Menu
Готуємо страви мексиканської кухні — небанальні рецепти тако

Готуємо страви мексиканської кухні — небанальні рецепти тако

Готуємо страви мексиканської кухні — небанальні рецепти тако

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Тако — одна з найпопулярніших страв мексиканської кухні. Основою тако є тортилья — корж з кукурудзяного або пшеничного борошна, який при необхідності можна замінити пітою або лавашем. На сьогоднішній день тако можна приготувати різними способами. Про деякі з них — розповідаємо в нашій статті.

Тако з яйцем і копченим лососем — рецепт

Тако з яйцем і копченим лососем

Вам знадобляться:

  • 1 ч. л. вершкового масла

Вершкове масло

  • 3 яйця
  • 3 яєчні білки
  • 1 ч. л. молока

Молоко

  • 1 авокадо
  • 1 ч. л. лимонного соку
  • 120 г копченого лосося
  • 4 тортильї
  • 1 ч. л. подрібненого кропу
  • сіль і перець — за смаком

Розімніть м'якоть авокадо, додавши трохи лимонного соку. Потім приправте сіллю і перцем і знову перемішайте.

В окремій мисці з'єднайте яйце з молоком і обсмажте в сковороді на розігрітому вершковому маслі, постійно помішуючи. Додайте сіль і перець.

Розігрійте тортилью на сухій сковороді. Змастіть їх м'якоттю авокадо. Зверху викладіть яйце і копчений лосось. Посипте подрібненим кропом.

Готово!

Тако з куркою, авокадо і гранатом — рецепт

Тако з куркою, авокадо і гранатом

Візьміть інгредієнти:

  • 1 ч. л. меленого тмину
  • 1/2 ч. л. часникового порошку
  • 1/4 ч. л. меленого перцю чилі
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 2 курячих філе
  • 4 редиски
  • 2 стебла зеленої цибулі
  • 1 авокадо
  • 1/4 чашки зерен граната
  • 1 ст. л. соку лайма
  • 1/2 чашки кінзи
  • 8 тортильї
  • сметана — на смак
  • Сметана
  • сіль і перець — за смаком

З'єднайте в мисці кмин, часник, перець чилі, сіль. Натріть м'ясо сумішшю. Розігрійте масло на сковороді і обсмажте курку по 2-3 хвилини з кожного боку. Перекладіть м'ясо на деко, застеленій папером і відправте в розігріту до 220 градусів духовку на 10 хвилин.

Візьміть невелику миску і з'єднайте скибочки редису, нарізану зелену цибулю, авокадо, нарізаний кубиками, насіння граната, сік лайма, сіль, перець і кінзу.

Розігрійте тортильї і викладіть на неї нарізану кубиками курку, потім начинку і сметану.

Готово!

Тако з чорною квасолею, редискою і фетою — рецепт

Тако з чорною квасолею, редискою і фетою

Візьміть інгредієнти:

  • 1 зуб. часнику
  • 3,5 ст. л. оливкової олії
  • 450 г консервованої чорної квасолі
  • 6 ст. ч. рубленої кінзи
  • 1 пучок редиски
  • 4 стебла зеленої цибулі
  • 1/2 шт. перцю халапеньо
  • 4 ст. л. соку лайма
  • 1/2 ч. л. солі
  • 1/4 ч. л. перцю
  • 12 тортильї
  • 3/4 чашки фети

Подрібніть часник і обсмажте в каструлі на розігрітих 2 ст. л. оливкової олії. Додайте квасолю разом з рідиною, кілька гілочок кінзи і сіль. Доведіть до кипіння на середньому вогні, а потім зменшіть і продовжуйте варити протягом 15 хвилин.

Тим часом наріжте редис, зелену цибулю і перець халапеньо. Змішайте остатки кінзи з редискою, зеленою цибулею, халапеньйо, соком лайма, оливковою олією, сіллю і перцем.

Підігрійте тортилью і викладіть квасолю, а потім суміш з редису. Посипте фетою і подрібненої кінзою.

Готово!

Читайте також: Кесаділья, буріто, енчіладо, тако, начос — 5 страв мексиканської кухні

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття