Menu
Смачний рецепт сирної паски

Смачний рецепт сирної паски

Сирна паска – одна з основних обрядових великодніх страв. Якщо Ви ніколи її не готували, то зараз саме час, щоб спробувати!

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Складові:
  • Кисломолочний сир 9% жиру ТМ «Яготинський» — 500 г
  • Яєчні жовтки — 3–4 шт.
  • Сметана 20% жиру ТМ «Яготинське» (стакан) — 300 г
  • Цукор — 100 г
  • Вершкове масло 82,5% ТМ «Яготинське» — 100 г
  • Ванільний цукор — 1 ч. л.
  • Родзинки — 80 г
  • Цукати — 50 г
  • Горіхи (асорті) — 50 г
  1. Родзинки необхідно промити, залити окропом і залишити на 20 хвилин. Воду злити, а родзинки обсушити на паперовому рушнику.
  2. Сир протерти через сито (можна двічі пропустити через м’ясорубку або протерти за допомогою блендера).
  3. До сиру додати жовтки (або яйця), сметану, цукор, ванільний цукор і все добре перемішати. Додати нарізане кубиками вершкове масло (кімнатної температури) і збити сирну масу за допомогою міксера до пишності й однорідності. Перелити сир в товстостінну каструлю.
  4. Поставити на маленький вогонь і готувати, постійно помішуючи, до перших бульбашок (тобто до закипання). Як тільки маса дійде до кипіння, відразу знімаємо тісто з вогню.
  5. Додаємо родзинки, цукати та горіхи, перемішуємо.
  6. Збираємо форму для паски, застилаємо її складеною в кілька шарів марлею, краї при цьому повинні звисати.
  7. Викладаємо у форму сирну суміш, закриваємо верх марлею і ставимо в холодильник під гніт на ніч.

Смачної паски та мирного Великодня!

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття