1 червня 2012

Продуктовий портфель ПАТ «Баштанський сирзавод» поповнився новими видами цільномолочної продукції — термостатною простоквашею 2,5% з печі вагою 350 г, молоком пряженим 4% у плівці вагою 1000 г., молоком жирністю 3,2% у плівці вагою 1000 г. та сметаною жирністю 15% у плівці вагою 450 г.

Простокваша з печі ТМ «Славія» виготовляється за традиційним народним рецептом шляхом сквашування натурального молока закваскою на чистих культурах молочнокислих бактерій з подальшим тривалим настоюванням у печі, що дарує їй неповторний домашній чистий кисломолочний смак знайомої з дитинства простокваші без сторонніх присмаків і запахів. Такий істинно народний спосіб приготування дозволяє отримати однорідну, глянцеву і щільну структуру продукту, робить його густим і смачним. Молоко пастеризоване ТМ «Славія» — це унікальне джерело дієтичних молочних жирів, білків, молочного цукру, мінеральних солей і вітамінів. До складу білків молока входять всі незамінні амінокислоти, а також поліненасичені жирні кислоти, вкрай необхідні людському організму. Крім того, склянка молока містить чверть добової норми кальцію, фосфору, різноманітних жирів, 1/8 частину щоденної потреби в білку дорослої людини, а також такі цінні компоненти, як молочний цукор, вітаміни A, D, E, В12, С та мінерали (цинк, селен, магній, йод).

Споживання якісного молока допомагає впоратися з проблемами травлення, нервової, серцево-судинної, а також імунної систем; покращує стан шкіри, волосся та слизових оболонок.

Молоко пряжене ТМ «Славія» виробляється з натурального пастеризованого молока з додаванням вершків шляхом пряження його протягом 3,5–4 годин до кремового кольору. Має чистий молочний смак з горіховим присмаком.

Сметана ТМ «Славія» виробляється зі свіжих вершків. Вона має однорідну, в міру густу консистенцію, без крупинок жиру і білку, а також свіжий кисломолочний смак. Справжня натуральна сметана виробництва Баштанського сирзаводу містить багато макро- та мікроелементів, зокрема кальцію, та насичена великою кількістю вітамінів, таких як A, E, B2, B12, C, PP. Цей продукт добре сприймається будь-яким організмом. Сметану рекомендують вживати людям, що страждають на виснаження, малокрів’я та погане травлення. Навіть після сильного стресу спеціалісти рекомендують з’їсти кілька ложок сметани, посипаної цукром.

Сировина, що використовується для приготування усієї продукції Баштанського сирзаводу відповідає вимогам діючих державних стандартів якості та санітарних правил. Наприклад, молоко використовується лише незбиране і «живе» без додавання консервантів і стабілізаторів. Перед початком виробничого процесу прийняте на заводі молоко очищають і термізують і лише потім виготовляють необхідний продукт.

І, звісно ж, якість нових видів продукції, як і будь-якої іншої продукції ТМ «Славія» підтверджується іменем Баштанського сирзаводу. Її неодноразово було відзначено українськими та міжнародними сертифікатами якості.