Смачний рецепт сирної паски
Сирна паска – одна з основних обрядових великодніх страв. Якщо Ви ніколи її не готували, то зараз саме час, щоб спробувати!
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Складові:
- Кисломолочний сир 9% жиру ТМ «Яготинський» — 500 г
- Яєчні жовтки — 3–4 шт.
- Сметана 20% жиру ТМ «Яготинське» (стакан) — 300 г
- Цукор — 100 г
- Вершкове масло 82,5% ТМ «Яготинське» — 100 г
- Ванільний цукор — 1 ч. л.
- Родзинки — 80 г
- Цукати — 50 г
- Горіхи (асорті) — 50 г
- Родзинки необхідно промити, залити окропом і залишити на 20 хвилин. Воду злити, а родзинки обсушити на паперовому рушнику.
- Сир протерти через сито (можна двічі пропустити через м’ясорубку або протерти за допомогою блендера).
- До сиру додати жовтки (або яйця), сметану, цукор, ванільний цукор і все добре перемішати. Додати нарізане кубиками вершкове масло (кімнатної температури) і збити сирну масу за допомогою міксера до пишності й однорідності. Перелити сир в товстостінну каструлю.
- Поставити на маленький вогонь і готувати, постійно помішуючи, до перших бульбашок (тобто до закипання). Як тільки маса дійде до кипіння, відразу знімаємо тісто з вогню.
- Додаємо родзинки, цукати та горіхи, перемішуємо.
- Збираємо форму для паски, застилаємо її складеною в кілька шарів марлею, краї при цьому повинні звисати.
- Викладаємо у форму сирну суміш, закриваємо верх марлею і ставимо в холодильник під гніт на ніч.
Смачної паски та мирного Великодня!
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття