Menu
Як приготувати «Пташине молоко» в домашніх умовах – рецепт смачного десерту

Як приготувати «Пташине молоко» в домашніх умовах – рецепт смачного десерту

Як приготувати «Пташине молоко» в домашніх умовах – рецепт смачного десерту.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

І знову повертаємося в дитинство. Всі ми дуже любили і любимо дотепер один з кращих кулінарних шедеврів – торт «Пташине молоко». Він складається з буквально таючого у роті суфле, легким кексовим прошарком і солодкої шоколадної глазурі, що робить десерт повітряним та ніжним.
Торт «Пташине молоко»Перше знайомство суспільства з цим десертом почалося в 70-і роки з відомих всім цукерок. У той же час в ресторані під назвою «Прага» працював мало кому знайомий кухар-кондитер Володимир Гуральник. Популярність він отримав в 1974 році: саме тоді світ побачив торт, який ми знаємо під назвою «Пташине молоко».

Готуємо класичний торт «Пташине молоко»

Для приготування вам знадобиться:

  • яйця – 4 шт.
  • яєчні білки – 2 шт.
  • вершкове масло – 450 г

Масло

  • цукор – 660 г
  • ванільний цукор – 1 ч. л.
  • згущене молоко – 100 г
  • вода – 140 г
  • лимонна кислота – 0,5 ч. л.
  • агар-агар – 2 ч. л.
  • борошно – 280 г
  • шоколад – 75 г

На першому етапі готуємо коржі.

Збийте 200 г вершкового масла кімнатної температури з 200 г цукру, поступово додаючи пів чайної ложки ванільного цукру і 4 яйця. Ретельно перемішайте, поки цукор повністю не розчиниться. Поступово всипати 280 г борошна і перемішайте ще раз. Розділіть тісто на дві рівні частини.
На папері для випічки у формі кола викладаємо першу половину тіста. Відправляємо в розігріту до 230 градусів духовку на 10 хвилин. Після чого дайте коржу охолонути. Повторіть процедуру і з другою частиною тіста.

Другий етап – крем-суфле для торта.

Розм'якшений агар-агар розтопіть на маленькому вогні. Потім додайте 460 г цукру і варіть сироп. Якщо під час виймання ложки за нею буде тягнутися тоненька ниточка – сироп готовий. Зніміть з вогню і дайте охолонути до 70-80 градусів.
Крем-суфле для тортаЗбийте загущене молоко з 200 г масла і пів чайної ложки ванільного цукру до білого пишного стану. Потім збийте охолоджені білки до стійкої піни, поступово додаючи лимонну кислоту і дрібку солі. Поступово вливайте готовий сироп з агар-агар і акуратно збивайте міксером. З'єднайте з масляною частиною крему і перемішайте ще раз.
Переходимо до третього етапу – формування торта.

Візьміть форму з високими бортиками і застеліть харчовою плівкою. Кладемо один корж, заливаємо суфле, а зверху кладемо другий корж. Притисніть зверху і відправте в холодильник на три години. Тим часом приготуйте глазур: розтопіть на водяній бані 75 г чорного шоколаду, додайте 50 г вершкового масла та зніміть з вогню.
Дістаємо готовий торт, знімаємо форму та плівку і заливаємо його глазур'ю. Смачного!

Читайте також: Десерт для ласунів – як приготувати торт «Мурашник»

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття