Menu
Солодкий яблучний пудинг — дієтичний десерт за 20 хвилин

Солодкий яблучний пудинг — дієтичний десерт за 20 хвилин

У запропонованій нами варіації пудинг буде дієтичним та корисним, хоч інтерпретувати його в процесі ви зможете і на свій лад.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

У запропонованій нами варіації пудинг буде дієтичним та корисним, хоч інтерпретувати його в процесі ви зможете і на свій лад. Ви ані трохи не пошкодуєте, приготувавши його хоча б раз, адже це дуже смачно, ситно та корисно.

Примітка:

Щоб рецепт був справді корисним та дієтичним, ми використовуємо в приготуванні стевію, замість цукру. Стевія — абсолютно нешкідливий підсолоджувач рослинного походження, його виготовляють з листя однойменної зелені, що росте в горах Південної Америки та південно-східної Азії.

Стевія

Стевія містить вітаміни С, Е, А, і групи В, а також антиоксиданти, ефірні масла, амінокислоти, дубильні речовини, фосфор, залізо, селен, цинк і кальцій! Вона зміцнює імунітет, знижує артеріальний тиск, а її глікемічний індекс дорівнює 0, що сміливо робить стевію корисною й безпечною навіть для більшості діабетиків (тому що не викликає стрибків цукру в крові, проте, все ж потрібно обов'язково проконсультуватися з лікарем). Єдиний мінус стевії — її специфічний присмак, який багатьом не припадає до душі. Але тут уже вибір кожного.

*Обираючи корицю, обов'язково зверніть увагу на її колір і текстуру, адже цілком імовірно, що це може бути не ароматна та корисна кориця, а її шкідливий замінник — кассія. Справжня цейлонська кориця — цілком елітна спеція, тому її дуже вигідно замінювати дешевою кассією, яку в промисловому вигляді мало хто відрізнить. Регулярне вживання кассії може супроводжуватися головним болем, запамороченнями, і навіть діареєю, а тому, дуже важливо навчитися розрізняти ці дві спеції. Насамперед, зверніть увагу на упаковку: якщо виробник чесний, то на упаковці зі справжньою корицею буде написано — Cinnamomum zeylonicum, а на упаковці з фальшивою — Cinnamomum aromaticum. Якщо ж такі назви на упаковці взагалі не вказані, або ви все ще їм не довіряєте, придивіться до кольору: кориця має світлий відтінок, і цілком рівномірну текстуру, кассія ж — може мати неоднорідні домішки, і бути злегка темною або сіро-коричневою. Легше обирати корицю у вигляді паличок: у справжньої вони легко ламаються, навіть кришаться, кассію ж ви навряд чи взагалі розламаєте. До того ж, у кассії менш виражений аромат.

Кориця

Солодкий яблучний пудинг

Інгредієнти для пудингу:

  • 4 яблука
  • 2 яйця
  • 400 г м'якого нежирного кисломолочного сиру
  • мелена кориця 1/3 чайної ложки
  • 2 ст.л родзинок
  • натуральний йогурт
  • 4 ст.л манної крупи
  • стевія
  • сіль за смаком

Сир домашній

Приготування:

Яблука миємо, очищаємо від шкірки і подрібнюємо блендером. Додаємо до яблучного пюре сир, ще раз збиваємо до однорідної маси. Переливаємо в ємність побільше, додаємо ізюм, корицю, яйця, манку, стевію, сіль і ретельно-ретельно все перемішуємо. Викладаємо отриману масу в силіконову, або змащену маслом форму, і на 15-20 хвилин відправляємо в духовку, розігріту до 200 C.

Йогурт нам знадобиться для подачі, втім, можна для цього використовувати ще й мед, перебиті фрукти та горіхи. Смачного, bon appetit!

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття