Menu
5 оригінальних і незвичайних салатів для перекусу

5 оригінальних і незвичайних салатів для перекусу

Салати – відмінний варіант для ситного перекусу. А щоб вони були завжди смачними, ми підібрали досить оригінальні і нестандартні варіанти рецептів, які обов'язково сподобаються всім.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Салати – відмінний варіант для ситного перекусу. А щоб вони були завжди смачними, ми підібрали досить оригінальні і нестандартні варіанти рецептів, які обов'язково сподобаються всім.

1. Салат з тунцем і анчоусами – рецепт

Салат з тунцем і анчоусами

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 1 качан салату цикорій
  • 4 помідори
  • 3 яйця
  • 2 пера зеленої цибулі
  • 1/2 болгарського червоного перцю
  • 200 г зеленої стручкової квасолі
  • 1 зуб. часнику
  • 2 ст. л. невеликих маслин
  • 8 анчоусів в маслі
  • 150 г тунця в маслі
  • 3 ст. л. лимонного соку
  • 1 гілочка петрушки

Для заправки візьміть інгредієнти:

  • 7 ст. л. оливкової олії
  • 8 листків зеленого базиліка
  • 1 ст. л. винного оцту
  • 1 зуб. часнику
  • сіль і перець – за смаком

Приготуйте заправку: всі інгредієнти змішайте і дайте настоятися.

Тим часом відваріть квасолю з підсоленій воді близько 2 хвилин. Потім відкиньте на друшляк і промийте холодною водою, щоб зберегти колір і щільність квасолі. Подрібніть петрушку і часник. Обсмажте часник і квасолю на оливковій олії близько 1 хвилини. Додайте петрушку, приберіть з вогню та остудіть. Збризніть лимонним соком. Розберіть салат на листя. Помідори і відварені яйця наріжте на 4 шматочки. Подрібніть зелену цибулю. Болгарський перець очистіть і наріжте смужками. Перекладіть всі інгредієнти в салатник в такому порядку: салат, цибуля, помідори, квасоля і перець. Повторіть цю процедуру кілька разів. Заправте готовим соусом, посоліть і поперчіть салат. Готово!

Більше цікавих рецептів читайте в статті Швидко, просто, смачно — як та з чим приготувати сирний салат

2. Салат з яйцями і перцем – рецепт

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 12 яєць
  • 100 г зеленої цибулі
  • 3 ст. л. гірчиці
  • 200 г болгарського перцю
  • 60 г сметани

Сметана

  • 1 ст. л. вина
  • 150 г помідорів
  • 1 ст. л. винного оцту
  • 1 щіпка паприки
  • сіль і перець – за смаком

Салат з яйцями і перцем

Наріжте варені яйця кубиками. Подрібніть цибулю, помідори і болгарський перець. Перемістіть всі інгредієнти у велику миску. Окремо змішайте вино, гірчицю, оцет і сметану. Додайте спеції і перемішайте. Заправте салат і можна подавати. Смачного!

3. Салат з помідорами, моцарелою і кукурудзою – рецепт

Салат з помідорами, моцарелою і кукурудзою

Для приготування вам знадобиться:

  • 250 г помідорів чері
  • 250 г консервованої або вареної кукурудзи
  • 100 г кульок моцарели

Моццарелла

  • 1 пучок базиліка
  • 3 ст. л. червоного винного оцту
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ч. л. приправи «Італійські трави»
  • 1 зуб. часнику
  • сіль і перець – за смаком

Наріжте моцарелу на 4 частини, а помідори – на дві. Перемістіть в салатницю і додайте подрібнений базилік та кукурудзу. Для заправки змішайте оливкову олію, оцет, приправи і часник. Полийте салат і добре перемішайте. Готово!
Більше смачних рецептів з моцарелою – в статті Готуємо по-італійськи — 4 салати з моцарелою

4. Салат з помідорами, болгарським перцем і сиром – рецепт

Салат з помідорами, болгарським перцем і сиром

Вам знадобиться:

  • 150 г кисломолочного сиру

Сир

  • 1 зелений болгарський перець
  • зелена цибуля
  • 1 зелений болгарський перець
  • 1 помідор
  • сіль і перець – за смаком

Подрібніть цибулю. Перець і помідори наріжте кубиками. Змішайте ці інгредієнти з сиром та приправте сіллю і перцем. Добре перемішайте. Готово!

5. Салат з броколі, горіхами і журавлиною - рецепт

Візьміть інгредієнти:

  • 4 качана броколі
  • 1-2 ст. л. солі
  • 70 г нарізаного мигдалю або мигдальних пелюсток
  • 100 г сушеної журавлини
  • 40 г очищеного насіння соняшнику
  • 200 г майонезу
  • 200 г сиру чеддер

Сир

  • 1 ст. л. червоного винного оцту
  • 1 лимон
  • 2-4 ст. л. цукру
  • 1/2 ст. л. насіння маку

Броколі

Відокремте у броколі суцвіття і найбільші з них розріжте на дві частини. Відправте їх в підсолену киплячу воду на 30 секунд. Потім перекладіть в холодну воду. Як тільки броколі охолоне, просушіть паперовим рушником.
Змішайте броколі з мигдалем, нарізаним на кубики сиром чеддер, журавлиною і насінням. Для заправки змішайте цедру лимона, цукор, оцет, майонез, 1 ст. л. лимонного соку, мак і сіль. Полийте салат і добре перемішайте. Відправте в холодильник на півгодини. Смачного!

Читайте також: Здорове харчування — 7 ідей для смачного та корисного салату

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття