Menu
Каша з гарбузом — три способи приготувати гарбузову кашу на молоці

Каша з гарбузом — три способи приготувати гарбузову кашу на молоці

Гарбузова каша на молоці з пшоном, гарбузова каша на молоці з манкою, гарбузова каша на молоці з кукурудзяною крупою — в цій статті продовжуємо тему про те, як приготувати смачну гарбузову кашу.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Гарбузову кашу на молоці можна приготувати за різними рецептами. Гарбузову кашу готують з рисом, з вівсяною крупою, з пшоном, з манкою, з кукурудзяною крупою. Для гарбузової каші знадобляться прості та доступні інгредієнти, які знайдуться на будь-якій кухні, а ще гарбузова каша на молоці — це дуже смачно. У цій статті розповідаємо, як приготувати гарбузову кашу з пшоном, манкою та кукурудзяною крупою.

Гарбузова каша на молоці — інгредієнти

    • Щоб приготувати гарбузову кашу, звичайно ж, потрібен гарбуз (м'якуш гарбуза або готове гарбузове пюре).
    • Гарбузову кашу готують на молоці, а в кінці додають трохи вершкового масла — так ця страва виходить особливо смачною.
    • Гарбузову кашу готують з крупами: рисом, вівсяною або кукурудзяною крупою, манкою, пшоном.
    • В гарбузову кашу додають трохи цукру та солі, за бажанням — корицю, мелений імбир.
    • Подавати гарбузову кашу можна з чим завгодно: з медом, солодким сиропом, фруктами, ягодами, варенням.

Гарбузова каша на молоці

Про те, як приготувати гарбузову кашу з рисом та вівсянкою, читайте в статті Сезон гарбуза — як приготувати смачну гарбузову кашу на молоці

Як приготувати гарбузову кашу на молоці з пшоном — рецепт

Смачна гарбузова каша виходить з пшоном. Готується вона не складніше, ніж гарбузова каша з вівсянкою або з рисом. Щоб приготувати гарбузову кашу з пшоном, вам знадобляться інгредієнти:

  • 0,5 кг м'якушу гарбуза
  • 2–3 склянки молока
  • 1 склянка пшона
  • 2 столові ложки цукру
  • Сіль за смаком
  • 2 + 2 столові ложки вершкового масла
  • Мед, родзинки, курага, цукати — за бажанням

молоко

Пшоно переберіть та кілька разів промийте, після чого залийте холодною водою й відставте на 30–60 хвилин. Тим часом м'якуш гарбуза натріть на великій тертці, молоко вилийте в каструльку й поставте на вогонь. Коли молоко закипить, додайте в молоко подрібнений гарбуз та варіть приблизно 15 хвилин, постійно помішуючи. Потім додайте пшоно, сіль та цукор, а також 2 столові ложки вершкового масла. Варіть кашу приблизно 20 хвилин на маленькому вогні під кришкою, постійно помішуючи. Коли каша буде готова, залиште її настоюватися ще на півгодини, після чого полийте розтопленим вершковим маслом — і можна подавати на стіл. Смачного!

гарбузова каша

Читайте також: Як швидко приготувати смачну кашу з маслом — прості рецепти

Як приготувати гарбузову кашу з манкою — рецепт

Багато смачного можна приготувати з манною крупою. Крім звичайної манної каші на молоці, це манна каша з фруктами та горіхами, пудинг на манній каші з ягодами, пиріг на манній крупі (манник) та гарбузова каша з манною крупою. Готується гарбузова каша з манкою не складніше, ніж гарбузова каша з рисом або пшоном. Для цього вам знадобляться інгредієнти:

  • 400 грам м'якушу гарбуза
  • 3 склянки молока
  • 0,5 літра води
  • 8 столових ложок манної крупи
  • 4 столові ложки цукру
  • Вершкове масло — на смак

масло

М'якуш гарбуза натріть на великій тертці, складіть у каструлю, залийте водою та варіть на великому вогні з закритою кришкою приблизно 10 хвилин (щоб гарбуз став м'яким). Додайте молоко, доведіть до кипіння. Коли молоко закипить, тоненькою цівкою всипте манну крупу, додайте сіль та цукор. Варіть манну кашу приблизно 5 хвилин, постійно помішуючи. Коли каша буде готова, додайте вершкове масло — і можна подавати кашу на стіл.

Читайте також: Як спекти пиріг з манної крупи — манник на молоці, на кефірі, на ряжанці та на сметані

Як приготувати гарбузову кашу з кукурудзяною крупою — рецепт

І ще один рецепт гарбузової каші на молоці — це гарбузова каша з кукурудзяною крупою. Щоб її приготувати, вам знадобляться інгредієнти:

  • 200 грам м'якушу гарбуза
  • 500 мл молока
  • 1 літр води
  • 1 склянка кукурудзяної крупи
  • 3 столові ложки цукру
  • Дрібка солі
  • Вершкове масло — на смак

велике молоко

М'якуш гарбуза наріжте невеликими кубиками, складіть у каструлю, додайте трохи води та варіть на великому вогні з закритою кришкою, щоб гарбуз став м'яким. Тим часом кукурудзяну крупу промийте. Додайте в каструлю молоко, крупу, сіль та цукор. Доведіть кашу до кипіння й варіть на маленькому вогні приблизно півгодини, постійно помішуючи. Коли каша буде готова, залиште її настоюватися 20 хвилин (для цього кашу краще укутати). В готову кашу додайте трохи вершкового масла — і смачного!

гарбуз

А як готуєте гарбузову кашу Ви?

За матеріалами ivona.bigmir.net, foodman.club, 1000.menu

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття