Menu
Як приготувати рататуй — смачні рецепти

Як приготувати рататуй — смачні рецепти

Рататуй — дуже смачна, повноцінна і універсальна страва.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Рататуй — дуже смачна, повноцінна і універсальна страва. Вона відмінно підходить на вечерю чи обід і її можна подати як гарнір до риби, м'яса, птиці або просто рису. Пропонуємо рецепти смачного рататуя, які займуть гідне місце на вашому столі.

Класичний рататуй — рецепт

Класичний рататуй

 

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 2 червоні болгарські перці
  • 6 помідорів
  • 1 баклажан
  • 1 цукіні
  • 1 кабачок
  • 1 цибулина
  • 3-4 зуб. часнику
  • 3 ст. л. оливкового масла
  • 1 ч. л. сушеного орегано
  • 5 листків свіжого базиліку
  • 1 ч. л. бальзамічного соусу
  • Сіль і перець - за смаком

Подрібніть 2-3 зубчики часнику і цибулину. Очистіть і наріжте перець кубиками. Помідори залийте окропом і через 15 хвилин легко зніміть шкірку. Наріжте їх кубиками.

Баклажан, цукіні, кабачок і два помідора наріжте тонкими кружечками.

Приготуйте соус. Для цього розігрійте рослинну олию на сковороді. Обсмажте цибулю з часником до появи запаху. Потім додайте перці, а через кілька хвилин додайте помідори. Тушкуйте суміш до м'якості овочів. Потім приправте орегано, сушеним базиліком, чебрецем і перемішайте масу. Поперчіть і посоліть за смаком.

Візьміть глибоку форму для випічки і перекладіть половину соусу. Потім по черзі викладайте кружечки овочів. Зверху додайте сіль, перець і соус, що залишився. Наверх знову викладіть овочі.

Форму накрийте фольгою і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 40-60 хвилин. Потім зніміть фольгу і готуйте ще 30 хвилин.

В окремій мисці з'єднайте 1 ст. л. олії, бальзамічний оцет, сіль, перець, подрібнений зубчик часнику і листочки свіжого базиліка. Добре перемішайте, щоб отримати однорідну масу. Отриманим соусом полийте готовий рататуй.

Готово!

Рататуй з полентой — рецепт

Рататуй з полентой

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 150 г поленти
  • 30 г вершкового масла

Вершкове масло

  • 1/2 кабачка
  • 2 томата
  • 1/2 баклажана
  • 2 великих кульки моцарелли
  • 3 зуб. часнику
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • Сіль, перець і спеції — за смаком

Для соусу песто вам знадобиться:

  • 30 г базиліка
  • 1 ч. л. кедрових горіхів
  • 10 г пармезану
  • 1/2 зуб. часнику
  • 30 мл оливкової олії

Відваріть поленту в підсоленій воді в пропорції 1:3. Варіть на повільному вогні, постійно помішуючи близько 5 хвилин. Повинна вийде густа консистенція каші. Потім додайте половину вершкового масла і перемішайте кашу.

Візьміть прямокутну форму, змастіть її вершковим маслом і викладіть в неї поленту, шаром 1 см. Накрийте харчової плівкою і відправте в холодильник на 40 хвилин. Потім вийміть поленту з форми на рівну поверхню. За допомогою кулінарного кільця або склянки виріжте круги.

Кабачки, помідори і баклажани ретельно промийте і наріжте кругами.

Візьміть форму для запікання і змастіть її рослинною олією. Акуратно викладіть овочі, чергуючи їх з кружками з поленти. Посипте подрібненим часником і прованськими травами. Потім збризніть оливковою олією і викладіть зверху моцареллу. Відправте в духовку при 180 градусах на 20 хвилин.

Тим часом приготуйте соус песто. Для цього за допомогою блендера подрібніть базилік, горіхи і часник з оливковою олією. Потім всипте тертий пармезан і сіль. Добре перемішайте масу.

Рататуй подавайте з соусом.

Смачного!

Читайте також: Як приготувати долму в домашніх умовах — поради і рецепти

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття