Menu
Полуничний суп, полуничний салат, різотто з полуницею — готуємо смачні та оригінальні страви

Полуничний суп, полуничний салат, різотто з полуницею — готуємо смачні та оригінальні страви

Полуничний суп, полуничний салат, різотто з полуницею — готуємо смачні та оригінальні страви

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Полуниця — це ідеальний продукт для десертів, пирогів, коктейлів і трайфлів. Але з неї можна готувати не тільки традиційні і звичні страви, а й супи або навіть різотто. Пропонуємо кілька незвичайних і смачних страв з полуниці, які здивують ваших рідних і близьких.

Полуничний суп — рецепт

Полуничний суп

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 300 г полуниці
  • 1 гілочка м'яти
  • 1/2 шт. лимона
  • 2 ст. л. тростинного цукру
  • 100 мл вершків (33%)

Добре промийте і обсушіть полуницю. Потім в глибокій ємності з'єднайте її з цукром, лимонним соком і м'ятою. Збийте масу до однорідної консистенції за допомогою блендера.

В окремій ємності збийте вершки. Розлийте суп по тарілках і викладіть зверху вершки.

Готово!

Різотто з полуницею — рецепт

Різотто з полуницею

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 450 г рису
  • 500 г полуниці
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 80 г вершкового сиру

Вершковий сир

  • 80 г тертого сиру пармезан
  • 1,5 л курячого або овочевого бульйону
  • 20 г вершкового масла

Вершкове масло

  • 10 мл білого вина
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • Сіль і перець — за смаком

Полуницю промийте і розріжте на 4 частини.

У сотейнику з товстим дном змішайте вершкове масло з оливковою олію, додайте цибулю і обсмажте її протягом 5 хвилин. Потім всипте рис і обсмажуйте протягом 2 хвилин, постійно помішуючи.

Влийте вино, добре перемішайте і дайте йому випаруватися. Потім влийте бульйон, посоліть і поперчіть масу. Продовжуйте готувати різотто ще 10 хвилин. Всипте полуницю і залиште на плиті ще на 6 хвилин.

Додайте в кінці вершковий сир і пармезан. Перемішайте і готуйте ще 2 хвилини під кришкою.

Готово!

Салат з полуницею і шпинатом — рецепт

Салат з полуницею і шпинатом

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 1 стакан шпинату
  • 1 склянка полуниці
  • 1 шарик сиру моцарелла

Моцарелла

  • 2 ст. л. кедрових горіхів
  • 1 стакан брокколі
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 1 ч. л. бальзамічного оцту
  • 1 лимон

Промийте і приготуйте брокколі в духовці або на пару. Таким чином ви збережете всі корисні речовини в ньому.

З'єднайте сік лимона і олію.

Подрібніть полуницю і моцареллу. З'єднайте всі інгредієнти: шпинат, полуницю, сир, горішки, брокколі. Збризніть лимонною сумішшю і бальзамічним оцтом.

Готово!

Читайте також: Час полуниці — 7 простих ідей для смачного полуничного десерту

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття