Menu
Джерело: pexels.com

Що таке ег-ног і як його готувати — прості рецепти безалкогольних коктейлів

Якщо ви любите молочні коктейлі та молочні шейки, смузі на молоці та кефірі, лассі та какао на молоці, то існує велика ймовірність, що вам сподобається і ег-ног.

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Якщо ви любите молочні коктейлі та молочні шейки, смузі на молоці та кефірі, лассі та какао на молоці, то існує велика ймовірність, що вам сподобається і ег-ног. У цій статті ми розповімо про те, що таке ег-ног та як його готувати.

Ег-ног (еggnog) — це солодкий напій, у складі якого обов'язково є молоко (або вершки) і яйця, а також інші інгредієнти (прянощі, приправи). Ег-ног родом з Англії і дуже популярний в США і Канаді. Якщо ви дивитеся американські фільми, то, напевно, не раз чули цю назву. У деяких випадках eggnog можуть переводити як гоголь-моголь, що не зовсім вірно: гоголь-моголь готується без молока, а в ег-нозі молоко або вершки має бути обов'язково.

Як приготувати ег-ног

Ег-ног буває безалкогольний і алкогольний. У США алкогольний ег-ног вважається традиційним різдвяним напоєм, його готують з додаванням рому, віскі чи бренді. У цій статті ми розповімо про те, як приготувати безалкогольний ег-ног.

Уточнимо, що ег-ног — напій для дорослих, навіть якщо в ньому немає алкоголю. Готується цей коктейль обов'язково з додаванням сирих яєць. Тому, для приготування ег-нога обов'язково використовуйте тільки свіжі яйця перевіреної якості. Вони повинні бути чистими та з непошкодженою шкаралупою. Безпосередньо перед приготуванням напою добре промийте яйця теплою водою з милом.

Готується ег-ног зовсім не так, як ми звикли готувати молочні смузі та шейки. У цього напою, як виявилося, є багато тонкощів приготування. Розповідаємо.

Як приготувати класичний ег-ног — покроковий рецепт на дві порції

Для того щоб приготувати класичний безалкогольний ег-ног, вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 400 мл молока або вершків жирністю 10%
  • 2 курячих яйця
  • 2 столових ложки цукрової пудри (можна більше — залежить від того, наскільки солодкий ви хочете напій)
  • Дрібка меленого мускатного горіха та ваніліну
  • Паличка кориці
  • Інші приправи — за бажанням

Відокремте яєчні жовтки, вилийте жовтки в блендер, додайте цукор і ванілін, добре збийте. У вас повинна вийти однорідна маса. Перелийте суміш в каструлю, додайте молоко або вершки, перемішайте. Додайте корицю. Поставте каструлю на дуже маленький вогонь і потримайте на вогні 15 хвилин, постійно помішуючи (напій ні в якому разі не можна доводити до кипіння). Зніміть коктейль з вогню і продовжуйте помішувати ще 2 хвилини. Напій потрібно процідити, щоб забрати корицю. Далі все залежить від того, який ви хочете ег-ног — гарячий або холодний.

  • Якщо вам подобається гарячий ег-ног (що особливо доречно в холодну пору року), то можна відразу вилити його в велику склянку, посипати мускатним горіхом і насолоджуватися.
  • Якщо вам більше подобається холодний ег-ног, то охолодіть напій до кімнатної температури, після чого поставте на добу в холодильник.

Подають ег-ног у високому товстому келиху на ніжці або в келиху хайбол (висока склянка циліндричної форми, в яку поміщається 270 мл). За цим рецептом, у вас вийде ег-ног на дві склянки.

При бажанні, в ег-ног можна також додати трохи варення, меду або інших солодких інгредієнтів.

Читайте також: Чим корисне гаряче какао з молоком і як його готувати — 5 рецептів

Як приготувати ег-ног

Як приготувати банановий ег-ног — дуже просто і смачно

Цей напій — не зовсім традиційний ег-ног. Тим не менш, він дуже смачний за рахунок бананової м'якоті, а ще дуже просто готується. Для цього рецепту вам знадобляться інгредієнти:

  • 200 мл молока або вершків жирністю 10%
  • 2 яйця
  • 1 столова ложка лимонного сиропу
  • М'якоть 2 дуже стиглих бананів

Яйця збийте з лимонним сиропом за допомогою блендера, щоб вийшла пишна маса. Додайте молоко (вершки) і бананову м'якоть. Увімкніть блендер і почекайте 1 хвилину, щоб інгредієнти добре перемішалися. Поставте на кілька годин в холодильник і можна подавати на стіл. Смачного!

Як приготувати ег-ног

Читайте також: Що таке лассі та як його готувати

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

 

Популярні матеріали

4004

Швидко і оригінально — готуємо найсмачніші торти нашвидкуруч

Пропонуємо варіанти тортів без випічки, які можна готувати навіть з дітьми.
2315

Як приготувати смачний і незвичайний печінковий торт — рецепти і поради

Печінковий торт — смачна, ситна і дуже красива страва, яку дуже часто подають до…
1707

Готуємо улюблений святковий салат — смачні рецепти оселедця під шубою

Оселедець під шубою — це саме той салат, який додає справжнього святкового настрою.
1370

Як приготувати ідеальний торт Наполеон — секрети і рецепт

Торт Наполеон носить не тільки гучну назву, але і володіє неймовірним смаком.
1001

Як приготувати домашній майонез — рецепти і секрети

Пропонуємо швидкі, смачні і найкорисніші варіанти домашніх майонезів, після яких у вас…
575

Готуємо м'які і смачні рогалики — рецепти і поради

Рогалики — це ароматна випічка у вигляді півмісяця з начинкою всередині.
516

Готуємо фалафель в домашніх умовах — смачні рецепти і поради

Фалафель — це обсмажені кульки із нуту, з додаванням різних спецій і трав.
512

Неймовірно смачно, ароматно і оригінально — готуємо неперевершені булочки Сіннабон

Булочки Сіннабон — це випічка, яка користується великою популярністю у всьому світі.