Menu
Як приготувати ідеальне тісто для тортів – 4 простих рецепта

Як приготувати ідеальне тісто для тортів – 4 простих рецепта

Пропонуємо вам добірку простих і в той же час дуже смачних основ для вашого ідеального торта. 

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Будь-який торт насамперед починається з приготування тіста. Воно може бути найрізноманітнішим: бісквітним, пісочним, білковим, листковим. З року в рік рецепти, форма і структура тортів змінюються. Пропонуємо вам добірку простих і в той же час дуже смачних основ для вашого ідеального торта.

Бісквітне тісто – рецепт

Бісквітне тісто

Традиційно для приготування бісквіта потрібні яйця, борошно і цукор. Це класичний рецепт, який використовується для приготування багатьох тортів та інших десертів. А щоб урізноманітнити рецептуру бісквіта, можна додати шоколад, фрукти, ягоди, какао або горіхи.

Для приготування класичного бісквітного тіста візьміть інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 1 ст. цукру
  • 1 ст. борошна
  • 1 ч. л. розпушувача
  • щіпка ваніліну

Відокремте білки від жовтків. Білки збийте з половиною склянки цукру до твердих піків, а жовтки – з цукром, що залишилось до побіління. Потім акуратно з'єднайте їх ложкою і, постійно помішуючи, додайте борошно, ванілін і розпушувач. Відправте в духовку на пів години при температурі 180 градусів.

Про те, як приготувати торт «Прага» з бісквітного тіста читайте в статті Шоколадний настрій – як приготувати торт «Прага»

Пісочне тісто – рецепт

Це тісто можна приготувати з мінімуму продуктів. Його основні компоненти – цукор, масло, яйця, борошно і розпушувач. З такого тіста роблять торти, кошички з кремом, тістечко та різне печиво. Також можна додати цікаві компоненти, щоб отримати оригінальний смак.

Для приготування вам знадобиться:

  • 250 г вершкового масла

Масло

  • 3 жовтки
  • 1 яйце
  • 2 ст. борошна
  • 1 ч. л. соди
  • 0,5 ч. л. лимонного соку

Борошно

Розітріть цукор і масло. Додайте жовтки, яйце, борошно і соду з лимонним соком. Ретельно перемішайте і відправте в холодильник на 2-3 години. Потім дістаньте тісто і розкатайте його на коржі. Відправте в духовку на 40 хвилин при 180 градусах. Готово!

Білкове тісто – рецепт

Білкове тісто

Це найпростіше в приготуванні тісто. Його основа – яєчні білки та цукор. Можна додати горіхи, лимонний сік або мигдалеву крихту, щоб смак тіста був яскравішим. З нього роблять такі десерти, як макарон, безе або торт «Київський».

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 3 білка
  • 1 ст. цукру
  • 0,5 ч. л. лимонного соку

Білки збийте до повітряної піни, поступово додаючи цукор. Влийте лимонний сік і акуратно перемішайте. Відправте тістечка або коржі в духовку на годину при температурі 160-170 градусів. Готово!

Листкове тісто – рецепт

Найпопулярніший торт з цього тіста – «Наполеон». Але є й інші десерти з листкового тіста, наприклад, круасани або штрудель. Його основа – борошно і масло, але багато хто додає яйця, воду, сметану або молоко, щоб тісто було розсипчастим.

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 1 ст. борошна
  • 75 г води
  • 75 г молока

Молоко

  • 1 ч. л. лимонної кислоти
  • 1 ч. л. солі
  • 250 г вершкового масла

Тісто

Розчиніть у воді з молоком сіль, лимонну кислоту, додайте просіяне борошно і добре перемішайте ложкою, а потім замісіть руками. Тісто не повинно бути занадто крутим, інакше воно буде жорстким.

Загорніть готове тісто в харчову плівку і залиште в холодильнику на пів години. Потім розкатайте його у вигляді прямокутника. В середину тіста покладіть шматочок масла кімнатної температури. Потім накрийте його з усіх боків і розкатайте тісто знову. Відправте в холодильник на пів години. Таку процедуру потрібно проробити 7-10 разів і чим більше, тим краще.

Готове тісто можна помістити в морозилку, щоб в подальшому використовувати для улюблених десертів.

Читайте також: Рецепти ідеального заварного крему для ваших десертів

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття