Що таке ньокі і як їх приготувати — смачні рецепти
Що таке ньокі і як їх приготувати — смачні рецепти
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Ньокки — це італійська страва, що нагадує польські, чеські або німецькі галушки. Різниця в тому, що італійські ньоккі відрізняються від інших меншим розміром і складаються з твердих сортів борошна і різноманітних начинок. Їх подають як гарнір або як самостійну страву. При подачі їх посипають сиром і додають ароматний соус. Класичними вважаються саме картопляні ньокі. З них і почнемо!
Традиційні картопляні ньокі — рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 500 г картоплі
- 100 г борошна
- 1 яйце
- твердий сир
- cіль — за смаком
Картоплю відварити в мундирі та очистіть її. Потім розімніть, додайте яйце, сіль і поступово всипте борошно. Замісити тісто і перекладіть на рівну поверхню, присипану борошном. Продовжуйте вимішувати тісто. Воно не повинно липнути до рук і має бути м'якої консистенції.
Розкатайте тісто, діаметром 2 см і поріжте на маленькі шматочки з такою ж довжиною. Надайте їм продовгувату форму.
Закип'ятіть воду, підсоліть і вкиньте ньокі. Варіть протягом 2 хвилин, поки вони не піднімуться вгору.
Перекладіть на тарілку, посипте тертим сиром і подавайте до столу. За бажанням можна полити білим соусом.
Смачного!
Ньокі зі шпинатом і томатним соусом — рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 450 г картоплі
- 120 г борошна
- 10 г вершкового масла
- 1 яйце
- 30 г шпинату
- 100 г томатного соку (або консервовані томати)
- 1 лавровий лист
- 2 горошини запашного перцю
- сіль і перець — за смаком
- оливкова олія
Відваріть до готовності очищену картоплю з лавровим листом, запашним перцем і сіллю. Розімніть картоплю, додайте яйце, борошно і замісіть тісто. Розкатайте невеликі ковбаски і наріжте на рівні шматочки. Потім притисніть їх виделкою, сформувавши ньокі.
Доведіть підсолену воду до кипіння і киньте ньокі. Варіть на середньому вогні близько 3 хвилин.
Тим часом протушкувати на вершковому маслі шпинат. Додайте томатний сік, сіль і дайте соусу прокипіти. Потім перекладіть ньокі в соус і протушкуйте пів хвилини. Вони повинні просочитися соусом.
Готово, подавайте до столу! Смачного!
Ньокі з манної крупи з вишневим соусом — рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 10 ст. л. манної крупи
- 500 мл молока
- 1/3 склянки цукру
- 2 яйця
- 120 мл вишневого соку
- 2 ст. л. крохмалю
- 1/2 склянки замороженої вишні
- 70 г вершкового масла
- 50 г кокосової стружки
- дрібка солі
У кипляче молоко додайте 1 ст. л. цукру і, постійно помішуючи, всипати манну крупу. Варіть протягом 3 хвилин до загустіння. Зніміть з вогню і остудіть.
Тим часом закип'ятіть вишневий сік з цукром, що залишився. Зніміть з вогню. У 60 мл холодної води розведіть крохмаль і поступово, помішуючи вінчиком, введіть в сік. Додайте ягоди і злегка перемішайте.
Збийте яйця і додайте в кашу. Перемішайте і за допомогою двох ложок сформуйте ньокі. Обваляйте їх в кокосовій стружці і обсмажте з усіх боків на вершковому маслі.
Викладіть в миску, полийте вишневим соусом і подавайте до столу.
Смачного!
Читайте також: Готуємо домашні пельмені — 5 рецептів тіста і 5 ідей для начинки
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття