Чорні, червоні або коричневі — готуємо незвичайні і смачні млинці на Масляну
Масляна — це неймовірно смачне і веселе свято, а головний його атрибут — млинці.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Масляна — це неймовірно смачне і веселе свято, а головний його атрибут — млинці. Щоб здивувати своїх гостей незвичайним стравою, пропонуємо кілька оригінальних рецептів млинців, які ви ще не пробували.
Чорні млинці з чорнилом каракатиці — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 320 г борошна
- 3 ст. л. цукру
- 0,5 ч. л. солі
- 0,5 ч. л. соди
- 3 ст. л. розтопленого вершкового масла
- 1 л молока
- 15 г чорнила каракатиці
Візьміть невелику ємність і з'єднайте в ній борошно, цукор, соду, сіль і чорнило каракатиці. Потім додайте розтоплене вершкове масло і добре перемішайте масу. Після цього порційно вливайте молоко і замішують тісто. Воно повинно вийти без грудочок і досить рідким. Невеликі грудочки можна легко прибрати за допомогою блендера або міксера.
Сковороду трохи змастіть рослинною олією і добре розігрійте на плиті. Вилийте невелику кількість тіста і печіть з обох сторін, поки він не стане матовим.
Готово!
Червоні бурякові млинці — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 500 г борошна
- 5 яєць
- 900 мл молока
- 100 г бурякового соку
- 20 г рослинної олії
- 30 г цукру
- 2 г солі
Насамперед добре промийте і очистіть буряк. Потім натріть на тертці, перекладіть в марлю і вичавіть сік.
Візьміть окрему ємність і з'єднайте там яйця, молоко, цукор і сіль. Перемішайте і порційно додайте борошно. Потім влийте буряковий сік і добре перемішайте масу.
Обсмажте млинці на розігрітій сковороді з невеликою кількістю рослинної олії.
Готово!
Коричневі гречані млинці — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 200 г пшеничного борошна
- 240 г гречаного борошна
- 900 мл молока
- 115 г цукру
- 10 г солі
- 5 яєць
- 175 мл рослинної олії
З'єднайте яйця з цукром і добре збийте. Потім поступово додайте борошно обох видів, влийте молоко, рослинну олію і посоліть тісто. Добре перемішайте. Повинна вийти однорідна суміш. Після цього залиште тісто відпочивати на пів години.
Сковороду змастіть невеликою кількістю рослинної олії і поставте розігріватися. Випікайте млинці з обох сторін.
Готово!
Читайте також: Масляна 2021 — час готувати млинці!
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття