Menu
Що приготувати з брюссельської капусти — 5 смачних і корисних рецептів

Що приготувати з брюссельської капусти — 5 смачних і корисних рецептів

Страви з брюссельської капусти неймовірно смачні і дуже корисні.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Страви з брюссельської капусти неймовірно смачні і дуже корисні. Не дарма їх так люблять дієтологи. У брюссельській капусті міститься більше вітамінів, мінералів і поживних речовин, ніж в складі інших сортів капусти. До того ж, вона відмінно зміцнює імунітет і покращує роботу серцево-судинної системи. Пропонуємо смачну добірку страв з брюссельської капусти.

Бульйон з брюссельською капустою і омлетом — рецепт

Бульйон з брюссельською капустою і омлетом

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 400 г бульйону
  • 50 г брюссельської капусти
  • 1 яйце
  • 50 мл молока

Молоко

  • Вершкове масло
  • Зелень
  • Сіль і перець — за смаком
Візьміть окрему ємність і з'єднайте в ній молоко, яйце і спеції. Приготуйте омлет на вершковому маслі.

Підігрійте або приготуйте бульйон і додайте брюссельську капусту. Варіть її протягом 5-6 хвилин, якщо вона свіжа або 10 хвилин, якщо заморожена. Потім додайте подрібнену петрушку і добре все перемішайте.

Візьміть невелику миску і покладіть туди нарізаний омлет, капусту, подрібнену зелень і залийте бульйоном.

Готово!

Брюссельська капуста з фундуком — рецепт

Брюссельська капуста з фундуком

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 1 кг брюссельської капусти
  • 50 г фундука
  • 1 червона цибуля
  • 60 г вершкового масла
  • 2 ст. л. оцту
  • 1 ст. л. цукру
  • Сіль і перець — за смаком
Брюссельську капусту слід відварити на пару протягом 8-10 хвилин. Тим часом розігрійте сковороду з вершковим маслом і обсмажте нарізану півкільцями цибулю. Додайте трохи оцту і продовжуйте готувати до м'якості. Після цього додайте капусту, цукор і оцет, що залишився. Продовжуйте готувати ще 10 хвилин.

Подрібніть горіхи і перекладіть їх в сковороду. Потім зніміть з вогню і подавайте страву до столу.

Смачного!

Брюссельська капуста в тісті — рецепт

Брюссельська капуста в тісті

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 300 г брюссельської капусти
  • 20 г цибулі
  • 100 г томатного соусу
  • 100 г соусу бешамель
  • 60 г кляру з рідкого прісного тіста
  • 50 г вершкового масла

Вершкове масло

  • Сіль і перець — за смаком
  • Мускатний горіх — за смаком
Насамперед відваріть брюссельську капусту в підсоленій воді. Потім обсушіть за допомогою паперових рушників і крупно наріжте ножем.

Очистіть і подрібніть цибулю. Потім злегка обсмажте його в маслі і перекладіть в миску з капустою. Залийте все соусом бешамель і перемішайте.

Сформуйте невеликі кульки з капусти, опустіть в кляр і обсмажте до золотистої скоринки.

Подавайте з томатний соусом.

Смачного!

Брюссельська капуста в білому соусі із сиром — рецепт

Брюссельська капуста в білому соусі і сиром

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 500 г свіжої брюссельської капусти
  • 50 г пшеничного борошна
  • 50 г вершкового масла
  • 400 мл молока
  • 50 г твердого сиру

Твердий сир

  • Щіпка меленого мускатного горіху
  • Оливкова олія
  • Сіль і перець
Відваріть брюссельську капусту в підсоленій воді.

Тим часом приготуйте соус. Візьміть сотейник, поставте на середній вогонь і додайте борошно. Зверху покладіть вершкове масло і починайте помішувати масу дерев'яною лопаткою. Потім влийте трішки молока, продовжуйте помішувати соус. Всипте мускатний горіх і дрібку солі. Коли маса буде однорідною, влийте молоко, що залишилося. Перемішайте і зніміть з вогню. Всипте тертий сир і знову перемішайте до повного розчинення.

Поверніть сотейник на маленький вогонь і додайте брюссельську капусту. Постійно перемішуйте протягом хвилини і зніміть з вогню.

Готово!

Брюссельська капуста з беконом — рецепт

Брюссельська капуста з беконом

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 400 г свіжої брюссельської капусти
  • 100 г нежирного бекону
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • Сіль
Насамперед відваріть очищену капусту до напівготовності в підсоленій воді.

Тим часом бекон наріжте невеликими скибочками. Потім підсмажте його на маслі до золотистого кольору. Додайте капусту і готуйте ще 2-3 хв. Додайте лимонний сік, сіль і добре перемішайте суміш.

Готово!

Читайте також: 4 смачних і незвичайних страви з броколі — просто і неймовірно смачно

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття