Menu
Що приготувати з баклажанів – рецепти і секрети

Що приготувати з баклажанів – рецепти і секрети

Що приготувати з баклажанів – рецепти і секрети. Пропонуємо вам підбірку смачних рецептів, які неодмінно припадуть до смаку.

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Баклажани ідеально поєднуються з багатьма продуктами, тому можна сміливо експериментувати. Крім того, цей продукт надзвичайно корисний для нашого здоров'я. У ньому міститься клітковина, яка допомагає виводити з організму шкідливі токсини та зайву рідину, а також він швидко дає відчуття ситості.

Перед приготуванням краще за все не чистити баклажани від шкірки (за винятком ікри), тоді він не розвалиться і не матиме консистенцію пюре. А щоб страви були максимально корисними, радимо готувати баклажани на грилі, в духовці або на сковороді з антипригарним покриттям. Пропонуємо вам підбірку смачних рецептів, які неодмінно припадуть до смаку.

1.Баклажани з буглуром і родзинками

Для приготування вам знадобиться:

  • 3 ст. л. оливкової олії
  • 3 зуб. подрібненого часнику
  • 0,5 ст. жовтих родзинок
  • 0,5 ст. л. порошку карі
  • 1 ст. булгура
  • 2 баклажана
  • свіжа подрібнена м'ята – за смаком
  • сіль – за смаком

Баклажани з буглуром і родзинками

На 1 ст. л. оливкової олії обсмажте часник з родзинками, карі і сіллю. Відваріть булгур. Баклажани розріжте навпіл уздовж по довжині. Очистіть від насіння, змастіть оливковою олією і запікайте в духовці до м'якості. Потім розімніть м'якоть в баклажанах, залишивши трохи місця для начинки. Готовий булгур змішайте з піджаркою і начиніть наші баклажани. Готову страву посипте м'ятою і подавайте до столу.

2.Овочева запіканка з баклажанів та сиром

Для приготування візьміть такі інгредієнти:

  • 3 середніх цукіні
  • 1 баклажан
  • 250 г помідорів чері
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 4 зуб. подрібненого часнику
  • сіль та перець – за смаком
  • 2/3 ст. тертого сиру

Сир

  • 1/4 ст. свіжого подрібненого базиліка
  • 1/4 ст. свіжої подрібненої петрушки

Овочева запіканка з баклажанів та сиром

Розріжте баклажани на кружечки, а цукіні – на великі кубики. Помідори чері перережьте навпіл змішайте разом з цукіні, баклажанами, часником, олією, сіллю і перцем. Додайте тертий сир і зелень. Ретельно перемішайте.

Форму для запікання змастіть маслом і перекладіть овочі. Накрийте фольгою і відправляйте в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Готову страву посипте тертим сиром і прикрасьте зеленню.

3.Сирна лазанья з баклажаном

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 1 яйце
  • 2 яєчних білка
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. панірувальних сухарів
  • 0,5 ст. борошна
  • 2 баклажана
  • 1 упаковку кисломолочного сиру

Сир

  • 1 упаковка рікоти
  • 170 г моцарели

Сир

  • 0,5 ст. твердого сиру
  • сіль та перець – за смаком
  • 1 ст. свіжого подрібненого базиліка
  • 1,5 ст. томатного соусу

Сирна лазанья з баклажаном

Два яєчних білка змішайте з одним яйцем. В окрему миску додайте 1 ст. л. масла, борошно і панірувальні сухарі. Ретельно перемішайте. Баклажани наріжте на кружечки, обваляйте їх в простому борошні, потім в яєчної суміші, після чого – в суміші з сухарів.

Перекладіть баклажани в форму для запікання. Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин і випікайте до золотистого кольору. Тим часом змішайте кисломолочний сир, рікоту, моцарелу, тертий сир, базилік, сіль та перець.

У форму для лазаньї викладіть 1/3 частина томатного соусу, потім шар готових баклажанів, після чого – сирну масу. Продовжуйте викладати в такому порядку шар за шаром, а потім посипте тертим сиром. Накрийте форму фольгою і запікайте близько 20 хвилин. Смачного!

Читайте також: Що приготувати з кабачків — найоригінальніші рецепти

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

 

Популярні матеріали

2986

Що приготувати з кабачків — найоригінальніші рецепти

Сирний гратен з кабачків, котлетки з кабачків і сиру, рагу по-італійськи з кабачками і…
1572

Готуємо овочеві котлети – 5 оригінальних рецептів

Морквяні котлети, котлети з шпинату, кіноа та сиру чеддер, капустяно-горохові котлети,…
1568

Що приготувати з баклажанів – рецепти і секрети

Що приготувати з баклажанів – рецепти і секрети. Пропонуємо вам підбірку смачних…
1503

Як приготувати ідеальну окрошку — рецепти смачного літнього супу

Класична окрошка з ковбасою, окрошка з копченою куркою, окрошка з копченою рибою, окрошка…
1116

ТОП-7 корисних продуктів для шлунку

Щоб попередити захворювання шлункового-кишкового тракту, пропонуємо вам дізнатися, які…
934

Як приготувати ідеальний жульєн – 3 рецепта популярної закуски

Жульєн – це традиційна французька закуска із запечених грибів, курячого філе і хрусткою…
844

Як приготувати тістечко «Картопля» – смачний рецепт з дитинства

Як приготувати тістечко «Картопля» – смачний рецепт з дитинства.
615

Готуємо швидкий сніданок – 5 рецептів яєць в духовці

Яйця з беконом, запечені в хлібові, яйця в авокадо, яйця з грибами, яєчна запіканка з…