Menu
Що таке ачма і як її приготувати — рецепти

Що таке ачма і як її приготувати — рецепти

Що таке ачма і як її приготувати — рецепти

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Ачма — це традиційна грузинська страва, яка готується з тонкого відвареного тіста та з розсільними сирами. Приготувати такий пиріг не зовсім просто, але результат того вартий. У цій статті розповімо, як зробити традиційний варіант пирога і ачму з лавашем.

Ачма з сулугуні — рецепт

Ачма з сулугуні

Візьміть інгредієнти:

  • 2 склянки пшеничного борошна
  • 0,7 кг сулугуні

Сулугуні

  • 120 г вершкового масла
  • 2 яйця
  • 7 ст. л. води
  • сіль — за смаком

Поставте на середній вогонь підсолену воду. Злегка збийте яйця, додайте воду і сіль. Додайте до яєчної маси просіяне борошно і замісити тісто. Розділіть тісто на 7 частин, так щоб дві з них були більші за інших. Кожну частину скатайте в кулю і відправте в холодильник на 10 хвилин. Потім розкатайте їх на тонкі пласти.

Натріть сир на крупній тертці. Розтопіть масло.

Візьміть форму і застеліть пергаментним папером. Змастіть маслом і викладіть перший шар тіста (краї повинні виходити за форму). Потім знову змастіть маслом і викладіть сир.

Візьміть ще 5 шарів, опустіть в киплячу підсоленную воду на 20 секунд і відразу перекладіть в холодну воду. Потім викладіть на рушник, щоб добре просушилося тісто.

Покладіть тісто шар за шаром у форму, кожен раз змащуючи маслом і посипаючи сиром.

Візьміть останній шар, накрийте пиріг, скріпіть краї і знову змастіть маслом та злегка збитим яйцем.

Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на пів години.

Готово!

Ачма з сиром — рецепт

Ачма з сиром

Вам знадобляться:

  • 2 лаваша
  • 500 г кисломоллочного сиру

Кисломолочний сир

  • 1 яйце
  • 180 мл кефіру
  • 40 г вершкового масла
  • сіль і перець — за смаком
  • кінза — кілька гілочок

Візьміть сир і додайте сіль, перець, кінзу. Добре перемішайте. Окремо з'єднайте яйце, кефір і сіль. Також добре перемішайте суміш.

Форму для запікання змастіть маслом і викладіть лист лаваша. За допомогою пензлика, просочіть серединку кефірною сумішшю. Викладіть 1/3 начинки з сиру. Збризніть вершковим маслом. Викладіть другий лист лаваша і знову просочіть кефірною сумішшю. Проробіть цю процедуру на скільки вистачить лаваша, потім накрийте пиріг, складаючи до центру краї. Просочіть кефірною сумішшю.

Розріжте пиріг на кілька частин і змастіть вершковим маслом. Відправте в духовку при 180 градусах на 15-20 хвилин.

Смачного!

Читайте також: Готуємо справжній американський пиріг — 3 смачні рецепти

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття