Як приготувати рікотники — смачні рецепти
Рікотники — це дуже ніжний і не менш смачний варіант сирників.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Рікотники — це дуже ніжний і не менш смачний варіант сирників. Основний інгредієнт цієї страви — традиційна італійська рікота. Також можна експериментувати, додавши інші смачні інгредієнти для більш насиченого смаку. Про такі рецепти сьогодні розповімо у цій статті.
Класичні рікотники — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 250 г рікоти
- 360 г кисломолочного сиру
- 1 яйце
- 2 ст. л. цукру (або за смаком)
- 3 ст. л. борошна
- Ванільний цукор або ванілін
Візьміть сир і пропустіть його через сито. Він повинен стати дуже дрібним. Потім додайте яйця і ретельно перемішайте. Далі додайте до сирної маси рікоту, перемішайте і всипте борошно та цукор. Знову добре перемішайте масу.
Сухими руками в борошні сформуйте сирники. Або як вони називаються — рікотники. Розігрійте сковороду з невеликою кількістю масла і обсмажте рікотники спочатку на середньому вогні, а при перекиданні на маленькому вогні.
Готово!
Апельсинові рікотники — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 250 г рікоти
- 2 яйця
- 50 г борошна
- 7 г кукурудзяного крохмалю
- 50 мл соку апельсина + цедри апельсина
- Підсолоджувач — для солодощі
- Кориця — для посипання
Перемістіть рікоту, яйце, сік апельсина і цедру в чашу блендера і подрібніть до однорідної консистенції. Потім всипте просіяне борошно, крохмаль і підсолоджувач. Ретельно перемішайте суміш. Потім візьміть невеликі силіконові формочки, змастіть їх маслом і перекладіть отриману суміш. Зверху прикрасьте кружечками апельсина і присипте корицею.
Відправте рікотники в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин. Не поспішайте виймати їх відразу, вони повинні охолонути в духовці. Як тільки охолонути, виймайте з форми і подавайте до столу.
Смачного!
Гарбузові рікотники — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 450 г рікоти
- 2 ст. л. кленового сиропу
- 1 яйце
- 1 ст. л. апельсинового або лимонного соку
- 4 ст. л. рисової муки
- 2 ст. л. гарбузового пюре
- Топлене або кокосове масло (для смаження)
- Грецький йогурт (для подачі)
Готуємо основу для рікотників. Для цього з'єднаєте всі інгредієнти крім йогурту і кокосового масла. З отриманого тіста сформуйте рікотники.
Добре розігрійте сковороду з топленим або кокосовим маслом і обсмажте їх з обох боків до золотистої скоринки.
Подавайте з грецьким йогуртом.
Смачного!
Читайте також: Готуємо смачні і дієтичні сирники з тофу — 3 рецепти
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття