Menu
Що таке аранчині і як їх приготувати — смачні рецепти

Що таке аранчині і як їх приготувати — смачні рецепти

Аранчині — це популярна італійська страва. Найчастіше її готують з відвареного рису і різних начинок. 

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Аранчині — це популярна італійська страва. Найчастіше її готують з відвареного рису і різних начинок. У Сицилії, звідки родом страва, традиційно її готують з різотто, формуючи кульки або конуси з сирною або м'ясною начинкою всередині.

Пропонуємо і вам приготувати таку яскраву і смачну страву.

Аранчині з моцарелою — рецепт

Аранчині з моцарелою

Для приготування різотто вам знадобиться:

  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 2 чашки рису (арбор або карнаролі)
  • 115 г білого вина
  • 850 г курячого бульйону
  • 1 яйце
  • Сіль — за смаком

Для начинки візьміть:

  • 115 г моцарелли (порізаної кубиками 1,5-2 сантиметри)

Моцарелла

  • Соус болоньєзе (можна замінити звичайним томатним соусом)

Для обвалки:

  • Борошно
  • 2 злегка збитих яйця
  • Панірувальні сухарі

У першу чергу готуємо різотто. Для цього розігрійте в сотейнику масло і перекладіть туди рис. Постійно помішуйте протягом 1-2 хвилин. Влийте вино і зробіть середній вогонь. Потім поступово вливайте курячий бульйон, поки рис не приготується. Зніміть сотейник з вогню, вбийте яйце, перемішайте та залиште на кілька годин охолоджуватися.

Формуємо аранчині. Для цього візьміть трохи рису і зробіть невелику коржик. У центр покладіть моцареллу. Загорніть аранчині, сформувавши кульку.

Потім обваляйте їх у борошні, після цього в злегка збитих яйцях, а далі в панірувальних сухарях.

Розігрійте трохи олії у фритюрниці або сотейнику з товстими стінками і дном. Викладіть аранчині і обсмажте їх з усіх боків. Потім відправте їх в духовку на 5-10 хвилин при 200 градусах.

Готово!

Аранчині з м'ясною начинкою — рецепт

Аранчині з м'ясною начинкою

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 250 г м'ясного фаршу
  • 500 г відвареного рису
  • 100 г сиру

Сир

  • 2 ст. л. томатного соусу
  • 4 яйця
  • 100 г панірувальних сухарів
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • Сіль і перець — за смаком
  • Соняшникова олія

Подрібніть цибулю і викладіть на розігріту з олією сковороду. Моркву наріжте півкільцями і додайте до цибулі. Обсмажте овочі і додайте фарш. Готуйте його, добре помішуючи, щоб розбити всі грудочки. Потім додайте томатний соус. Перемішайте і протушкуйте ще пару хвилин. Потім вимкніть плиту і дайте начинці охолонути.

В охолоджений рис вбийте два яйця і додайте тертий сир. Перемішайте масу. Сформуйте рисовий коржик, в центр викладіть м'ясну начинку і загорніть все в кульку. Потім перемістіть всі аранчині в холодильник, щоб при готуванні вони не розвалилися.

Обваляйте аранчині в злегка збитих яйцях, а потім в панірувальних сухарях і обсмажте у фритюрі.

Готово!

Читайте також: Готуємо по-італійськи — найсмачніші рецепти пасти у вершковому соусі

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття