Menu
Готуємо іспанську паелью – смачні рецепти

Готуємо іспанську паелью – смачні рецепти

Готуємо іспанську паелью – смачні рецепти

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Паелья – це традиційна іспанська страва з рису та м'яса, морепродуктами або овочами. Існує безліч рецептів паельї по всьому світу. Ми підібрали для вас найсмачніші і ароматні рецепти, які обов'язково припадуть вам до смаку.

Паелья з куркою, морепродуктами і маслинами – рецепт

Паелья з куркою, морепродуктами і маслинами

Вам знадобляться:

  • 300 г рису (басматі)
  • 3 курячих грудки
  • 400 г заморожених морепродуктів
  • 200 г замороженого гороху
  • 180 г маслин
  • 3 червоного болгарського перцю
  • жменю петрушки
  • 1 лимон
  • 1 ст. л. оливкової олії

Закип'ятіть 400 мл води. Додайте горох і шафран та готуйте 3-5 хвилин. Потім залиште горох, щоб він трохи настоявся.

Болгарський перець наріжте на невеликі кубики, а курку на шматочки. Обсмажте на оливковій олії курку з перцем.

Пересипьте рис в каструлю з горохом і акуратно перемішайте, поки рис не стане жовтого кольору. Додайте курку з перцем, маслини і морепродукти. Варіть суміш кілька хвилин на середньому вогні під накритою кришкою, періодично помішуючи. Потім перекладіть паелью на тарілку і подавайте до столу, посипавши петрушкою і прикрасивши долькою лимона.

Смачного!

Паелья з морепродуктами – рецепт

Паелья з морепродуктами

Візьміть інгредієнти:

  • 500 г рису
  • 300 г рибного філе
  • 10 креветок
  • 500 г морського коктейлю
  • 3 помідори
  • 10 шт. помідорів чері
  • 1 болгарський перець
  • 1 стебловий селера
  • 100 г зеленого горошку
  • 1 пучок зелені (петрушки і кінза)
  • 1/2 ч. л. орегано
  • щіпка шафрану
  • 100 мл рослинної олії
  • 1 лимон
  • 750 мл бульйону (овочевий або рибний)
  • 50 г вершкового масла

Вершкове масло Славія

  • 100 мл напівсолодкого білого вина
  • 2 зуб. часнику
  • 1 білу цибулю
  • сіль і перець чилі – за смаком

Наріжте рибне філе рівними шматочками. Обсмажте на олії до легкої рум'яності. Перекладіть рибу в миску і накрийте фольгою.

Розморозьте і почистіть креветки від панцира і голів. Потім обсмажте залишки на вершковому маслі, залийте 300 мл води, білим вином, додайте сіль і уваріть на половину. Процідіть суміш через сито. Самі креветки обсмажте на олії, додавши помідори чері. Потім перекладіть до риби і накрийте фольгою.

Морський коктейль розморозьте і злегка прогрійте на рослинній олії.

Помідори залийте окропом на кілька хвилин і очистіть від шкірки. Потім перетворіть їх на пюре.

Залийте шафран водою і дайте настоятися.

Болгарський перець наріжте кубиками і обсмажте з цибулею на олії. В кінці додайте часник. Засипте рис і обсмажте кілька хвилин, періодично помішуючи. Додайте горошок і добре перемішайте. Вкиньте перець чилі і орегано.

З'єднайте рибний або овочевий бульйон з креветочним відваром, помідорами і перемішайте. Перелийте суміш до рису, щоб рідина покривала рис. Готуйте на сильному вогні протягом 5 хвилин. Потім перекладіть сюди морський коктейль, рибу і креветки, помідори черрі. Зменшіть вогонь до слабкого і готуйте ще 15 хвилин, не перемішуючи. Дайте настоятися готової паельї і подавайте на стіл з лимонними дольками.

Готово!

Паелья з грибами і болгарським перцем – рецепт

Паелья з грибами і болгарським перцем

Візьміть інгредієнти:

  • 200 г рису (басматі)
  • 250 г грибів
  • 400 мл овочевого бульйону
  • 400 г помідорів
  • 2 червоні болгарські перці
  • 1 ріпчаста цибуля
  • пучок зелені
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 2 ч. л. подрібненого розмарину

Подрібніть гриби і перець. Промийте рис і просушіть його. Потім відваріть дотримуючись інструкції на упаковці. Обсмажте подрібнену цибулю на розігрітій олії. Додайте гриби, розмарин і добре перемішайте. Потім додайте рис, болгарський перець, помідори і бульйон. Поперчіть за смаком і доведіть до кипіння. Перемішайте паелью, накрийте кришкою і відправте в розігріту до 190 градусів духовку на 25 хвилин. Посипте зеленню і подавайте до столу. Смачного!

Паелья з індичкою і овочами – рецепт

Паелья з індичкою і овочами

Вам знадобляться:

  • 300 г рису
  • 150 г філе індички
  • 300 г заморожених овочів
  • 200 г томатної пасти
  • 2 ст. л. оливкової олії

Індичку наріжте скибочками і обсмажте на антипригарной сковороді. Візьміть велику каструлю і нагрівайте в ній 1 столову ложку олії. Обсмажте на ній томатну пасту декілька хвилин. Потім додайте рис і обсмажуйте протягом 2 хвилин. Влийте 800 мл гарячої води і тушкуйте близько 15 хвилин, поки не википить рідина. Додайте приправи за смаком.

Заморожені овочі підігрійте на розігрітій оливковій олії в сковороді. Додайте 50 мл води і накрийте кришкою. Готуйте овочі протягом 5 хвилин.

Потім з'єднайте готову індичку, овочі і рис. Прикрасьте кунжутом і подавайте до столу.

Смачного!

Читайте також: Смачно і просто – готуємо іспанські булочки Ensaimadas

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття