Menu
Десерт для ласунів — три рецепти випічки з інжиром

Десерт для ласунів — три рецепти випічки з інжиром

Клафуті зі свіжим інжиром, сирна запіканка з інжиром, мафіни з інжиром — у цій статті ми розповімо, як приготувати смачну випічку з інжиром.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Кінець літа й початок осені — сезон не тільки яблук та груш, а й сезон інжиру. У цій статті розповідаємо чим корисний інжир та як спекти смачний пиріг з інжиром.

Інжир — корисний, смачний та поживний продукт. У ньому міститься багато калію, кальцій, магній, органічні кислоти, клітковина. У той же час, варто пам'ятати, що інжир — дуже калорійний продукт, в ньому багато цукру. У 100 грамах сирого інжиру міститься приблизно 50 калорій, сушеного — понад 200 калорій.

Інжир широко використовується в кулінарії: з ним готують варення, джеми, випічку. У цій статті ми підібрали рецепти солодкої випічки з інжиром: клафуті з інжиром, сирну запіканку з інжиром та мафіни з інжиром.

мафіни з інжиром

Клафуті зі свіжим інжиром — рецепт

Клафуті — це французький десерт, відкритий пиріг з фруктовою начинкою. Класичний клафуті готується зі свіжої вишнею без кісточки, хоча можна приготувати і яблучний, грушевий, персиковий, сливовий або клафуті з інжиром. Щоб спекти клафуті з інжиром, вам знадобляться інгредієнти:

  • 300 грамів свіжого інжиру
  • 1 склянка молока
  • 3 яйця
  • 0,5 склянки цукру
  • 2 столові ложки розтопленого вершкового масла
  • Ванілін — за смаком

Вершкове масло для форми

Плоди інжиру розріжте на чотири частини. Увімкніть духовку. Форму для запікання змастіть маслом та викладіть рівним шаром четвертинки інжиру. В окремій мисці збийте молоко, розтоплене вершкове масло, яйця, цукор та ванілін (цукор повинен розчинитися). Додайте борошно і перемішайте, щоб вийшло однорідне тісто. Вилийте тісто поверх інжиру й поставте в гарячу духовку на 40 хвилин або до готовності. Коли пиріг буде готовий, трохи охолодіть — і можна подавати на стіл. Смачного!

молоко

Читайте також: Чим корисна курага та що з нею приготувати — 3 рецепти смачної випічки

Сирна запіканка з сушеним інжиром — рецепт

З кисломолочним сиром можна приготувати багато різної смачної випічки: сочники з сиром, ватрушки з сиром, чізкейк з фруктовими добавками, сирну запіканку. Пропонуємо вам рецепт сирної запіканки з сушеним інжиром. Вам знадобляться інгредієнти:

  • 500 грамів сиру жирністю 9,5%
  • 4 столові ложки сметани
  • 9 столових ложок коричневого цукру
  • 2 яйця
  • 7 штук сушеного інжиру
  • 150 грамів родзинок
  • 2 столові ложки розтопленого вершкового масла
  • 1 склянка борошна з гіркою
  • Ванілін — за смаком
  • Рослинна олія, щоб змастити форму

Сир добре перемішайте зі сметаною, цукром, яйцями, ваніліном та розтопленим вершковим маслом. Потроху додавайте борошно і вимішуйте, щоб вийшла густа, але волога сирна маса. Додайте родзинки, вимішайте. Форму для запікання змастіть рослинною олією та викладіть у форму сирну масу. Прикрасьте пиріг сушеним інжиром і поставте форму в гарячу духовку на 40 хвилин або до готовності. Смачного!

сир домашній

Читайте також: Для тих, хто любить сир — що приготувати з кисломолочним сиром

Як спекти мафіни зі свіжим інжиром — рецепт

Не складніше, ніж звичайний пиріг, готуються мафіни з начинкою: мафіни з персиковим м'якушем, мафіни з ожиною, мафіни з порічками. Також, можна приготувати мафіни зі свіжим інжиром. Для цього знадобляться інгредієнти:

  • 2 склянки + 2 столові ложки борошна
  • Третина склянки цукру
  • 1 столова ложка розпушувача
  • 0,5 чайної ложки солі
  • 1 склянка молока
  • 1 яйце
  • Чверть чашки розтопленого вершкового масла
  • 2 великих плоди інжиру

Інжир подрібніть та посипте 2 столовими ложками борошна, відставте в сторону. В одній мисці перемішайте сипучі інгредієнти: борошно, розпушувач, сіль, цукор. В іншій перемішайте молоко, яйце та розтоплене вершкове масло. З'єднайте рідкі та сипучі інгредієнти, перемішайте. Вкладіть в тісто подрібнений інжир. Форми для мафінів змастіть маслом та наповніть тістом на дві третини. Поставте мафіни в гарячу духовку і запікайте приблизно 20 хвилин або до готовності. Смачного!

масло

За матеріалами foodandwine.com, kitchenmag.ru, myrecipes.com

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття