Menu
Що таке поке і як його приготувати – рецепти і секрети

Що таке поке і як його приготувати – рецепти і секрети

Що таке поке і як його приготувати – рецепти і секрети

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Поке – це традиційна гавайська рибна страва. Багатство вітамінів різноманітних овочів, протеїни свіжої риби і клітковина рису завоювали любов гурманів.

Одним з найбільш важливих інгредієнтів поке є риба. Її ріжуть на маленькі шматочки і маринують в соусі. Рибу використовують сиру, але її також можна приготувати. Найчастіше це буває лосось і тунець.

Рис для поке подається вже трохи холодним. Як правило, вибирають спеціальний японський рис, який при варінні злипається. Але можна використовувати й інші види рису або навіть крупи.

Овочі також можна використовувати найрізноманітніші. Найчастіше це буває подрібнений салат Айсберг, натерті тонкими скибочками огірки, цукіні, морква або буряк, червона цибуля, редис, болгарський перець, редька, пастернак або інші корисні овочі.

Пропонуємо самостійно приготувати таку смачну і просту гавайське страву.

Поке з лососем і соусом трюфеля – рецепт

Поке з лососем і соусом трюфеля

Вам знадобляться:

  • 30 г авокадо
  • 30 г свіжого огірка
  • 30 г бобів едамаме
  • 30 г білокачанної капусти
  • 40 г паростків сої
  • 150 г рису
  • 20 мл соусу понзу
  • 60 г лосося
  • 2 г водоростей норі
  • 100 мл рисового оцту
  • Для трюфельного соусу:
  • 100 мл вершків

Вершки

  • 10 мл соєвого соусу
  • 10 г трюфеля пасти
  • 5 г порошку васабі
  • 5 мл трюфельного масла

Добре промийте рис і відваріть до готовності. Остудіть, заправте рисовим оцтом і добре перемішайте. Наріжте кубиками м'якоть авокадо і очищений від шкірки і кісточок огірок. Подрібніть капусту, промийте паростки сої і просушіть паперовим рушником. Наріжте норі соломкою, а лосось замаринуйте в соусі понзу на пару хвилин. Тим часом приготуйте трюфельний соус: з'єднайте в сотейнику порошок васабі, вершки і соєвий соус. Поставте на повільний вогонь, підігрійте, постійно помішуючи вінчиком. Додайте трюфельну пасту, знову перемішайте і зніміть з вогню. Додайте трюфельне масло і остудіть.

Приступаємо до збірки поке: в глибоку миску викладіть рис, а зверху викладіть по квітам овочі і лосось. Полийте соусом трюфеля і посипте подрібненою норі.

Смачного!

Поке з лососем і авокадо – рецепт

Поке з лососем і авокадо

Вам знадобляться:

  • 350 г філе лосося
  • 2 авокадо
  • 1 лимон
  • 4 ч. л. соєвого соусу
  • кілька листів коріандру

Відваріть рис і перекладіть в глибоку миску. Наріжте невеликими шматочками лосось і м'якоть авокадо. З'єднайте соєвий соус і лимонний сік. Добре перемішайте. Полийте сумішшю авокадо і лосось. Відправте в холодильник на 10 хвилин.

Маринад, яка не ввібрав лосось, залийте в рис. Посоліть. Перемішайте і розділіть на 4 тарілки. Розкладіть зверху авокадо і лосось. Присипте кунжутом, подрібненим перцем чилі і коріандром.

Смачного!

Читайте також: Що таке трайфл і як його приготувати – рецепти і поради

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття