Menu
Смачно і просто – готуємо 5 швидких рецептів макаронів з сиром

Смачно і просто – готуємо 5 швидких рецептів макаронів з сиром

Смачно і просто – готуємо 5 швидких рецептів макаронів з сиром

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Простота і легкість приготування цієї страви не може залишити байдужими багатьох любителів швидко і смачно поїсти. У цій статті ми зібрали рецепти найсмачніших варіантів макаронів з сиром на будь-який смак.

Макарони з сиром – рецепт

Макарони з сиром

Вам знадобляться:

  • 200 г макаронів
  • 300 мл молока
  • 20 г твердого сиру
  • 40 г борошна
  • 30 г вершкового масла
  • сіль і перець – за смаком

Приготуйте макарони згідно інструкції на упаковці.

Тим часом розтопіть вершкове масло в сотейнику і поступово додайте борошно. Перемішайте, повинні вийти грудочки. Потім поступово вливайте тепле молоко і знову перемішайте до розчинення грудочок. Варіть соус до загусання. Посоліть, поперчіть і додайте натертий сир. Добре перемішайте і з'єднайте соус з гарячими макаронами.

Готово!

Макарони з сиром і овочами – рецепт

Макарони з сиром і овочами

Візьміть інгредієнти:

  • 250 г макаронів
  • 3 помідори
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 50 г твердого сиру

Твердий сир

  • 1 часник
  • 4 ст. л. оливкової олії
  • 5 г петрушки
  • сіль і перець – за смаком

Відваріть макарони відповідно до інструкції на упаковці.

Тим часом подрібніть цибулю, часник і два помідора. Цибулю і часник обсмажте на оливковій олії, потім додайте помідори і тушкуйте до готовності. Додайте сіль і перець – за смаком.

Помідор, що залишився подрібніть за допомогою блендера, додайте петрушку і сіль і трохи підігрійте соус в мікрохвильовці.

Готові макарони змішайте з піджаркою і соусом і посипте тертим сиром.

Готово!

Макарони з сиром і фаршем в духовці – рецепт

Макарони з сиром і фаршем в духовці

Вам знадобляться:

  • 300 г макаронів
  • 250 г м'ясного фаршу
  • 1 морква
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 2 яйця
  • 150 мл молока
  • 150 г твердого сиру
  • 60 г вершкового масла

Вершкове масло

  • 2 ст. л. борошна
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • сіль і перець – за смаком

Відваріть макарони до напівготовності. Подрібніть цибулю, а моркву натріть на середній терці. Обсмажте овочі на рослинній олії. Додайте фарш, сіль і перець. Добре перемішайте і обсмажте все до готовності, періодично помішуючи.

Готуємо заливку для запікання: збийте яйця виделкою з дрібкою солі, додайте молоко і добре перемішайте.

Натріть сир і порубати холодне вершкове масло. Потім перемішайте його з дрібкою солі і злегка перетріть руками.

Змастіть форму для запікання вершковим маслом і викладіть макарони. Зверху рівномірно розподіліть фарш з овочами. А потім знову викладіть макарони, що залишились. Вони повинні повністю покрити начинку. Посипте тертим сиром і залийте молочно-яєчною сумішшю. Викладіть зверху подрібнене масло і відправте в духовку на 20 хвилин при 180 градусах.

Смачного!

Макарони з сиром і куркою – рецепт

Макарони з сиром і куркою

Вам знадобляться:

  • 340 гр. макаронів
  • 2 ст. подрібнених курячих грудок підсмажених на грилі
  • 2 ст. тертого сиру (можна суміш різних сортів)
  • 1 ч. л. солі
  • 1 і 1/4 ст. молока

Молоко

  • 3 ст. л. вершкового масла
  • 1 пучок зеленої цибулі (тільки білі частини)
  • 2 ч. л. порошку чилі
  • 1 ст. соусу сальса
  • 1/4 ст. борошна
  • 3 ст. несолоного курячого бульйону
  • мелений перець – за смаком

Відваріть макарони відповідно до інструкції на упаковці. Злийте воду і додайте 1/4 молоко і добре перемішайте. Зверху викладіть сир і курку, вже не перемішуючи.

Розігрійте на сковороді 1 ст. л. вершкового масла і обсмажте цибулю з порошком чилі, сіллю і меленим перцем протягом 2 хвилин, постійно помішуючи. Додайте половину соусу сальса і готуйте до тих пір, поки цибуля не стане м'яким. Зробіть середній вогонь і додайте решту вершкового масла. Потім поступово всипайте борошно і готуйте, постійно помішуючи, поки маса не стане однорідної консистенції. Поступово влийте бульйон і молоко, що залишилося, продовжуючи постійно помішувати.

Доведіть масу до кипіння і готуйте 6 хвилин, поки соус не загусне.

Перекладіть соус в каструлю з макаронами. Готуйте, постійно помішуючи, на середньому вогні 3 хвилини, поки сир не розтане. Додайте сіль, перець і соус сальса, що залишився.

Готово!

Макарони з сиром, вершками, печерицями та шпинатом – рецепт

Макарони з сиром, вершками, печерицями та шпинатом

Візьміть інгредієнти:

  • 250 г макаронів
  • 4 зуб. часнику
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • 2 ст. л. борошна
  • 550 мл вершків

Вершки

  • 1/2 ч. л. солі
  • 1 щіпка меленого чорного перцю
  • 1 ч. л. сухих приправ (за смаком)
  • 50 г напівтверді сиру

Напівтвердий сир

  • 340 г маринованого гострого перцю
  • 125 г шпинату
  • 3 свіжих печериць

Відваріть макарони і відкиньте на друшляк.

Підрум'яньте на вершковому маслі подрібнений часник. Додайте борошно, вершки, сіль, перець і сухі приправи. Добре перемішайте до однорідної консистенції. Додайте сир і дайте йому розплавитися. Пересипте сюди макарони, подрібнений маринований гострий перець, нарізані гриби і шпинат.

Зніміть з вогню через 3-4 хвилини і подавайте до столу.

Смачного!

Читайте також: Готуємо страви італійської кухні – смачні рецепти пасти каннеллоні

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття