Menu
Час полуниці — 7 простих ідей для смачного полуничного десерту

Час полуниці — 7 простих ідей для смачного полуничного десерту

Літо — час не тільки свіжих овочів та фруктів, а й час полуниці. Адже саме влітку можна вдосталь поласувати цією смачною та корисною ягодою. А ще з полуницею можна приготувати багато смачних та корисних десертів.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Полуниця — красива та дуже смачна літня ягода, в якій міститься багато корисних речовин: вітаміни групи В, вітамін С, калій, кальцій, магній, фолієва кислота, органічні кислоти, флавоноїди. Крім того, полуниця відрізняється невисокою калорійністю (33 калорії в 100 грамах ягід).

Полуницю люблять майже всі й корисна вона майже всім, проте є винятки. Полуниця може бути протипоказана людям, схильним до алергій, а також не рекомендується при захворюваннях шлунково-кишкового тракту і хворобах сечовивідних шляхів.

Читайте також: Що їсти, щоб не хворіти — в яких продуктах багато вітаміну С

Що приготувати з полуницею — десерти нашвидку

Полуниця — смачна сама по собі, а ще з полуницею можна приготувати багато десертів. У цій статті, пропонуємо вам 7 ідей — 7 простих та смачних десертів, які можна приготувати з полуницею.

Полуничне молоко

Перше, що варто приготувати, якщо ви любите полуничні десерти — це полуничне молоко. Приготувати його дуже просто: полуницю добре вимийте, складіть ягоди в блендер, залийте молоком та добре подрібніть. Якщо хочете, можете додати в полуничне молоко трохи цукру, меду або шматочок бананового м'якушу — щоб напій вийшов солодшим.

pol2

Полуничне молоко — це не тільки дуже смачно, але й корисно: і в молоці, і в полуниці міститься багато корисних речовин (вітаміни, кальцій, фосфор, магній та інші). Молоко можна брати звичайне або пряжене — яке більше подобається.

молоко

Якщо ви любите молочні напої, читайте також День Молока — 7 цікавих ідей, з чим і як можна пити молоко

Полуниця зі сметаною та цукром

Якщо й існує десерт, який сподобається кожному, то це полуниця зі сметаною та цукром. Приготувати його дуже просто: для цього потрібно вимити полуницю, нарізати полуницю скибочками (якщо ягоди великі), залити сметаною, додати цукор, добре перемішати — і можна насолоджуватися.

pol4

Чи варто говорити, що в цьому смачному десерті міститься багато корисних речовин (вітаміни, мікроелементи, органічні кислоти, корисний білок). Смачного!

сметана

Про користь сметани читайте в статті Сметана в щоденному раціоні — кому, коли, скільки

Полуниця з турецьким йогуртом

Якщо ви любите молочні продукти, то напевно вже куштували турецький йогурт. Саме час приготувати з турецьким йогуртом полуничний десерт! Для цього можна просто перемішати полуницю з турецьким йогуртом та медом, а можна зробити фруктовий салат з полуницею і заправити його турецьким йогуртом. Дуже смачно!

pol6

Читайте також: Як зробити з турецького йогурту смачний десерт за 5 хвилин

Полуничний смузі на йогурті

Класичний йогурт без добавок — натуральний продукт, в якому містяться корисні бактерії, вітаміни та мікроелементи. Вживання такого йогурту добре впливає на роботу шлунково-кишкового тракту, підвищує імунітет, допомагає схуднути та очистити організм.

Що приготувати з полуницею

Більше про користь йогурту читайте в статті 10 причин почати їсти йогурт — чим цей продукт буде корисний саме для вас

Сам по собі йогурт — дуже смачний продукт, а ще з йогуртом можна готувати корисні фруктові смузі: наприклад, взяти півсклянки ягід полуниці, склянку класичного йогурту без добавок і трохи меду. За бажанням, в такий смузі можна додати трохи бананового м'якушу (завдяки цьому смузі вийде солодшим) та інших ягід (чорниці, смородини, малини).

йогурт

Готувати полуничний смузі можна на класичному йогурті без добавок, йогурті з полуничним наповнювачем або турецькому йогурті.

pol10

Полуничний смузі на заквасці або кефірі

Полуничний смузі можна приготувати не тільки з молоком і класичним йогуртом, але й з кефіром та кисломолочною закваскою. Для цього знадобиться півсклянки ягід, одна склянка кисломолочного напою (кефіру, закваски, простокваші, ряжанки) та блендер (щоб добре подрібнити полуницю). Корисний смузі готовий! Смачного!

простокваша

При цьому, варто пам'ятати, що кефір, кисломолочна закваска, ряжанка, простокваша — абсолютно різні продукти, як за складом, так і за смаковими характеристиками. Щоб зрозуміти, який кисломолочний напій найбільше подобається вам, потрібно скуштувати. Більше — читайте в статті Продукти для здоров'я — 10 смачних напоїв на основі молока

закваска

Якщо готувати зовсім ніколи, можна поласувати готовою закваскою з полуничним наповнювачем (звичайною або білковою).

сир домашній

Сир зі сметаною і полуницею

Якщо говорити про корисні продукти, то не можна не згадати про кисломолочний сир. У цьому простому продукті міститься багато корисного білка, а також вітаміни та мікроелементи. Кисломолочний сир можна їсти зі сметаною або турецьким йогуртом, а можна додати в нього трохи полуниці (тим більше, що зараз — сезон полуниці). Просто та смачно!

pol14

Читайте також: Як зробити з кисломолочного сиру смачний десерт за 5 хвилин

Полуничний молочний шейк

Молочний шейк відрізняється від смузі тим, що в шейк зазвичай додають морозиво та різні підсолоджувачі (шоколад, какао, солодкі сиропи), а також кубики льоду, збиті вершки та зефір. І якщо смузі вважається напоєм здоров'я, то молочні шейки — це скоріше корисний десерт для ласунів.

pol15

Більше — читайте в статті Як приготувати молочний шейк в домашніх умовах — 10 рецептів для ласунів

Щоб приготувати найпростіший молочно-полуничний шейк, візьміть півсклянки полуниці, склянку молока, трошки солодкого сиропу або цукру, дрібку ванілі та кульку ванільного морозива. Всі ці інгредієнти складіть у блендер, добре подрібніть, розлийте в красиві склянки — і насолоджуйтеся. Смачного!

А які десерти з полуницею найбільше любите ви?

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.

Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття