Menu
Як приготувати рікотники — смачні рецепти

Як приготувати рікотники — смачні рецепти

Рікотники — це дуже ніжний і не менш смачний варіант сирників.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Рікотники — це дуже ніжний і не менш смачний варіант сирників. Основний інгредієнт цієї страви — традиційна італійська рікота. Також можна експериментувати, додавши інші смачні інгредієнти для більш насиченого смаку. Про такі рецепти сьогодні розповімо у цій статті.

Класичні рікотники — рецепт

Класичні рікотники

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 250 г рікоти
  • 360 г кисломолочного сиру

кисломолочний сир

  • 1 яйце
  • 2 ст. л. цукру (або за смаком)
  • 3 ст. л. борошна
  • Ванільний цукор або ванілін

Візьміть сир і пропустіть його через сито. Він повинен стати дуже дрібним. Потім додайте яйця і ретельно перемішайте. Далі додайте до сирної маси рікоту, перемішайте і всипте борошно та цукор. Знову добре перемішайте масу.

Сухими руками в борошні сформуйте сирники. Або як вони називаються — рікотники. Розігрійте сковороду з невеликою кількістю масла і обсмажте рікотники спочатку на середньому вогні, а при перекиданні на маленькому вогні.

Готово!

Апельсинові рікотники — рецепт

Апельсинові рікотники

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 250 г рікоти
  • 2 яйця
  • 50 г борошна
  • 7 г кукурудзяного крохмалю
  • 50 мл соку апельсина + цедри апельсина
  • Підсолоджувач — для солодощі
  • Кориця — для посипання

Перемістіть рікоту, яйце, сік апельсина і цедру в чашу блендера і подрібніть до однорідної консистенції. Потім всипте просіяне борошно, крохмаль і підсолоджувач. Ретельно перемішайте суміш. Потім візьміть невеликі силіконові формочки, змастіть їх маслом і перекладіть отриману суміш. Зверху прикрасьте кружечками апельсина і присипте корицею.

Відправте рікотники в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин. Не поспішайте виймати їх відразу, вони повинні охолонути в духовці. Як тільки охолонути, виймайте з форми і подавайте до столу.

Смачного!

Гарбузові рікотники — рецепт

Гарбузові рікотники

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 450 г рікоти
  • 2 ст. л. кленового сиропу
  • 1 яйце
  • 1 ст. л. апельсинового або лимонного соку
  • 4 ст. л. рисової муки
  • 2 ст. л. гарбузового пюре
  • Топлене або кокосове масло (для смаження)
  • Грецький йогурт (для подачі)

Грецький йогурт

Готуємо основу для рікотників. Для цього з'єднаєте всі інгредієнти крім йогурту і кокосового масла. З отриманого тіста сформуйте рікотники.

Добре розігрійте сковороду з топленим або кокосовим маслом і обсмажте їх з обох боків до золотистої скоринки.

Подавайте з грецьким йогуртом.

Смачного!

Читайте також: Готуємо смачні і дієтичні сирники з тофу — 3 рецепти

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття