Menu
Як приготувати домашній паштет – рецепти і секрети

Як приготувати домашній паштет – рецепти і секрети

Паштет – проста і дуже смачна закуска. Її можна робити з печінки, риби, м'яса, овочів, грибів і навіть трюфелів, додаючи пряні спеції, зелень, горіхи або оливки. Така страва – відмінний варіант для сніданку, перекусу або начинки.

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття


Паштет – проста і дуже смачна закуска. Її можна робити з печінки, риби, м'яса, овочів, грибів і навіть трюфелів, додаючи пряні спеції, зелень, горіхи або оливки. Така страва – відмінний варіант для сніданку, перекусу або начинки.

Щоб приготувати ніжний та смачний паштет – дотримуйтесь таких порад і рекомендацій:
- Обов'язково добре подрібніть паштет, щоб він був однорідним і мав консистенцію пасти.

- Солити паштет найкраще перед подрібненням, щоб отримати однорідний смак.

- Зелень для паштету можна використовувати як свіжу, так і злегка відварену. У другому випадку смак закуски буде більш яскраво виражений.

- Якщо печінку опустити на кілька хвилин в кип'ячену воду, ви можете легко її обробити, звільнивши від плівки і зробивши її більш м'якою та ніжною. А для справжнього вершкового смаку, печінку перед приготуванням вимочіть в молоці близько години.

- Для м'ясного паштету використовуйте тільки свіже м'ясо без кісточок та сухожилля. Пропустіть м'ясо через м'ясорубку, перетріть через сито і ви отримаєте неймовірно ніжний паштет.

- Щоб паштет не був сухим можна додавати сметану, жирні вершки, бульйон. Для м'ясних паштетів рекомендується спробувати залити його вином або коньяком. Він придбає оригінальний смак і відмінний аромат.

- Для рибних паштетів найкраще використовувати тільки філе риби без шкіри і кісточок, щоб не зіпсувати колір страви.

- В якості добавок використовуйте зелень, спеції, цибулю, моркву, сметану, бульйон, вершки і варені яйця. Тоді страва набуде більш яскравого смаку.

- Зберігати печінкові, овочеві, м'ясні паштети рекомендується не більше 3-х діб в холодильнику, а рибні – не більш 2-х діб.

Пропонуємо вам приготувати дуже прості і апетитні рецепти паштетів.

Ніжний курячий паштет

Ніжний курячий паштет

  • куряча печінка – 500 г
  • морква велика – 1 шт.
  • цибуля велика – 1 шт.
  • вершкове масло – 100 г

Масло

  • сіль та перець – за смаком

Варіть печінку протягом 15 хвилин в підсоленій воді, а потім відкиньте на друшляк. Тим часом наріжте цибулю на середні кубики, а моркву натріть на крупній тертці. У розтопленому вершковому маслі посмажте цибулю і моркву до готовності. Перекладіть печінку і піджарку в блендер, посоліть, поперчіть та подрібніть до однорідної маси. Готово!

Морквяний паштет

Морквяний паштет

  • морква – 1 кг
  • оливкова олія – ​​2/3 чашки
  • мелений кмин – 1 ч. л.
  • мелений імбир – щіпка
  • часник – 2 зубчики
  • червоний винний оцет – 2 ст. л.
  • харісса – 2 ч. л.
  • сіль та перець – за смаком

Перекладіть моркву в каструлю залитою водою і варіть до м'якості протягом 10 хвилин. Потім перекладіть на деко для випічки, збризніть оливковою олією і готуйте в розігрітій до 200 °C духовці близько 20 хвилин. Перемістіть моркву в блендер, додайте часник, оцет, харіссу та спеції. Поступово вливайте масло і збивайте до однорідної маси. Посоліть, поперчіть за смаком і готово. Смачного!

Грибний паштет з вершковим сиром

Грибний паштет з вершковим сиром

  • оливкова олія – ​​1 ст. л.
  • цибуля-шалот – 50 г
  • гриби шиітаке – 125 г
  • печериці – 75 г
  • часник – 1 зубчик
  • свіжа петрушка – 1 ст. л.
  • вершковий сир – 50 г

Крем сир

  • соєвий соус – 1 ч. л.
  • сіль та перець – за смаком

Подрібніть цибулю-шалот і обсмажте до золотистої скоринки. Додайте тонко нарізані гриби і готуйте до тих пір, поки вся рідина не випарується і гриби не стануть м'якими. Посоліть і поперчіть їх. Подрібніть часник і додайте в сковороду. Протушкуйте близько хвилини, потім додайте соєвий соус та петрушку. Ретельно перемішайте, зніміть з вогню і дайте охолонути.
Гриби перекладіть на обробну дошку і дрібно наріжте. Потім змішайте з вершковим сиром і подавайте з тостами. Смачного!

Читайте також: Швидко та смачно — прості ідеї для закуски нашвидку

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

 

Популярні матеріали

2992

Що приготувати з кабачків — найоригінальніші рецепти

Сирний гратен з кабачків, котлетки з кабачків і сиру, рагу по-італійськи з кабачками і…
1573

Готуємо овочеві котлети – 5 оригінальних рецептів

Морквяні котлети, котлети з шпинату, кіноа та сиру чеддер, капустяно-горохові котлети,…
1569

Що приготувати з баклажанів – рецепти і секрети

Що приготувати з баклажанів – рецепти і секрети. Пропонуємо вам підбірку смачних…
1505

Як приготувати ідеальну окрошку — рецепти смачного літнього супу

Класична окрошка з ковбасою, окрошка з копченою куркою, окрошка з копченою рибою, окрошка…
1118

ТОП-7 корисних продуктів для шлунку

Щоб попередити захворювання шлункового-кишкового тракту, пропонуємо вам дізнатися, які…
936

Як приготувати ідеальний жульєн – 3 рецепта популярної закуски

Жульєн – це традиційна французька закуска із запечених грибів, курячого філе і хрусткою…
846

Як приготувати тістечко «Картопля» – смачний рецепт з дитинства

Як приготувати тістечко «Картопля» – смачний рецепт з дитинства.
616

Готуємо швидкий сніданок – 5 рецептів яєць в духовці

Яйця з беконом, запечені в хлібові, яйця в авокадо, яйця з грибами, яєчна запіканка з…