9 червня 2020

Відомий український молочний бренд «Яготинське» виводить на український ринок два нових кисломолочних продукти — безлактозний кефір 2,5% жиру та безлактозний йогурт 1,5% жиру.

Безлактозні кефір та йогурт вироблятимуться резервуарним способом із молока вищого та першого ґатунку, яке поставляють на підприємства сертифіковані фермерські господарства.

«Ці продукти відрізняються від традиційного кефіру та йогурту тим, що в процесі технології застосовується фермент, який замість організму розчіплює лактозу. Калорійність данних продуктів не відрізняється від їх аналогів з лактозою. Безлаткозні кефір та йогурт мають приємний ледь солодкий присмак і зберігають всю користь класичних кисломолочних напоїв», — зазначила головний технолог ГК «Молочний альянс» Наталя Васильєва.

Безлактозний кефір випускатиметься в пляшці 450 грамів, йогурт — в пляшці масою 270 грамів.

Кефір безлактозний 2,5% жиру
Йогурт безлактозний 1,5% жиру

Обидва безлактозні кисломолочні продукти вийдуть на ринок під торговою маркою «Яготинське». Вони призначені, в першу чергу, для споживачів, які мають непереносимість лактози. Випускатимуть ці продукти два заводи: ТДВ «Яготинський маслозавод» вироблятиме безлактозний кефір, а ТДВ «Баштанський сирзавод» — безлактозний йогурт.