Menu
Стейк із капусти — готуємо незвичайну і смачну страву за півгодини

Стейк із капусти — готуємо незвичайну і смачну страву за півгодини

Якщо хочете спробувати щось нове і незвичайне — приготуйте стейк із капусти.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Якщо хочете спробувати щось нове і незвичайне — приготуйте стейк із капусти. Такі веганські «стейки» відмінно підійдуть в якості гарніру або як самостійна страва, якщо ви додасте до нього пікантний соус.

Стейк із капусти з беконом і сирним соусом — рецепт

Стейк із капусти з беконом і сирним соусом

Візьміть інгредієнти:

  • 1/2 невеликого качана салату айсберг
  • 80 г бекону
  • 20 г кедрового горіха

Для сирного соусу вам знадобляться:

  • 150 мл вершків

Вершки

  • 20 мл бекону
  • 80 г кисломолочного сиру
  • 80 г сиру з блакитною пліснявою
  • 1 г розмарину
  • 80 г напівтвердого сиру

напівтвердого сиру

Очистіть капусту від млявих верхніх листків.

Приготуйте сирний соус. Для цього викладіть в сотейник скибочку бекону і розмарин. Підсмажте його до рум'яної скоринки. Додайте вершки і доведіть до кипіння. Зробіть слабкий вогонь і додайте обидва види сирів. Постійно помішуйте, поки сири не розплавляться. Потім дістаньте бекон і розмарин.

Обсмажте бекон на гриль-сковороді до золотистої скоринки. Потім перекладіть його на деко для запікання і додайте кедрові горіхи. Відправте в розігріту до 150 градусів духовку на 8-15 хвилин. Бекон повинен стати хрустким.

На гриль-сковороді, на витопленій олії, прижарте капусту з боку зрізу при сильному вогні.

Викладіть капусту на тарілку, полийте сирним соусом і прикрасьте чіпсами з бекону і кедровими горішками.

Смачного!

Стейки з молодої капусти — рецепт

Стейки з молодої капусти

Візьміть інгредієнти:

  • 400 г білокачанної капусти
  • 2 ст. л. рибного соусу
  • 4 ст. л. рослинної олії
  • 2 ст. л. лимонного соку
  • 3 гілочки кінзи
  • 5 г перцю чилі
  • 1 ч. л. цукру

Розріжте капусту на не дуже товсті скибочки. Перекладіть на деко, застелене фольгою. Збризніть рослинною олією і відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 50 хвилин.

Тим часом приготуйте соус: з'єднайте рибний соус, лимонний сік, подрібнену кінзу, цукор і перець чилі. Добре перемішайте.

Готові стейки полийте цією сумішшю і подавайте до столу.

Готово!

Стейк із молодої капусти з печеними баклажанами — рецепт

Стейк із молодої капусти з печеними баклажанами

Візьміть інгредієнти:

  • 250 г молодої капусти
  • 15 г оливкової олії
  • 10 г соєвого соусу
  • 5 г волоських горіхів
  • 3 г фісташок
  • 60 г баклажанів
  • сіль і перець

Для соусу:

  • 50 г соку лимона
  • 5 г перцю чилі
  • 5 г часник
  • 5 г імбиру
  • 30 г цукру
  • 40 г соєвого соусу
  • 30 г меду
  • 5 г кінзи
  • 3 г крохмалю

Готуємо стейк. Для цього розріжте молоду капусту на 4 частини. Замаринуйте шматочки в оливковій олії і соєвому соусі протягом 5 хвилин. Обсмажте з усіх боків на грилі.

Наріжте баклажани кубиками. Обсмажте на грилі і з'єднайте з тайським соусом, сіллю і перцем.

Готуємо соус. Для цього перемішайте всі інгредієнти за допомогою блендера.

Викладіть стейк із капусти і баклажани на тарілку та прикрасьте подрібненими волоськими горіхами і фісташками. Подавайте з соусом.

Смачного!

Читайте також: Корисно і просто — готуємо пасту із цукіні

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття