Menu
Готуємо десерти з ромом — нантське тістечко, мармуровий гугельхупф, яблучний пиріг

Готуємо десерти з ромом — нантське тістечко, мармуровий гугельхупф, яблучний пиріг

Нантське тістечко з ромом та меленим мигдалем, мармуровий гугельхупф з какао-порошком та ромом, яблучний пиріг з ромом — в цій статті розповідаємо, як приготувати смачні десерти з ромом.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Сьогодні, існує безліч рецептів смачної випічки на будь-який смак: яблучна шарлотка та класичний манник, відкритий та закритий ягідний пиріг, мафіни з фруктовою начинкою, бельгійські вафлі, ромова бабка, бабка нягре та бабка альбе. У цій статті пропонуємо вам три рецепти — смачні десерти з ромом: нантське тістечко, мармуровий гугельхупф та яблучний пиріг з ромом.

Смачний десерт за бретонським рецептом — нантський пиріг

Нантський пиріг або нантське тістечко (gâteau nantais) — це смачний десерт з мигдального борошна, з ароматом рому та цукровою глазур'ю. Нантський пиріг — страва французької, а саме бретонської, кухні. Цей рецепт був придуманий на початку 20 століття в Нанті, і сьогодні він вважається фірмовим десертом міста.
Для того, щоб приготувати нантське тістечко, вам знадобляться інгредієнти:

  • 150 грамів цукру
  • 15 грамів ваніліну
  • 125 грамів м'якого вершкового масла
  • 100 грамів меленого мигдалю
  • 40 грамів борошна
  • 3 яйця
  • 60 мл рому
  • 50 грамів цукрової пудри
  • Форма діаметром 22 сантиметри і 5–6 сантиметрів заввишки

масло

Вершкове масло збийте з цукром. Додайте мелений мигдаль, потім яйця по одному. Добре перемішайте, щоб розчинився цукор. Потім додайте просіяне борошно та третину рому. Форму для запікання добре змастіть вершковим маслом, вилийте тісто в форму та поставте в гарячу духовку приблизно на 40 хвилин або до готовності.
Коли пиріг буде готовий, дістаньте його з духовки та переверніть форму. Зверху на гарячий пиріг вилийте третину рому. Поки пиріг охолоджується, приготуйте глазур. Для цього перемішайте цукрову пудру з рештою рому та прикрасьте пиріг цією сумішшю. Подавати пиріг на стіл потрібно охолодженим, краще — на наступний день. Смачного!

нантський пиріг

Читайте також: Десерт для ласунів — як спекти смачні мафіни з фруктовою начинкою

Соковитий десерт за австрійським рецептом — мармуровий гугельхупф

Якщо ви любите солодощі, то напевно не раз куштували такий смачний десерт як ромова бабка — м'який, соковитий, з ароматом рому, прикрашений глазур'ю або абрикосовим варенням. Ром-баба (наголос на останній склад) — це французький десерт, проте в кухнях різних країн є свої варіанти цієї страви.
Гугельхупф або кугельхупф (Gugelhupf) — це німецький варіант ромової бабки. Випікається гугельхупф в круглій формі для кексу. Існує безліч рецептів цього смачного десерту. У цій статті, пропонуємо вам рецепт мармурового гугельхупфу — з ромом та порошком какао. Вам знадобляться інгредієнти:

  • 250 грамів борошна
  • 250 грамів цукрової пудри
  • 250 грамів м'якого вершкового масла
  • 5 яєць
  • 8 грамів ванільного цукру
  • 15 грамів розпушувача
  • 7 столових ложок молока
  • 2–3 столові ложки порошку какао
  • 20 мл рому

молоко

Білки відокремте від жовтків. Білки добре збийте. В окремій мисці добре збийте вершкове масло, цукрову пудру, ванільний цукор та яєчні жовтки. Додайте борошно, розпушувач, молоко та ром — добре все перемішайте. Акуратно введіть збиті яєчні білки. Форму або форми для запікання змастіть вершковим маслом та посипте борошном. Половину тіста вилийте в форму. До другої частини тіста додайте какао-порошок, добре перемішайте. Вилийте у форму другий шар тіста.
Поставте мармуровий гугельхупф в гарячу духовку та запікайте 40–60 хвилин при температурі 180 градусів. Коли пиріг буде готовий, дістаньте його з духовки, добре охолодіть та переверніть форму. Посипте пиріг цукровою пудрою — і смачного!

мармуровий гугельхупф

Читайте також: Готуємо французький десерт — як спекти справжню ромову бабку

Яблучний пиріг з ромом — простий рецепт смачного десерту

Багато смачних десертів можна приготувати з яблучною начинкою: яблучну шарлотку, яблучний манник, яблучні мафіни, відкритий та закритий яблучний пиріг. У цій статті, пропонуємо вам рецепт яблучного пирога з ромом та меленим мигдалем. Вам знадобляться інгредієнти:

  • 100 грамів цукру
  • 2 яйця
  • 60 мл рому
  • 100 грамів густого йогурту
  • 85 грамів м'якого вершкового масла
  • 50 грамів меленого мигдалю
  • 150 грамів борошна
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 1 столова ложка ванільного цукру
  • 2 яблука

масло

Яйця збийте з цукром. Додайте ром, йогурт та м'яке вершкове масло. Ретельно все перемішайте. Додайте в тісто просіяне борошно, розпушувач та мелений мигдаль. Перемішайте, щоб вийшло тісто без грудочок. Форму для запікання змастіть маслом, вилийте тісто в форму. Яблука очистіть від серцевини, наріжте скибочками та викладіть поверх тіста. Поставте пиріг в гарячу духовку та запікайте приблизно 45 хвилин або до готовності.

Яблучний пиріг з ромом

Читайте також: Як спекти смачну шарлотку з яблуками — шарлотка на кефірі, ряжанці або сметані

За матеріалами nantes-tourisme.com, vienna-unwrapped.com, legkogotovit.com

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття