Menu
Шоколадний настрій — готуємо смачний бананово-шоколадний торт «Норка крота»

Шоколадний настрій — готуємо смачний бананово-шоколадний торт «Норка крота»

Смачний шоколадний торт з бананами під ніжним кремом вже давно завоював серця багатьох ласунів.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Смачний шоколадний торт з бананами під ніжним кремом вже давно завоював серця багатьох ласунів. У цій статті розповідаємо, як приготувати знаменитий торт "Норка крота", де поєднання повітряного крему і пористого бісквіту обов'язково сподобаються вам і вашій родині.

Торт "Норка крота" — рецепт

Торт "Норка крота"

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 180 г цукру
  • 180 г пшеничного борошна
  • 1 ст. л. какао-порошок
  • 0,5 пакетика розпушувача
  • 4 ст. л. гарячої води

Для крему візьміть:

  • 15 г желатину
  • 1/4 склянки води
  • 500 мл вершків
  • 4-5 банана
  • 250 г пастоподібного сиру

Кисломолочний сир

  • 150 г цукру
  • 100 г шоколадної стружки
  • Какао — за смаком

У першу чергу приготуйте бісквіт. Для цього відокремте білки від жовтків. Білки збийте в міцну піну за допомогою міксера. Жовтки з'єднайте з гарячою водою. Збийте масу, поступово додаючи цукор.

В окремій ємності з'єднайте борошно, розпушувач і какао. Перекладіть суміш до білків і акуратно перемішайте.

Візьміть круглу форму для випічки і застеліть пергаментним папером. Вилийте бісквіт і відправте в духовку при 180 градусах на пів години. Після цього дайте йому трохи охолонути і витягніть серединку. Просочіть бісквіт солодкою водою з коньяком. Потім викладіть шматочки бананів в поглиблення.

Приступаємо до приготування крему. Подрібніть банан за допомогою блендера і з'єднайте з сиром і цукром. Залийте желатин водою і відставте набухати. Тим часом збийте вершки в міцну піну. Після цього розпустіть желатин на водяній бані і з'єднайте з сирною масою. В отриману суміш додайте вершки і тертий шоколад. Акуратно перемішайте крем. Відправте на кілька хвилин в холодильник і після цього викладіть на бісквіт з бананами, утворюючи гірку.

Частину бісквіта, який прибрали, перетворіть в крихту і посипте торт. Відправте торт в холодильник на кілька годин і після того подавайте до столу.

Приємного чаювання!

Торт "Норка крота" з кремом на молоці — рецепт

Торт "Норка крота" з кремом на молоці

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 200 г борошна
  • 160 мл молока

Молоко

  • 100 г цукру
  • 2 яйця
  • 80 мл рослинної олії
  • 40 г какао
  • 2 ч. л. розпушувача

Для крему:

  • 300 г сиру
  • 250 мл молока
  • 100 г цукру
  • 10 г желатину
  • 4-5 бананів

Візьміть невелику ємність і з'єднайте в ній борошно, розпушувач і какао. В окремій ємності збийте яйця з цукром, а потім додайте молоко, рослинну олію і знову добре перемішайте. Акуратно з'єднайте обидві суміші. Отримане тісто перелийте в форму для випічки, змащену невеликою кількістю рослинної олії. Відправте бісквіт в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин.

Тим часом приготуйте крем. Для цього желатин залийте молоком і залиште на пів години. Потім повністю розчиніть на вогні. Сир з'єднайте з цукром і добре збийте, поступово додаючи желатин.

Готовий корж остудіть і дістаньте серцевину. Викладіть банани і залийте сирною сумішшю. Зверху розкришіть залишки коржа. Відправте в холодильник на ніч і подавайте до столу.

Готово!

Читайте також: Готуємо страви французької кухні — смачні рецепти пирога тарт Татен

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття