Menu
Джерело: pexels.com

7 причин, чому сметана завжди повинна бути у вашому холодильнику

Існує не так багато продуктів, які були б і корисними, і смачними, і доступними за ціною. Один з таких продуктів — сметана.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Існує не так багато продуктів, які були б і корисними, і смачними, і доступними за ціною. Один з таких продуктів — сметана.

Важко знайти українську господиню, яка час від часу не готувала б страви зі сметаною. І важко знайти людину, яка б не любила деруни зі сметаною, молоду картоплю зі сметаною або вареники зі сметаною. Просто тому що страви зі сметаною — це надзвичайно смачно!

Пропонуємо вам 7 аргументів на користь сметани — чому сметана варта того, щоб зайняти місце на полиці вашого холодильника і у вашому раціоні.

1. Сметана — це смачно

Навіть така проста страва як сметана з кисломолочним сиром — це дуже смачно, не кажучи вже про те, що в ній міститься багато корисних речовин. Крім того, багато страв української кухні взагалі важко уявити без сметани. І що може бути краще, ніж червоний борщ зі сметаною, вареники зі сметаною або справжні українські деруни зі сметаною?

Користь сметани

2. Корисні речовини в сметані

У сметані, як і в інших продуктах з коров'ячого молока, містяться кальцій, фосфор, вітамін E, вітамін молодості та краси біотин, білок та ін. Сметана добре засвоюється організмом, корисна для роботи шлунка і кишечника, допомагає підтримувати силу м'язів (завдяки вмісту білка), а також добре впливає на гормональний фон (що актуально для жінок).

Користь сметани

3. Сметана незамінна в кулінарії

Сметана — дуже популярний (і корисний) соус, який подають до перших і других страв: супів, борщів, млинців, картоплі, вареників і т.п. В сметані готують кролятину і яловичу печінку, в сметані тушкують гриби, в сметані маринують дуже смачний шашлик, сметану додають в овочеві запіканки, на сметані готують окрошку. Сметаною заправляють салати, а ще на основі сметани готують заправки для салатів. А що готуєте зі сметаною ви?

Користь сметани

4. Сметана замість майонезу

Сметана — один з найсмачніших і, в той же час, найкорисніших для здоров'я соусів. Якщо ви стежите за здоров'ям і фігурою, саме час замінити майонез сметаною або турецьким йогуртом. Більше читайте в статті Чим замінити майонез — 10 продуктів-замінників майонезу. Крім того, на сметані можна приготувати багато смачних соусів: соус на сметані з приправами, лимонний соус, часниковий соус на сметані та інші.

Читайте також: Сметана у щоденному раціоні — скільки, кому і коли

Користь сметани

5. Сметана не зашкодить фігурі

У невеликих кількостях, сметана не зашкодить фігурі. Тим більше, що завдяки сучасним технологіям виробництва, сьогодні доступна сметана різної жирності. У 100 грамах сметани 15% жирності — трохи більше 150 калорій. А якщо навіть 15% жирності для вас — забагато, спробуйте замінити сметану турецьким йогуртом: за смаковими якостями він не поступається сметані, а жирність цього продукту — всього 10%.

6. Сметана корисна для зовнішності

У сметані міститься вітамін краси і молодості біотин, а це означає, що сметана корисна не тільки для здоров'я, але й для зовнішності. Більше читайте в статті Де взяти вітамін молодості та краси — 12 продуктів з вмістом біотину. Також, зі сметаною можна робити маски для обличчя (наприклад, маску зі сметаною, сиром, жовтком і медом) і маски для зміцнення волосся (наприклад, маска для волосся зі сметаною, гірчичним порошком, вершковим маслом та оливковою олією).

Користь сметани

7. Сметана добре зберігається

Завдяки сучасним технологіям виробництва, термін придатності сметани перевищує два тижні, при цьому зберігаються всі смакові та поживні якості продукту. Крім того, сьогодні сметана продається в різній тарі — кому як зручніше.

Користь сметани

Вживайте смачну сметану і будьте здорові!

Читайте також: 7 причин, чому варто спробувати турецький йогурт вже сьогодні

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття