Menu
Як приготувати смачні ватрушки — ватрушки на дріжджах та ватрушки на кефірі

Як приготувати смачні ватрушки — ватрушки на дріжджах та ватрушки на кефірі

Мало хто з нас в дитинстві не любив ватрушки з сиром. У цій статті розповідаємо, як приготувати тісто для ватрушок на дріжджах й на кефірі, та як зробити смачну сирну начинку для ватрушок.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Готуються ватрушки дуже просто. Спочатку потрібно замісити тісто. У цій статті ми розповімо, як зробити тісто для ватрушок на дріжджах та тісто для ватрушок на кефірі (якщо часу мало, краще робити тісто на кефірі — воно готується набагато швидше). Потім потрібно зробити начинку з сиру, викласти начинку на тісто і можна ставити ватрушки в духовку. Випікаються ватрушки в середньому 20 хвилин — і смачного!

Як зробити тісто для ватрушок на дріжджах

Один зі способів зробити тісто для ватрушок — це тісто на дріжджах. Для цього знадобиться кілька годин часу (тісто на дріжджах повинно настоятися) та наступні інгредієнти:

  • 2 склянки борошна
  • 1 столова ложка цукру
  • 2 столові ложки рослинної олії
  • 1 яйце
  • 1,5 чайні ложки сухих дріжджів
  • 0,5 склянки теплого молока
  • 1 чайна ложка ванільного цукру
  • Дрібка солі

Молоко

Сухі дріжджі залийте теплим молоком та добре перемішайте, щоб дріжджі повністю розчинилися (це можна зробити за допомогою міксера). Додайте яйце, цукор, сіль — і знову добре перемішайте. Поступово додавайте борошно і вимішайте м'яке тісто. Якщо тісто вийшло недостатньо м'яким, додайте трохи молока (1–2 столові ложки). В кінці додайте рослинну олію, перемішайте та сформуйте з тіста кулю.
Покладіть тісто в миску, накрийте харчовою плівкою й поставте в тепле місце на 1,5–2 години. Через дві години, знову замісіть тісто руками й відставте ще на 40–50 хвилин. Через 40 хвилин змастіть руки рослинною олією, розкачайте тісто та розділіть на 10 шматочків. Кожен шматочок тіста розкачайте в кульку, приплюсніть та викладіть на форму для запікання. Відставте на 5–10 хвилин, а тим часом приготуйте сирну начинку для ватрушок.

тісто

Як зробити тісто для ватрушок на кефірі

Також, тісто для ватрушок можна приготувати на кефірі. Перевага цього способу — в тому, що тісто буде готове набагато швидше, ніж тісто на дріжджах. Щоб замісити тісто на кефірі, вам знадобляться інгредієнти:

  • 2 склянки борошна з гіркою
  • 4 столових ложки цукру
  • Дві третини склянки кефіру
  • Чверть склянки рослинної олії
  • Третина чайної ложки соди
  • Половина чайної ложки солі

кефір

Борошно просійте через сито. Додайте цукор, сіль, соду — перемішайте. Додайте рослинну олію та кефір — спочатку перемішайте ложкою, потім вимішайте руками. Якщо тісто липне до рук, додайте ще трохи борошна. Відставте тісто на 20 хвилин. Через 20 хвилин розділіть тісто на 10 шматочків, розкачайте в кульки та сформуйте ватрушки.

тісто

Як зробити сирну начинку для ватрушок — два рецепти

Начинку для ватрушок, як і тісто для ватрушок, можна приготувати різними способами. Пропонуємо вам два рецепти:
Перший: 300 грамів сиру, 4 столові ложки цукру, 1 столова ложка манки, ваніль на кінчику ножа, родзинки або інші сухофрукти (за бажанням). Сир перетріть через сито або подрібніть за допомогою блендера. Додайте інші інгредієнти, добре перемішайте. Якщо хочете, в начинку можна додати трохи родзинок або інших сухофруктів.
Другий: 300 грамів сиру, 1 яєчний білок, 2 столові ложки молока, 2 столові ложки цукру, 1 чайна ложка крохмалю, ваніль за смаком, дрібка солі. Білок збийте з цукром, ваніллю та крохмалем. Сир перетріть через сито або подрібніть за допомогою блендера, посоліть. З'єднайте сир та збитий білок, добре перемішайте.

сир домашній

Як спекти смачні ватрушки — останній крок

У тісті для ватрушок зробіть поглиблення (це можна зробити склянкою) та викладіть в нього начинку. Ватрушки з тіста на кефірі можна відразу ставити в духовку, а ватрушки на дріжджах потрібно накрити рушником та почекати 25 хвилин. Перед тим як ставити в духовку, ватрушки можна змастити збитим жовтком. Випікаються ватрушки при температурі 180–200 градусів 15–20 хвилин. Готові ватрушки потрібно трохи охолодити — і можна подавати на стіл. Смачного!

ватрушки

За матеріалами videoculinary.ru, prokefir.ru, lady.tochka.net

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття