У чому користь червоної смородини і що з нею приготувати — смачні рецепти
У чому користь червоної смородини і що з нею приготувати — смачні рецепти
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Червона смородина не тільки неймовірно смачна, а й корисна. Вона — багате джерело клітковини і антиоксидантів, необхідних для організму.
До того ж ці маленькі ягідки покращують роботу серця і стан кровоносних судин, зміцнюють імунітет і нормалізують травлення. Тому страви з неї завжди будуть неймовірно корисними і смачними.
Джем із червоної смородини — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 1 кг червоної смородини
- 1 кг цукру
- 200 мл води
Ягоди переберіть і добре промийте. Воду поставте на плиту і доведіть до кипіння. Потім заливаємо ягоди водою і знову доводимо їх до кипіння, продовжуючи готувати ще 5 хвилин. Вони повинні почати лопатися і випускати сік.
Візьміть каструлю і поставте на неї сито або друшляк з марлею. Вилийте ягоди з соком, при цьому ягоди починаємо товкти. Таким чином в каструлі ви отримаєте сік з червоної смородини.
Поставте каструлю на вогонь і додайте цукровий пісок. Перемішайте і доведіть до кипіння. Потім зробіть маленький вогонь і варіть джем ще 30 хвилин.
Готовий джем розлийте по стерилізованим банкам і закатати кришками. Потім відставте на добу, щоб джем загус.
Готово!
Галета з червоною смородиною — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 150 г борошна
- 50 г вівсяних пластівців з висівками
- 3 ст. л. води крижаної
- 120 г вершкового масла
- 230
- 230 г червоної смородини
- 2 ст. л. крохмалю кукурудзяного
- 6 ст. л. цукру (2 ст.л.-в тісто, 4 ст.л.-в начинку)
- 1 жовток яєчний
Просійте борошно і з'єднайте її з вівсяними пластівцями з висівками, дрібкою солі, цукром. Добре перемішайте.
Холодне вершкове масло наріжте невеликими кубиками і додайте до борошна. Перемішайте масу до консистенції крихти. Потім влийте холодну воду і замісіть тісто.
Готуємо начинку. Для цього з'єднаєте смородину, цукор і крохмаль. Добре перемішайте.
Розкачайте тісто в овальний тонкий пласт і зверху викладіть начинку. Краї тіста залиште вільними. Потім загорніть їх всередину, утворивши складочки. Змастіть тісто яєчним жовтком і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин.
Готово!
Курд із червоної смородини — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 600 г червоної смородини
- 400 г цукру
- 50 мл лимонного соку
- 100 г вершкового масла
- 6 жовтків
- 1 яйце
- 1 ч. л. ванільного цукру
Пересипьте смородину в каструлю і кип'ятіть протягом 5-10 хвилин. Вони повинна дати сік. Потім перетріть ягоди через сито і додайте розтоплене вершкове масло, лимонний сік, сік смородини і цукор. Поставте масу на вогонь і готуйте, поки цукор повністю не розчиниться, постійно помішуючи. Потім зніміть з вогню і дайте охолонути.
Тим часом збийте яйця з ванільним цукром. Отриману масу влийте до ягідному соку. Знову поставити каструлю на вогонь і варіть на повільному вогні, постійно помішуючи до загустіння.
Готовий курд розлийте по банках і дайте охолонути.
Готово!
Читайте також: Час молочних коктейлів — ТОП-5 простих і дуже смачних рецептів
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність. Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття