Баштанський сирзавод випустив новинку — сир ручної роботи «Провволлоне»
6 червня 2016
Баштанський сирзавод розширив асортимент своєї продукції новинкою в родині сирів — «Провволлоне» від ТМ «Пирятинъ». Цей вишуканий сир, впевнені виробники, підкорить смак
«Провволлоне» — м’який за текстурою сир. Він виробляється з коров’ячого молока найвищої якості, має пікантний, в міру солоний, смак і приємний насичений аромат.
«Провволлоне» вважається одним із оригінальних сирів на вигляд. Адже він має форму мішечка. Історія сиру «Провволлоне» починається з кінця XIX століття. Його батьківщиною є південь Італії. Рецептура продукту з тих часів мало змінилась, як і сам процес його виробництва, адже «Провволлоне» — це повністю ручна робота!
Під час виробництва сиру «Провволлоне» молочний згусток, утворений дією спеціальних ферментів бактеріального походження, нагрівають, надають йому форму торбинки та вимочують у солоній воді. Сир виходить дуже еластичним і пружним, його перев’язують мотузкою, обволікають в парафінової суміші, а потім підвішують в прохолодній камері для дозрівання.
Баштанський сирзавод вже налагодив випуск двох видів сиру «Провволлоне»: класичного та копченого.
Сир «Провволлоне» широко використовується для приготування бутербродів і сандвічів, запечених страв (лазанья, піца) або сирних супів, адже він прекрасно плавиться. А ще це чудове доповнення до сирної тарілки чи салату.