Готуємо смачні і ситні терті пироги — рецепти і поради
Тертий пиріг — це проста і дуже смачна випічка.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Тертий пиріг — це проста і дуже смачна випічка. Для тіста знадобляться прості і доступні інгредієнти, а начинку можна підібрати на свій смак. Пропонуємо кілька ароматних і неймовірних пирогів, які сподобаються усій родині.
Тертий пиріг на сметані — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 200 г вершкового масла
- 2 курячих яйця
- 150 г цукру
- 150 г сметани
- 1 ч. л. соди
- 300 г борошна
- 200 г джему
Візьміть ємність і з'єднайте в ній цукор і яйця. Додайте вершкове масло кімнатної температури, сметану, борошно і соду. Добре перемішайте масу. Тісто має вийти не крутим, але еластичним і м'яким. Розділіть його на дві частини і відправте їх в морозилку на годину.
Візьміть форму для випічки і викладіть одну частину тіста, розподіляючи по всій поверхні. Зверху викладіть джем. Можна узятий на будь-який смак.
Натріть другу частину тіста і розподіліть поверх джему. Відправте пиріг в розігріту до 175 градусів на годину. На ній повинна вийти золотиста скоринка. Потім дайте йому охолонути і наріжте на порційні шматочки.
Приємного чаювання!
Тертий пиріг з сиром — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 200 г пшеничного борошна
- 70 г вершкового масла
- 50 г цукру
- 1 куряче яйце
- 1 ст. л. жирних вершків
- 1 ч. л. розпушувача
Для начинки візьміть інгредієнти:
- 180 г кисломолочного сиру
- 50 г цукру
- 4 ст. л. жирних вершків
У першу чергу готуємо тісто. Для цього з'єднаєте борошно, розпушувач, вершкове масло кімнатної температури, цукор, вершки і одне яйце. Тісто має вийде крутим. Потім зберіть його в кулю і відправте в холодильник.
Тим часом приготуйте начинку. Для цього з'єднаєте сир, цукор і вершки. Подрібніть масу за допомогою блендера. Консистенція повинна вийти гладкою і однорідною.
Холодне тісто розділіть на дві частини. Натріть одну з них і розподіліть по дну форми для випічки. Зверху викладіть сирну начинку. Накрийте другою частиною тіста, яку також слід натерти.
Відправте пиріг в розігріту до 180 градусів на пів години. Потім остудіть і подавайте до столу.
Готово!
Тертий пиріг на кефірі — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 320 г борошна
- 160 мл кефіру
- 0,5 ч. л. солі
- 0,5 ч. л. соди
- 1 ч. л. цукру
- 40 мл рослинної олії
- 300 г джему
Готуємо тісто. Для цього в невеликій ємності з'єднайте борошно, сіль, цукор і соду. Додайте кефір і перемішайте суміш. Потім влийте рослинну олію і замісіть тісто.
Розділіть тісто в співвідношенні 2: 1. Більшу частину відправте в холодильник на годину, а меншу — в морозилку.
Потім розкачайте більшу частину на робочій поверхні. Деко для випічки змастіть рослинною олією, присипте борошном і викладіть розкачане тісто. Зверху розподіліть варення і накрийте другою частиною тіста, яку слід натерти.
Відправте пиріг в духовку при 200 градусів на 25 хвилин.
Готово!
Читайте також: Як приготувати різдвяний штоллен — просто, швидко і дуже смачно
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття