Що таке террін і як його приготувати — смачні рецепти і поради
Що таке террін і як його приготувати — смачні рецепти і поради
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Мало хто знає, що террін — це не тільки певна страва, а й спосіб запікання, у результаті якого виходить щось середнє між паштетом, запіканкою і рулетом.
Його можна готувати з м'яса, риби, овочів або сиру. У результаті ви отримаєте дуже смачну, незвичайну і ситну страву, яка неодмінно прикрасить обідній стіл.
Пропонуємо кілька рецептів терріна, який обов'язково сподобається всій родині.
Класичний террін — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 700 г курячого м'яса
- 200 г копченого бекону
- 100 мл вершків
- 300 г шинки
- Сіль і перець — за смаком
- Часник — за смаком
Насамперед промийте і наріжте м'ясо птиці невеликими кубиками. Таким же чином подрібніть шинку і додайте в миску з м'ясом. Всипте сіль, перець і спеції за смаком. Влийте вершки і добре перемішайте масу.
Візьміть невелику форму для запікання і змастіть її олією. Бекон тонко наріжте і застеліть форму, так щоб краї трохи звисали. Зверху викладіть фарш і загорніть бекон всередину.
Відправте террін в розігріту до 200 градусів духовку на годину. По закінчення часу поставте страву під прес, поки воно не охолоне. Потім відправте його в холодильник на добу і після цього подавайте до столу.
Смачного!
Террін з лосося — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 380 г копченого лосося
- 400 г вершкового сиру
- 1 ч. л. петрушки
- 1 лимон — для прикраси
Візьміть прямокутну форму і застеліть її харчовою плівкою. Виріжте тонкі пластини лосося і викладіть на дно і боки форми. Лосось, що залишився перетворіть в фарш за допомогою блендера. Потім додайте до нього вершковий сир і подрібнену петрушку. Ще раз збийте масу до однорідної консистенції.
Отриману масу перекладіть у форму, злегка утрамбувати і загорніть кінчики лосося всередину. Затягніть террін харчовою плівкою і відправте в холодильник на 4-6 годин.
Смачного!
Террін з печінки — рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 350 г курячої печінки
- 70 г курячого філе
- 70 г вершкового масла
- 1,5 гол. ріпчастої цибулі
- 140 г солодкого перцю
- 140 г копченого бекону
- 20 г чорносливу
- 1,5 ч. л. маринованих каперсів
- 1/2 лаврового листа
- 1,5 ст. л. рослинної олії
- Сіль і перець — за смаком
Очистіть і наріжте кубиками цибулю. Потім обсмажте його на рослинній олії до готовності. Додайте лавровий лист.
Печінку і куряче філе пропустите через м'ясорубку. Додайте сіль, перець, цибулю і перемішайте.
На великій тертці натріть вершкове масло і також додайте в фарш. Перемішайте.
Перець очистіть і наріжте довгими брусочками. Замочіть у воді чорнослив.
Візьміть форму для запікання і застеліть її фольгою так, щоб трохи звисали краї. Викласти третину паштетної маси в форму, зверху розподілити брусочки перцю. Потім знову викладіть паштетну масу і розподіліть чорнослив і каперси. Накрийте паштетною масою, що залишилася і закрийте террін беконом. Потім загорніть його повністю в фольгу і відправте в духовку при 190 градусах на одну годину.
Після цього зніміть верхній шар фольги і готуйте в духовку ще пів години.
Готово!
Читайте також: Готуємо страви грузинської кухні — цікаві рецепти лобіо
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття