Menu
Джерело: pexels.com

Як спекти хліб в домашніх умовах — найкращі рецепти смачного хліба

Хліб можна спекти самостійно — це не так складно, як може здатися на перший погляд.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Щороку 16 жовтня у багатьох країнах світу відзначається Всесвітній день хліба. Як і зазвичай в дні значимих кулінарних дат, ми підібрали кілька рецептів приготування хліба в домашніх умовах. Як спекти звичайний хліб на дріжджах та як спекти хліб без дріжджів — читайте в нашій статті.

Кілька десятиліть тому вибір хліба був невеликим. Загалом, і вибирати було ні з чого. Сьогодні все по-іншому: на полицях супермаркетів можна знайти десятки видів хліба, не кажучи про численні булочні, в який продається безліч видів смачної випічки.

А ще хліб можна спекти самостійно — це не так складно, як може здатися на перший погляд. Для цього вам знадобляться інгредієнти (борошно, олія, дріжджі), духовка, форми для випікання хліба і, звичайно ж, час.

Пропонуємо вам три рецепти хліба на вибір: рецепт звичайного хліба на дріжджах, рецепт бананового хліба і рецепт гарбузового хліба (другий і третій рецепти — варіанти без дріжджів). Почнемо!

Як самостійно спекти хліб простий рецепт хліба на дріжджах

Можливо, вам завжди здавалося, що пекти хліб — це складно, важко та клопітно. Це не зовсім так. Спекти хліб можна в домашніх умовах, і це не так складно, як може здатися на перший погляд. Пропонуємо вам рецепт смачного хліба з медом. Для того щоб спекти такий хліб, вам знадобляться інгредієнти:

  • 5 склянок звичайного борошна
  • 3-5 склянок цільнозернового борошна
  • 7 грамів сухих дріжджів
  • 0,5 чашки меду
  • 6 столових ложок розтопленого вершкового масла
  • 1 столова ложка солі
  • 3 склянки теплої води (50 градусів)
  • Рослинна олія

У великій мисці перемішайте теплу воду, дріжджі та половину меду. Додайте 5 склянок борошна, добре перемішайте і відставте на півгодини. Через півгодини додайте половину вершкового масла, залишок меду, сіль та 2 склянки цільнозернового борошна.

Обробну дошку або стіл посипте цільнозерновим борошном і руками замісіть тісто — тісто має вийти трохи липким, при цьому не прилипати до дошки. Якщо потрібно, додайте на обробну дошку ще цільнозернового борошна. Візьміть велику миску, змастіть її рослинноюолією і викладіть тісто в миску. Накрийте тісто рушником, поставте в тепле місце і почекайте, щоб тісто збільшилося в розмірах вдвічі.

Змастіть рослинним маслом 3 або 4 форми для запікання хліба. Розділіть тісто на три або чотири частини і розкладіть тісто в форми для випікання хліба. Зачекайте, поки тісто підніметься (так, щоб залишалося хоча б 2 см до верху форми). Запікайте хліб в духовці приблизно півгодини. Коли хліб буде готовий, змастіть його зверхурозтопленим вершковим маслом та добре охолодіть. Смачного!

Читайте також: Міжнародний День Торта — як швидко приготувати смачну випічку

Як приготувати хліб вдома

Як спекти смачний солодкий хліб без дріжджів рецепт бананового хліба

Банановий хліб чи, краще сказати, банановий кекс даже популярний в Америці. За рахунок бананової м'якоті така випічка виходить дуже смачною. Крім того, банановий хліб досить просто готується. Отже, вам знадобляться такі інгредієнти:

  • М'якоть 5-7 дуже стиглих бананів
  • 400 грамів сметани
  • 3 яйця
  • 5 склянок борошна
  • 3,5 склянки цукру
  • 150 грамів м'якого вершкового масла
  • 3 чайних ложки соди
  • 2 чайних ложки кориці
  • 2 чайних ложки ванілі
  • 1 чайна ложка солі

У тарілці перемішайте 0,5 склянки цукру і 2 чайних ложки кориці. Форми для запікання змастіть маслом і посипте цукром з корицею.

У великій тарілці добре перемішайте вершкове масло і 3 склянки цукру. Додайте яйця, м'якоть бананів, сметану, ваніль, сіль і соду. Знову добре все перемішайте. Додайте борошно і вимішайте тісто. Розкладіть тісто у форми для запікання і запікайте в духовці приблизно 1 годину. Коли хліб буде готовий, охолодіть і можна подавати на стіл. Смачного!

Читайте також: Як приготувати вафлі за 15 хвилин — прості рецепти смачної випічки

Як приготувати хліб вдома

Як спекти хліб з м'якоттю гарбуза простий рецепт смачної випічки

Осінь —час, коли вже є гарбуз, тому саме час готувати випічку з м'якоттю гарбуза. Пропонуємо вам простий рецепт смачного хліба з м'якоттю гарбуза. Для того щоб приготувати такий хліб, вам знадобляться інгредієнти:

  • 3,5 склянки борошна
  • 3 склянки цукру
  • 1 чашка рослинної олії або розтопленого вершкового масла
  • 2 чашки гарбузового пюре
  • 4 яйця
  • 1 склянка теплої води
  • 2 чайних ложки соди
  • 0,5 чайних ложки пекарського порошку
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 чайна ложка меленого імбиру
  • 3 подрібнених зубчики часнику — за бажанням
  • 2 столових ложки вершкового масла (щоб змастити форми для запікання)

У першій тарілці перемішайте борошно, соду, сіль і пекарський порошок. В іншій тарілці добре перемішайте цукор, яйця і рослинну олію. Додайте склянку води і добре все збийте (краще міксером або блендером). Додайте в другу тарілку гарбузове пюре, імбир і подрібнений часник, знову перемішайте. З'єднайте рідкі і сипучі інгредієнти, знову добре перемішайте. Форми для запікання змастіть вершковим маслом і викладіть тісто. Поставте в розігріту духовку на 1 годину. Смачного!

Читайте також: Десерт за 15 хвилин — як приготувати гарбузовий пиріг швидко та смачно

Як приготувати хліб вдома

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття