Menu
Морквяний торт-light — десерт для тих, хто на дієті

Морквяний торт-light — десерт для тих, хто на дієті

Ділимося з вами рецептом морквяного торта, який — ми переконані — стане дуже смачним та поживним десертом і для дорослих, і для малят.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Яскрава, помаранчева, соковита морква є одним з найцінніших коренеплодів. Морква містить вітаміни С, Е, К та групи В, клітковину, мікро- та макроелементи, такі як: залізо, йод, марганець, цинк, калій, кальцій, натрій, фосфор та інші. А головне — морква містить бета каротин, котрий, як відомо, в організмі людини перетворюється на вітамін А, а той, у свою чергу, відповідає за ріст та розвиток усіх життєвоважливих систем. 

В цій статті ми поділимося з вами рецептом морквяного торта, який — ми переконані – стане дуже смачним та поживним десертом і для дорослих, і для малят.

Морква

Одразу скажемо, що цей рецепт стане знахідкою для представниць прекрасної статі, котрі стежать за фігурою, рахують калорії, і просто воліють споживати якомога менше непотрібних цукрів та жирів у раціоні.

Готуємо дієтичний морквяний торт

Для приготування коржів вам знадобляться:

  • 2 яйця
  • 80 г очищеної моркви
  • 50 г натурального йогурту
  • 20 г волоських горіхів
  • 25 г вівсяних пластівців (або готового вівсяного борошна)
  • 20 г ц/з борошна спельти (або пшеничного)
  • дрібка солі
  • підсолоджувач або мед за смаком
  • кориця 1/2 ч.л.
  • 1 ч.л. розпушувача

Йогурт

Варто сказати кілька слів про спельтове борошно:  це вид борошна з пшениці, що не була схрещена з іншими сортами. Вона містить рекордну кількість білку, амінокислот, клітковини та вітамінів серед всіх видів зернових! Ну хіба що кіноа може з нею у цьому позмагатися. 

Спельта — екологічно чистий продукт, оскільки не переносить жодних штучних добрив та домішок. А найцікавіше те, що її корисні речовини рівномірно розподілені і в оболонці, і в самих зернятах, а це означає, що при будь-якому помолі зерно не втратить своїх цінних властивостей. Проте, якщо змоги знайти та купити спельту у вас немає, звичайна цільнозмелена пшениця — також чудово підійде та смакуватиме.

Інгредієнти для крему:

  • 175 г рікотти
  • 125 г натурального або грецького йогурту
  • 1 ч.л. лимонного соку
  • 40-50г чорносливу
  • підсолоджувач або мед за смаком

Читайте також: Здорове харчування — 10 ідей, як покращити харчові звички вже зараз  

Приготування, етап «Коржі»:

Моркву натираємо на дрібній терці. Горіхи, попередньо підсушені на пательні або у духовці, подрібнюємо до стану крихт. Вівсяні пластівці (якщо у вас не готове вівсяне борошно) варто подрібнити у блендері або кавомолці. Далі, беремо яйця, відділяємо білки від жовтків і збиваємо білки до міцних піків. Жовтки змішуємо з усіма іншими інгредієнтами, і останніми вводимо білки, обережно вимішуючи тісто. Переливаємо усе в силіконову форму (бажано 20х20см) і випікаємо близько 15 хвилин за температури 180 градусів. Готовий корж залишаємо охолонути (можна загорнути у харчову плівку та помістити на півгодини до холодильника), а потім довгим ножем обережно розділяємо на 3-4 частини.

Тепер можемо взятися за етап «Крем»:

Чорнослив, попередньо замочений у теплій воді на кілька хвилин, висушуємо серветками чи кухонними рушниками, і нарізаємо на дрібні шматочки. Усі інші інгредієнти — рікоту, йогурт, лимонний сік та підсолоджувач — збиваємо разом до однорідного стану.

Фініш:

Кожен корж ретельно перемазуємо кремом, посипаючи зверху шматочками чорносливу. Прикрашаємо за своїм смаком і відправляємо до холодильника на кілька годин.

Готово! Смачного вам корисного чаювання!

Морквяний торт-light

 Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття