Menu
Смачно і корисно – 4 осінніх зігріваючих напої

Смачно і корисно – 4 осінніх зігріваючих напої

Смачно і корисно – 4 осінніх зігріваючих напої

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Зігрітися в холодний осінній день допоможуть не тільки посмішки близьких та рідних людей, а й гарячі, смачні і корисні напої. Пропонуємо 4 ароматних осінніх напої, які обов'язково варто спробувати.

Імбирний напій – рецепт

Імбирний напій

Імбир – це перший порятунок від осінньої застуди. І не дарма! Він багатий на вітаміни А, В1, В2, С, залізом, магнієм, натрієм, солями фосфору і кальцієм. Імбир вбиває мікроби і підвищує стійкість організму до різних інфекцій. Пропонуємо приготувати цей смачний напій самостійно і переконатися в його корисних властивостях.

Для приготування вам знадобиться:

  • 1 ст. л. свіжого імбиру
  • 0, 5 л молока

Молоко

  • 0, 5 л води
  • гвоздики і кардамон – по 10 шт.
  • 0,5 ч. л. мускатного горіха
  • 2 ч. л. зеленого чаю
  • 1 ч. л. чорного чаю

Закип'ятіть воду. Не знімаючи з вогню, додайте кардамон, гвоздику і зелений чай. Потім влийте молоко. Зачекайте кілька хвилин і додайте чорний чай і подрібнений імбир. Доведіть до кипіння і вкиньте мускатний горіх. Тримайте на вогні ще 4 хвилини. Готово!

Настій з обліпихи – рецепт

Настій з обліпихи

Корисних властивостей у обліпихи не менше, аніж у імбиру. Вона багата вітамінами В1, В2, С, К, РР, Е, фолієвою кислотою і різними мікроелементами. А регулярне вживання обліпихи – профілактика багатьох захворювань і запорука міцного здоров'я.

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 150 г ягід обліпихи
  • 0,6 л води
  • мед – за смаком

Розділіть ягоди на дві частини. Одну з них подрібніть до консистенції пюре. Потім додайте інші ягоди. Залийте суміш окропом і дайте настоятися близько 15 хвилин. Подавайте з медом. Смачного!

Напій "збитень" – рецепт

збитень

Це дуже старий східно-слов'янський напій з води, меду і прянощів. Він має зігріваючий і протизапальний ефект. Тому він популярний в якості напою, який допомагає боротися з застудою.

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 150 г меду
  • 1, 5 л води
  • 100 г цукру
  • 2 ч. л. сухого звіробою
  • гвоздика – 2 шт.
  • 5 зерен чорного перцю
  • 1/4 ч. л. порошку імбиру
  • 1 ч. л. кориці
  • 2 ч. л. м'яти

Мед розведіть в склянці води і трохи підігрійте суміш. Зніміть пінку, що утворилася. Окремо розведіть цукор в склянці води і прокип'ятіть його. Потім з'єднайте обидві суміші і проваріть на слабкому вогні до однорідної маси. У воді, що залишилася, відваріть прянощі близько 20 хвилин. Потім дайте їм настоятися ще 10 хвилин. Процідіть воду з прянощами і додайте сюди медово-цукрову масу. Трохи підігрійте і можете подавати. Готово!

Брусничний чай – рецепт

Брусничний чай

Брусниця дуже добре допомагає при авітамінозі, а такий чай відмінно підійде не тільки проти застуди і грипу, а й допоможе в боротьбі з гіпертонією, захворюваннями нирок і легень. І це не весь перелік корисних властивостей цього чаю.

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 100 г брусниці
  • 1 апельсин
  • 0,5 лимона
  • 50 г м'яти
  • 1, 2 л води
  • 3 пакетика зеленого чаю
  • цукор – за смаком

Листя м'яти і ягоди промийте водою та підсушіть. З апельсина і лимона вичавіть сік. Чайні пакетики заваріть в 400 мл окропу. Потім додайте сюди м'яту, ягоди, цукор і сік. Ретельно перемішайте і дайте настоятися 1 годину. Потім процідіть масу через сито. Воду, що залишилася, доведіть до кипіння і змішайте з настоєм. Перемішайте і можна подавати. Готово!

Читайте також: Зміцнюємо імунітет – 5 корисних і смачних напоїв для здоров’я

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття