Швидко, смачно і оригінально — готуємо ліниві голубці з брусницею, з гарбузом, з сиром
Пропонуємо кілька прекрасних рецептів лінивих голубців, які не займуть багато часу в приготуванні.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Щоб приготувати смачні голубці, не обов'язково проробляти складні маніпуляції. Пропонуємо кілька прекрасних рецептів лінивих голубців, які не займуть багато часу в приготуванні. До того ж, своїм оригінальним складом вони обов'язково урізноманітнять ваш стіл.
Ліниві голубці з брусницею — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 400 г яловичого фаршу
- 80 г брусниці
- 100 мл води
- 300 г капусти (листя)
- 1 стакан сухого рису
- 3 шт. лука порей
- 40 г солодкий перець
- 1/2 склянки томатного соку
- 40 г моркви
- 2 ст. л. вершкового масла
- 3 зуб. часнику
- Сіль, перець, сметана — на смак
Насамперед слід подрібнити капустяне листя. Потім візьміть каструлю з товстим дном, додайте вершкове масло і цибулю-порей і поставте на плиту на маленький вогонь. Пасеруйте цибулю до тих пір, поки він не стане м'яким.
Потім додайте в каструлю подрібнені перець і моркву. Збільште вогонь до середнього, додайте фарш і готуйте до готовності. Потім додайте томатний сік і ретельно перемішайте масу. Далі перекладіть в каструлю рис і розрівняйте по всій поверхні. Викладіть брусницю і роздавлений часник. Додайте сіль і перець за смаком.
Потім влийте в каструлю кип'ячену воду. Зробіть мінімальний вогонь і накрийте кришкою. Зніміть з плити, як тільки рис буде готовий. Можна подавати зі сметаною.
Смачного!
Ліниві голубці з сиром — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 150 г рису
- 2 цибулини
- 800 г капусти
- 3 зуб. часнику
- 100 г напівтверді сиру
- 3 ст. л. рослинної олії
- 900 г яловичого фаршу
- 850 г томатної пасти
- 1 ч. л. сушеного чебрецю
- 1/2 ч. л. сушеного кропу
- Сіль і перець — за смаком
Відваріть рис до готовності. На це піде близько 20 хвилин. Наріжте цибулю дрібними шматочками, а капусту середніми. Натріть сир на середній терці.
Розігрійте 2 ст. л. рослинної олії на сковороді. Додайте цибулю, яловичину, а потім часник. Смажте 6-8 хвилин і додайте половину томатної пасти, чебрець, кріп, сіль і перець. Доведіть масу до кипіння, а потім зменшіть вогонь до мінімум і продовжуйте готувати ще 5 хвилин. Потім всипте рис і добре перемішайте.
Візьміть форму для випічки і змастіть її олією. Перекладіть сюди чверть капусти, а зверху третину м'яса з рисом. Покладіть ще два шари, дотримуючись інструкції і посипте залишилися капустою і полийте зверху томатною пастою. Накрийте форму фольгою і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 45 хвилин. Потім видаліть фольгу і готуйте ще 10 хвилин.
Готово!
Ліниві голубці з гарбузом — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 80 г рису
- 500 г капусти
- 300 г гарбуза
- 800 г фаршу
- 3 ст. л. борошна
- 1/2 ст. л. рослинної олії
- 400 г сметани
- 4 ст. л. томатної пасти
- 120 мл води
- Сіль і перець — за смаком
Відваріть рис протягом 20 хвилин і остудіть. Тим часом дрібно наріжте капусту і залийте окропом. Відставте на 4-5 хвилин. Натріть гарбуз на великій тертці.
Візьміть глибоку ємність і з'єднайте фарш з рисом, капустою і гарбузом. Додайте сіль і перець і перемішайте. Сформуйте голубці обваляйте в борошні.
Розігрійте рослинну олію в сковороді і обсмажте голубці до рум'яної скоринки.
Візьміть форму для випічки і змастіть рослинною олією. Перекладіть голубці і залийте сумішшю з сметани, томатної пасти, води і солі. Відправте форму в духовку при температурі 180 градусів на 45-50 хвилин.
Смачного!
Читайте також: Які бувають голубці та як їх приготувати — три рецепти
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття