка, яловичина та ягнятина з моцарелою

Читайте також: Готуємо низькокалорійні десерти — 4 корисних рецепти

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття