Як спекти гарбузовий рулет з сиром та шпинатом — смачно, просто та оригінально
Смачно, просто і оригінально — готуємо гарбузовий рулет з сиром та шпинатом
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Гарбуз — дуже корисний продукт. У ньому міститься багато вітамінів і мікроелементів. До того ж, вони знаходяться не тільки в м'якоті, а й в насінні гарбуза. Але готувати з нього можна не тільки суп-пюре або каші, а й приголомшливий рулет, про який ми розповімо у цій статті.
Гарбузовий рулет з сиром та шпинатом — рецепт
Для приготування вам знадобляться:
- 1 кг гарбуза
- 2 зуб. часнику
- 60 г цілого очищеного мигдалю
- 1 ч. л. насіння фенхелю
- 6 яєць
- 80 г пармезану
- 60 г безглютенового борошна
- 300 г шпинату
- 100 г м'якого сиру
- 150 г рікотти
- 1 лимон
- 1 червоний перець чилі
- Кілька столових ложок оливкової олії
- Щіпка меленого чилі
- Сіль і перець — за смаком
- Мелений мускатний горіх — за смаком
Візьміть гарбуз, промийте, видаліть все насіння і наріжте невеликими шматочками. Потім перекладіть їх на деко, полийте оливковою олією і присипте перцем чилі, сіллю і чорним перцем. Добре перемішайте. Потім додайте до гарбуза роздавлений за допомогою ножа часник. Відправте деко в розігріту до 190 градусів духовку на 45-60 хвилин. Гарбуз має стати м'яким.
Поки він запікається, візьміть сковороду і розігрійте її на середньому вогні. Потім обсмажте мигдаль, насіння фенхелю і трохи солі до приємного золотистого кольору. На це має піти близько 3-4 хвилин. Потім перекладіть все в ступку і подрібніть.
Коли гарбуз буде готовий, зніміть з нього і часнику шкірку і подрібніть за допомогою блендера. Потім відокремте білки від жовтків і з'єднайте жовтки з тертим пармезаном, гарбузовим пюре, борошном, мускатним горіхом, сіллю і перцем. Ретельно все перемішайте до однорідної консистенції.
Далі візьміть білки, збийте їх до білої піни і з'єднайте з гарбузової масою.
Візьміть деко і застеліть його пергаментним папером. Зверху розподіліть гарбузову масу рівним шаром. Відправте деко в розігріту до 190 градусів духовку на 15 хвилин.
Тим часом розігрійте оливкову олію на сковороді і обсмажте шпинат протягом 2 хвилин. Потім трохи остудіть його і відіжміть зайву рідину. Далі подрібніть шпинат за допомогою ножа.
Потім з'єднайте козячий сир, лимонний сік, рикотту, терту лимонну цедру, очищений від насіння і подрібнений перець чилі, сіль і чорний перець. Перемішайте інгредієнти.
Дістаньте з духовки готовий корж і перемістіть його на чистий пергаментний папір. Зверху розподіліть сирну суміш, а поверх нього — шпинат і частина мигдальної суміші. Потім акуратно скрутіть корж в рулет. Наріжте невеликими шматочками і присипте мигдальною сумішшю, що залишилась.
Готово!
Читайте також: Сезон гарбуза — 10 ідей для смачного і корисного гарбузового смузі
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття