Смачно, просто і швидко — готуємо страви з капустою
Смачно, просто і швидко — готуємо страви з капустою
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Капуста прижилася практично у всіх кухнях світу. З неї виходять смачні і корисні салати, гарніри, капуста прекрасно доповнює різні супи і пироги. До того ж такий продукт не тільки корисний, але і цілющий, завдяки підвищеній кількості вітаміну С.
Пропонуємо і вам приготувати смачні страви з капустою із нашої добірки.
Голубці в грибному соусі — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 100 г рису
- 1 ріпчаста цибуля
- 1 ст. л. вершкового масла
- 1 ст. л. рослинної олії
- 500-600 г фаршу зі свинини і яловичини
- 1 ч. л. солі
- 1 білокачанна капуста
- 250 г грибів
- Перець
Для соусу:
- 2 ст. ложки (+ для змащування) вершкового масла
- 2 ріпчасті цибулі
- 250 г печериць
- 1 ст. л. борошна
- 600 мл м'ясного бульйону
- 4 ст. л. сметани
- Сіль і перець — за смаком
Відваріть рис до напівготовності. Потім дайте йому охолонути.
Подрібніть цибулю. Розігрійте обидва олію і вершкове масло на сковороді і обсмажте цибулю. Потім додайте фарш, рис, сіль і перець. Добре перемішайте і зніміть начинку з вогню.
Виріжте качан капусти і відправте її в гарячу воду на 3 хвилини. Листя, які стали досить м'якими, дістаньте і повторно відправте капусту в киплячу воду. Таким чином розберіть качан.
З охолодженого листя зріжте ущільнення і викладіть начинку. Поверніть голубці.
Готуємо соус. Для цього розігрійте вершкове масло на сковороді і обсмажте подрібнені цибулю і гриби. Готуйте протягом 6-8 хвилин. Періодично помішуйте. Потім додайте борошно, перемішайте і тонкою цівкою влийте бульйон, не перестаючи помішувати. Готуйте соус кілька хвилин, а потім зніміть з вогню і додайте сіль та перець. Дайте масі трохи охолонути і додайте сметану. Добре перемішайте.
Візьміть форму для запікання і змастіть маслом. Потім викладіть голубці і залийте соусом.
Форму накрийте фольгою і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин.
Готово!
Салат з яєчними млинцями і капустою — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 250 г білокачанної капусти
- 1 морква
- 3 яйця
- 50 мл молока
- 1 ч. л. рослинної олії
- 3 зуб. часнику
- 4 ст. л. майонезу
- Сіль і перець — за смаком
- Зелень — за смаком
Нашинкуйтекапусту і натріть на крупній тертці моркву. Перекладіть овочі в миску, додайте сіль, перець і добре перемішайте руками.
З'єднайте яйця з молоком і сіллю та злегка збийте масу. Розігрійте на сковороді олію і обсмажте тонкий яєчний млинець. Потім трохи остудіть його і поверніть рулетиком. Наріжте тонкою соломкою.
Подрібніть часник і зелень. Потім з'єднайте з млинцями і майонезом, перемішайте.
Готово!
Запечена капуста з беконом — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 1 середній качан капусти
- 3 ст. л. оливкової олії
- 8 скибочок бекону
- Сіль і перець — за смаком
Зніміть верхні листки з капусти і добре промийте їх. Потім розріжте на четвертинки і видаліть качан. Кожну частину розріжте навпіл.
Викладіть капусту на деко для запікання і збризніть оливковою олією зі спеціями.
Бекон розріжте навпіл і додайте до капусти. Відправте деко в розігріту до 230 градусів духовку на 30 хвилин. Переверніть капусту через 15 хвилин.
Готово!
Читайте також: Здорове харчування — що приготувати з різними видами капусти
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття