Menu
Що приготувати з білою квасолею — рецепт білої квасолі в сметані

Що приготувати з білою квасолею — рецепт білої квасолі в сметані

Біла квасоля в сметані — проста та корисна страва, яку можна подавати і як гарнір, і окремо. У цій статті розповідаємо, чим корисна біла квасоля та як приготувати білу квасолю в сметані.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Біла квасоля — доступний продукт, який легко приготувати і який, до того ж, містить багато корисних речовин: вітаміни групи В, фолієву кислоту, залізо, магній. Крім того, біла квасоля — дуже поживний продукт, в якому міститься багато корисного рослинного білка, і просто незамінний продукт для тих, хто не їсть м'яса.
Більше про користь білка — читайте в статті Для чого потрібно їсти продукти з високим вмістом білка — що говорять вчені

Що приготувати з білою квасолею

З білою квасолею можна приготувати багато смачних страв, в тому числі білу квасолю в сметані. Перше, що потрібно для цього зробити — це відварити квасолю.

біла квасоля

Як відварити білу квасолю на плиті

Щоб ця проста страва вийшла смачною, ось кілька секретів, як правильно варити білу квасолю:

  • Білу квасолю бажано попередньо замочувати, але не більше, ніж на 12 годин.
  • Не варто замочувати квасолю довше, ніж на 12 годин — може початися процес бродіння.
  • Замочену квасолю потрібно поставити в прохолодне місце і бажано кожні кілька годин міняти воду.
  • Враховуйте, що в процесі замочування квасоля буде збільшуватися в розмірах — враховуйте це при виборі посуду для замочування.
  • З замочуванням квасоля буде варитися 40–60 хвилин, без замочування — приблизно в два рази довше.
    Перед приготуванням воду, в якій замочувалася квасоля, потрібно злити та залити свіжою водою.
  • Коли вода закипить, її потрібно злити та знову залити свіжою водою. Після цього, квасолю потрібно довести до кипіння та варити на невеликому вогні 40–60 хвилин.
  • Поки вариться квасоля, важливо стежити, щоб не википала вода і, якщо необхідно, доливати нову воду.
  • Каструлю не потрібно закривати кришкою.
  • Солити квасолю потрібно в кінці приготування.

Як приготувати білу квасолю в мікрохвильовці

Приготувати білу квасолю в мікрохвильовці — не складніше, ніж на плиті. Для цього попередньо замочіть квасолю на 12 годин та злийте воду, в якій замочувалася квасоля. Квасолю помістіть в чашу для мікрохвильовки й залийте водою. Поставте в мікрохвильовку, увімкніть на повну потужність на 10 хвилин. Знизьте потужність до середньої й готуйте ще в середньому 15 хвилин — до повної готовності. Дістаньте квасолю з мікрохвильовки та промийте водою.

Як приготувати білу квасолю в мультиварці

Також, можна приготувати білу квасолю в мультиварці. Для цього попередньо замочіть квасолю на 12 годин і злийте воду, в якій замочувалася квасоля. Викладіть квасолю в чашу мультиварки та залийте водою у співвідношенні 3 до 1 (три склянки води на склянку квасолі). Готувати квасолю в мультиварці потрібно годину в режимі «Варка» або «Тушкування».

квасоля в мультиварці

Читайте також: 7 причин, чому сметана завжди повинна бути у вашому холодильнику

Як приготувати квасолю в сметані — рецепт

Для того щоб приготувати смачну квасолю в сметані, вам знадобляться інгредієнти:

  • 1 склянка квасолі.
  • Півсклянки сметани.
  • 1 середня цибулина.
  • Морква (1 штука) — за бажанням.
  • Рослинна олія для смаження — 4 столові ложки.
  • Томатна паста (1–2 столові ложки) — за бажанням.
  • Часник, зелень — за бажанням.
  • Сіль, перець, інші приправи

сметена

Квасолю попередньо замочіть та відваріть на плиті, в мікрохвильовці або мультиварці — до повної готовності або напівготовності. Цибулю очистіть та наріжте кільцями або кубиками, моркву очистіть і натріть на тертці (якщо у вашому рецепті є морква). Підсмажте цибулю і моркву на сковороді з рослинною олією. Додайте відварену квасолю, сметану, томатну пасту і тушкуйте на невеликому вогні до готовності. Якщо потрібно, долийте в страву трохи води. Коли квасоля буде готова, можна додати трохи подрібненої зелені. Квасолю в сметані можна подавати як окрему страву або як гарнір. Смачного!

квасоля в сметані

А як готуєте білу квасолю ви?

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.

Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття