Menu
Масляна 2021 — час готувати млинці!

Масляна 2021 — час готувати млинці!

У 2021 році Масляна триває з 8 по 14 березня. Саме час готувати млинці, об'їдатися смакотою та налаштовуватися на тривалий піст.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Ми підібрали для Вас рецепти смачних і оригінальних млинців: рецепти з яйцями та вершками, млинці на сметані, млинці на апельсиновому соку, гарбузові млинці, млинці з яблуками і корицею, а також зелені та червоні млинці.

Млинці

Простий рецепт млинців — з яйцями та молоком

  • 2 яйця
  • 2 столових ложки білого цукру
  • 3 столових ложки борошна
  • 3/4 чашки молока

З'єднайте інгредієнти, добре перемішайте тісто. Про те, як смажити млинці, ми вже писали в статті Як приготувати смачні млинці на молоці — рецепти і секрети приготування. Подавайте на стіл з ягодами, сметаною або йогуртом.

Млинці сз яйцями та молоком

Дуже смачні млинці — рецепт з яйцями і вершками

  • 3 яйця
  • 3 столові ложки білого цукру
  • 3 столові ложки звичайного борошна
  • 1 чашка вершків
  • Чверть чашки розтопленого масла

Збийте яйця з цукром. Додайте борошно і вершки, добре перемішайте. Додайте розтоплене масло, знову перемішайте. Підсмажте млинці. Подавайте млинці на стіл з морозивом, фруктовим йогуртом, свіжими фруктами та/або цукровою пудрою.

Млинці з вершками

Млинці на сметані, молоці та яйцях — рецепт

  • 4 яєчних жовтки
  • 1 чашка звичайного борошна
  • Половина чайної ложки солі
  • 2 столових ложки білого цукру
  • 1 чашка молока
  • 3 столові ложки сметани
  • 4 яєчних білки
  • 3 столові ложки рослинної олії

У тарілці добре збийте яєчні жовтки. В іншій тарілці перемішайте борошно, сіль та цукор. З'єднайте всі інгредієнти, додайте молоко і сметану, добре перемішайте. В окремій тарілці добре збийте білки, додайте їх в тісто. Підсмажте млинці на олії. Подавати млинці можна з будь-яким солодким соусом, свіжими або консервованими фруктами.

Млинці на сметані, молоці та яйцях

Гарбузові млинці з імбирем, перцем та корицею — рецепт

  • 1,5 чашки молока
  • 1 чашка гарбузового пюре
  • 1 яйце
  • 2 столових ложки рослинної олії
  • 2 столових ложки оцту
  • 2 чашки борошна
  • 3 столові ложки коричневого цукру
  • 2 чайні ложки пекарського порошку
  • 1 чайна ложка соди
  • 1 чайна ложка меленого перцю
  • 1 чайна ложка меленої кориці
  • 1/2 чайної ложки меленого імбиру
  • 1/2 чайної ложки солі

У великій тарілці перемішайте молоко, гарбузове пюре, яйце, рослинну олію та оцет. В іншій тарілці перемішайте борошно, цукор, пекарський порошок, соду, перець, корицю, імбир та сіль. З'єднайте інгредієнти та додайте гарбузове пюре. Млинці можна смажити (чверть чашки тіста для кожного млинця).

Млинці з гарбузом

Незвичайні млинці з апельсиновим смаком — рецепт

  • 2 чашки звичайного борошна
  • 2 столових ложки пекарського порошку
  • 2 столових ложки льняного борошна
  • 500 мл апельсинового соку
  • 1 чайна ложка апельсинового екстракту
  • Сметана, йогурт або масло

Перемішайте борошно (звичайне і льняне) і пекарський порошок, додайте апельсиновий сік та апельсиновий екстракт. Млинці можна смажити. Подавайте апельсинові млинці зі сметаною, маслом або фруктовим йогуртом.

Млинці з апельсином

Низькокалорійні млинці зі смаком яблука та кориці — рецепт

  • Півчашки звичайної борошна
  • 1 чайна ложка коричневого цукру
  • 1 чайна ложка пекарської соди
  • Чверть чайної ложки кориці
  • Дрібка солі
  • Чверть чашки знежиреного молока
  • Третина чашки яблучного соусу або варення

З'єднайте інгредієнти, як і у всіх рецептах. Підсмажте млинці на олії (2 столові ложки тіста на один млинець). Смачного!

Млинці з корицею

Червоні млинці — рецепт з буряком та апельсинами

  • 1 відварений червоний буряк
  • 1 чашка звичайного просіяного борошна
  • 1 чашка молока
  • 1 яйце
  • 1 столова ложка рослинної олії
  • 1 чайна ложка білого оцту (за бажанням)
  • 2 чайні ложки меленої кориці
  • Чверть чашки білого цукру
  • 2 апельсини, очищених та розділених на часточки

У блендері або кухонному комбайні подрібніть та добре перемішайте буряк, борошно, молоко, яйце, рослинну олію та оцет. Відставте тісто на 30 хвилин. В окремій тарілці перемішайте корицю з цукром. Через півгодини підсмажте млинці на олії. Коли млинці будуть готові, посипте їх сумішшю цукру і кориці, після чого загорніть в млинці апельсин. Страву можна подавати на стіл!

Млинці з буряком

Зелені млинці — омлет зі шпинатом

  • Чверть чашки вершкового масла
  • 3 гілочки подрібненої зеленої цибулі
  • Чверть чашки подрібненої петрушки
  • 200 г подрібненого свіжого шпинату (можна замінити замороженим)
  • 3 яйця
  • Борошно (за бажанням)
  • Сіль та мелений чорний перець за смаком

Розтопіть масло (3 столові ложки) на сковороді, підсмажте цибулю і петрушку. Додайте шпинат, накрийте кришкою, протушкуйте кілька хвилин під кришкою. Після цього потрібно зняти кришку і, постійно помішуючи, смажити овочеву суміш, поки шпинат не буде готовий. Яйця добре збийте блендером або міксером. З'єднайте овочеву і яєчну суміш, посоліть і поперчіть. Якщо вважаєте за потрібне, можете додати в омлет трохи борошна. Підсмажте омлет на олії — 10 хвилин на одній стороні, після чого переверніть лопаткою.

Млинці зі шпинатом
 
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття